Здравейте,
От доста време се боря с един проблем в колата:
1,9TDI AGR 90 Hp
В един момент започна да ми свети лампата на подгревните свещи, но тъй като нямах възможност да я закача на компютър пренебрегнах това и я карах около 1 седмица. На края на седмицата вече на празен ход колата започна да тресе адски много, да си мени оборотите и сякаш прекъсваше. С 2 думи нестабилна работа. Прибрах се до Варна закачих я на компютъра и ми излезе въпросната грешка
1 Fault Found:
17970 - Quantity Adjuster (N146): Upper Limit Reached
P1562 - 35-10 - - - Intermittent
тъй като тресеше много,а и си мислех отдавна да го направя, свалих дюзите да ги почистя, но след като ги сложих си беше същото. Върнах се в София и към края на пътя колата изгуби мощност (педала натиснат,а нищо не се случва) и като изключих от скорост загасна. Спрях, видях,че помпата беше взела въздух и до дюзите не стигаше нафта. Обезвъздуших, запали и си се прибрах. Закарах я на майстор, той също я гледал на компютър и каза,че електрониката на помпата е заминала, все пак е направил някаква настройка, трябвало някъде си да има стойност 5V... Наистина като ми я върна на празен ход не тресе.Каза,че в Bosh тази платка струва 1600лв, те я рециклирали за 660лв. Казаха ми, че на тази платка имало някакви транзистори, на които им ставало нещо.
Изчетох тук-там за този проблем, а и в ТДИ форума има точно за тази грешка http://www.tdibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=35
Смених температурния датчик, но нз дали има разлика, по скоро не.
Сега като я закача на компютъра за впръскване на празен ход ми пише 5-6 mg, а преди помня,че беше 3 mg.
В момента като се кара понякога едвам тръгвам - започва да гасне, и има по малко мощност... Сякаш във високите е по добре, но пак е по малко отколкото беше.
Някакви идеи какво да направя? Помпа струвала от 150-350лв. А майстора каза че моята механически била супер. Дали може да се намери някаква със здрава електроника...

1.9 TDI AGR 90 Hp Error code 17970
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI AGR 90 Hp Error code 17970
Ти във Варна ли си в момента или .???Потърси Ифидик,той е във Варна ,за да не страдаш повече!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI AGR 90 Hp Error code 17970
Колата е в София, и май ще трябва да я оправя тук, не че няма да стигне ама да не рискувам..
Върни се в “Дизелови агрегати”