Колко газ Ви харчат колите:
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Хайде да не се вдетеняваме.Имаше теми тук че този двигател на Вентото гори повечко.ЗиЛ гори над 30/100 бензин,тикото 5.Моята колица ми е стигала 20/100 газ градско зимата.Всичко е според условията и експлоатацията.Смесено като докарам 10-12 се радвам,все пак газта е на половина на бензина.Градско никой от завода не може да ти даде прогноза,нито ти знае маршрута,нито дупките,нито амортизацията на автомобила.Моята я дават за извънградско по книга от 6 до 11,според оборотите на двигатела естествено.А отделно,че и те са занижили малко също е ясно.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
прав си колега - гори си в града и оправия няма
извънградско разхода е повече от задоволителен това ми стига
и наистина нека колегата на който всички шапка му свалят и му завиждат не се вдетенява повече
и наистина нека колегата на който всички шапка му свалят и му завиждат не се вдетенява повече
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Айде и аэ да се изкажа по темата
Колата е голф 3 1.8 АDZ. Отначало нещо не можах да докарам настройките и гореше средно 13, градско 15
. Тук е момента да благодаря на колегите muns61, eurogas, i.e.i и balamata Със тяхна помощ успях да я настроя, блокирах и клапата само на студен въздух и получих следния резултат - 30.77 л газ изминах 337 км от които 160 извънградско, а останалите градско, на къси разтояния. По мои сметки 9.1л на 100км. Колата се пали на бензин и веднага си я прехвърлям на газ.Върви си нормално, като това ми се струва оптималното и положение откъм динамика и разход 
. Тук е момента да благодаря на колегите muns61, eurogas, i.e.i и balamata Със тяхна помощ успях да я настроя, блокирах и клапата само на студен въздух и получих следния резултат - 30.77 л газ изминах 337 км от които 160 извънградско, а останалите градско, на къси разтояния. По мои сметки 9.1л на 100км. Колата се пали на бензин и веднага си я прехвърлям на газ.Върви си нормално, като това ми се струва оптималното и положение откъм динамика и разход 
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
parno написа:прав си колега - гори си в града и оправия няма
Щом разхода в града ти е такъв не е ли по изгодно да се кара на бензин
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами не е по-изгодно - цената на газта е 1.29 а бензина гони 2.70
при такова каране където пристигаш и колата още не е загряла разхода на бензин е 12-13 а този на газ 16-17 - по мой засичания щото и на 2те горива съм пробвал
не съм пробвал с по-нормални градски преходи примерно от по 8-10км но не ми се е налагало - тогава разхода отива надолу то е ясно
при такова каране където пристигаш и колата още не е загряла разхода на бензин е 12-13 а този на газ 16-17 - по мой засичания щото и на 2те горива съм пробвал
не съм пробвал с по-нормални градски преходи примерно от по 8-10км но не ми се е налагало - тогава разхода отива надолу то е ясно
-
golfmk1
- Low rider
Така
10 лева делено на 1.30 прави 7.69
7.69 като го разделим на 40км прави точно 19.2
Аз ли бъркам или елката ти смята нещо грешно
10 лева делено на 1.30 прави 7.69
7.69 като го разделим на 40км прави точно 19.2
Аз ли бъркам или елката ти смята нещо грешно
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не бъркаш
това 10лв 40км е последното засичане
сега пак засичам но заредено от друга верига и сменен газов филтър
смятал съм го много пъти разхода в пари е в полза на газта винаги
това 10лв 40км е последното засичане
сега пак засичам но заредено от друга верига и сменен газов филтър
смятал съм го много пъти разхода в пари е в полза на газта винаги
-
golfmk1
- Low rider
Най-често зареждам LUK OIL и по рядко EKO.От никакви други бензиностанции не зареждам.Като от Екото съм по-доволен но ми се пада леко в тъча 
П.п.Опитвал ли си да я засечеш пълно-пълно
П.п.Опитвал ли си да я засечеш пълно-пълно
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
празно-пълно-празно ,но извънградско
някъде по-назад в темата бях писал мисля ,че ок0оло 560км бяхме изминали с 46литра газ Ст.Загора - Уранополис
4 души с багаж - карането извънграда е 100-120
вчера махах филтърчето имаше доста прашуляк - то ще се чуе дали с новото е по-добре
в Ст.Загора съм най-доволен от газта на ОМВ до автогарата
в града не съм засичал с пълна бутилка ама при такова каране по 3 5 км тая голяма бутилка ще трябва бая време да не излизам от града
някъде по-назад в темата бях писал мисля ,че ок0оло 560км бяхме изминали с 46литра газ Ст.Загора - Уранополис
4 души с багаж - карането извънграда е 100-120
вчера махах филтърчето имаше доста прашуляк - то ще се чуе дали с новото е по-добре
в Ст.Загора съм най-доволен от газта на ОМВ до автогарата
в града не съм засичал с пълна бутилка ама при такова каране по 3 5 км тая голяма бутилка ще трябва бая време да не излизам от града
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При такава разлика градско - извънградско, май трябва да си промениш маниера на каране.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
понеже станаха много страници нека припомня,че засичане празно-празно е най-точно,когато се слага газ за поне 20лв.Не знам на какво се дължи,но когато съм слагал газ за 10 лв.винаги разхода ми е бил с литър отгоре.Има някаква връзка течност-обем-количество-налягане явно.Това за клапата отдавна се каня да го пробвам но ме спира това,че вече 7 години карам така и нещо нямам оплаквания.
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
При мен положението е следното при вече летните температури. Последни засичания извън града с 90км спокоино каране Търново - Ловеч - Търново и по няколко километра градско и в двата града 8-8,1 на сто. Другият път същото каране, като по второстепенните пътища 3-4-та скорост много рядко 5-та на места 1-ва спиране тръгване. Маршрута е Търново - Севлиево - Априлци - Троянски Манастир - Ловеч - Търново, а разхода беше 9,1-9,2 на сто. Градско в Търново с 10-15 лв зареждане около 12,5-13 до 14 на сто, а в Ловеч ми дава 1-2 литра повече с по-късни разстояния.
Това всичко се отнася за 1.8ААМ Голф 3 комби, 215/40/17 и 120А Алтернатор с постоянно включени фарове и музика. Въздушният филтър е на 8-9 хил.км и пред смяна, а газовия не е сменан поне 30-35хил км.
Това е положението и на тези цени не е никак евтино. Още си спомням как газта беше 70ст като започнах да карам на газ.
Това всичко се отнася за 1.8ААМ Голф 3 комби, 215/40/17 и 120А Алтернатор с постоянно включени фарове и музика. Въздушният филтър е на 8-9 хил.км и пред смяна, а газовия не е сменан поне 30-35хил км.

Това е положението и на тези цени не е никак евтино. Още си спомням как газта беше 70ст като започнах да карам на газ.
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
wassilzaza написа:Това е положението и на тези цени не е никак евтино. Още си спомням как газта беше 70ст като започнах да карам на газ.
Споменииии ...
Имаше едни такива златни времена Иначе при мен е същото - извънградско около 8-8,5 при средна скорост 100 извън селата и 60 в населените места. Става дума за относително замерване пъно-пълно - в село Волово до Русе почти ми свърши газа и в Пловдив си имах още газчица, това ще рече 24,5 литра за около 300 км (не ги записах точно). Имайте предвид че колегата wassilzaza е посочил път без проходи и сериозни пускания и качвания (Търново - Ловеч), а аз го засичам заедно с Шипка
Градско с малко извънградско 24,6 литра за 205 км -> точно 12/100

Колеги с Пасат Б5 1.8 20V и газов инжекцион Bardolini - 13/100 газ градско и около 9-10/100 извънградско.
Това е от мен.
Поздрави!
Това е от мен.
Поздрави!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колкото и малко да ви горят колите, има Панда 4х4, която гори 7/100 газ в софийски трафик:
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php? ... c&start=15
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php? ... c&start=15
Върни се в “Автогазови уредби”