Плафон в багажника на Голф 4???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Плафон в багажника на Голф 4???

Мнениеот hitman0013 » Чет 17 фев 2011 20:03

колега ето снимка, дано да се ориентираш кое ти липсва или си е така.
Прикачени файлове
glove_box-lens_lamp_removed.jpg

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Чет 17 фев 2011 20:45

Вярно е, че свети слабо този плафон, и е така, защото е ниско. Затова аз си взех още един от морга, направих дупка в кората от другата страна (на по-високо- разбира се), вързах го паралелно на десния (оригиналния), и вече съм доволен от осветлението в багажника. Ако има интерес, мога да направя и снимки.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 13 мар 2011 23:05

Благодаря,колеги за менията! Оправи се проблемъ като си взех цяла брава втора ръка от морга...Хубавото е че в момента плафонът свети,самият багажник се отваря и затваря доста по лесно от преди и лампата на таблото свети когато багажникът е отворен тъй като малко преди да взема нова брава и тя спря да бафка:) но сега всичко е като ново:)

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 11 май 2012 22:46

Здравейте колеги! Реших да сменя крушката на плафона в багажника с диодна, но се сблъсках със следния проблем:
Когато е с обикновена крушка след деактивиране на алармата, ако се отвори багажника още, докато плафоните в купето светят - свети и плафонът в багажника. В момента, когато загасват плафоните в купето, крушката в багажника премигва, но остава да свети със същата сила до затваряне на багажника. При ново отваряне пак светва и свети постоянно - така и трябва да е.
Докато с LED-крушка в момента, в който плафоните в купето изгаснат, изгасва и тя като остава леко да мъждука. След това колкото и да отварям и затварям багажника крушката не светва силно. Ако отворя врата светва, но изгасва отново с изгасването на вътрешните плафони. Ако обаче дам на контакт и след това изключа и извадя ключа плафонът в багажника си свети дори и след изгасване на осветлението в купето, изгасва при затваряне на багажника и при отваряне отново светва. След няколко минути обаче (не съм засичал точно колко) проблемът отново е налице. Някой има ли представа на какво се дължи и как мога да го реша :?: Чудя се дали не е, защото различните крушки имат различно съпротивление и трябва да се добави някакъв елемент към мрежата, за да компенсира разликата? Освен това на плафона фабрично има някакво диодче. Като го махна и сложа жичка на негово място пак е същата работа. Дали с LED-крушката не трябва да се смени диодчето с друго? Или самата крушка не е подходяща за там?
Направи ми впечатление и още нещо интересно. В момент, когато диодната крушка мъждука, ако я извадя и само допра обикновената, колкото да премигне и след това върна диодната, тя вече свети силно :?: :!:

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 12 май 2012 6:32

Трябва да "излъжеш" по някакъв начин комфорт-модула. Тези магарии ги прави той.
И при мен лампите в багажника премигват за момент, точно когато изгаснат тези в купето (но продължават да светят до затваряне на багажника)- предполагам тогава комфорт-модула превключва някакво захранване (лампите са на различни вериги). Но аз проблеми нямам, защото лампите са с нажежаема жичка. Товара/тока на диодните е друг, и това не харесва на комфорт-модула, за да работи нормално.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Съб 12 май 2012 8:09

tonyM написа:Вярно е, че свети слабо този плафон, и е така, защото е ниско. Затова аз си взех още един от морга, направих дупка в кората от другата страна (на по-високо- разбира се), вързах го паралелно на десния (оригиналния), и вече съм доволен от осветлението в багажника. Ако има интерес, мога да направя и снимки.

Преди година и аз имах същия проблем с багажника,но беше създаден от повреден механизъм на чистачка от която течеше вода и багажника замръзваше и ми изчезна индикацията.Отстраних повредата в моторчето на чистачката,смених си микрето на бравата с такова за 1 лв от магазин за електроника и всичко си дойде на мястото.Сложих си диодна 38мм крушка с 18 диода и мога да кажа,че багажника се осветява супер.Когато прочетох горното мнение на колегата се зарибих за още един плафон със същата диодна лампа и ще стане ден.

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Нед 10 юни 2012 15:13

jollycatman, аз имах същият проблем като твоят и даже се влоши малко. Сложих LED лампа в багажника и имаше същите симтоми като при теб, но след като върнах старата крушка в багажника се появи проблем с предна лява врата-понякога (вече по-често) спря да ми се включва лампата на вратата долу и съответно плафона в купето. Смених ключетата в бравата на двете предни врати. Подобри се малко положението с предна-лява врата, но не се оправи напълно. Затова си мисля, че с тези LED крушки комфорт модула доста се шашака и неработи както трябва. В e-bay видях, че има LED крушки, които лъжат комфорт модула, но още не съм ги пробвал. Нямам кабел да погледна дали имам грешки в компютъра. Иначе светлината от LED крушките е доста по-силна и на мен повече ми харесва. jollycatman, ти имаш ли проблем с вратите и с плафона в купето, защото това с врата е дразнещо (не ти свети вечер купето, не ти сигнализира когато забравиш фаровете,...) и не знам дали проблема е в компютъра или нещо в бравата неработи. Ще чакам да споделиш как са нещата при теб. Лек ден

RESPECT.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Нед 10 юни 2012 16:08

Имам проблем с три от вратите, но не ми остава време да си оправя микроключетата :oops:

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Нед 10 юни 2012 17:11

....,a имаше ли прблем с вратите преди да пробваш с LED крушките?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 11 юни 2012 0:33

jollycatman написа:Имам проблем с три от вратите, но не ми остава време да си оправя микроключетата :oops:

То и аз със същия брой врати, не е от крушките.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 юни 2012 8:32

ОФФ;Със диодна крушка свети ли по-добре ,или се същия мрак?

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 11 юни 2012 10:32

alexkoleff написа:....,a имаше ли прблем с вратите преди да пробваш с LED крушките?

Да. Мисля, че няма връзка между двете. При отворена врата плафоните не светят, но като като опъна лостчето за отваряне и го пусна така, че да изтрака и светват :Mr Green Fun Най-вероятно има студени спойки.
Rabbit_TDI написа:ОФФ;Със диодна крушка свети ли по-добре ,или се същия мрак?

Е, зависи от крушката. При мен е по-добре.

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Съб 14 юли 2012 1:23

Според мен jollycatman, имаш студена спойка. Аз пробвах това с пускането на брава и при мен премигваше лампата на врата и ми направи впечатление, че когато вали цял ден и колата е мокра ми свети лампата на вратата нормално. Това ми беше дистатъчно да разглобя бравата и да презапоя спойките (едната май беше се напукала) и сега всичко работи. И аз съм с LED в купето-в багажника ме дразни малко, че не работи както трябва и затова съм със старите (нажежаемите). Ако мога да съм ти полезен питай, Неможах да направя снимки, защото разглобяването го правих след работа и бързах да не се стъмне. Успех с твоята брава!

RESPECT.

Потребителски аватар
mitzzo_TDI
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AJM 2000
Контакти:

Мнениеот mitzzo_TDI » Съб 14 юли 2012 2:37

колега jollycatman,аз също го имам този проблем с багажника и все още търся начин за постигане на добър резултат,изглежда найстина трябва да излъжем модула за да светнат диодите.

vladivnv
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI PD - 2002
Двигател: 74 kW AXR

Мнениеот vladivnv » Нед 13 яну 2013 20:29

Здравейте!
При мен се появи много странен проблем с плафона в багажника ... Когато се отвори вратата на багажника, плафона не светва но след като издърпам ръчката за отварянето на предния капак - плафона светва и след като затворя вратата на багажника изгасва!!! Алармата си работи перфектно - като отворя багажника и се включва. Всичко това ме навежда, че проблема не е в микроключето на багажника.
Някакви идеи защо плафона в багажника светва след отварянето (издърпването) на лоста за отваряне на предния капак а когато е отворен само багажника - не свети?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”