Питането е кам бате Радо но е хубаво да е тук,понеже може да има и други неграмотници като мен.
Та за паленето-след прочит на тази тема
viewtopic.php?f=17&t=174901&start=0&hilit=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB%2Aслед прегелед на тези
download/file.php?id=183284&mode=viewdownload/file.php?id=183283&mode=viewотидох да меря и аз.Но като не знам правилно ли съм разбрал??ето това изречение
Нагласяме м/у пинове 1 и 2 напрежение 0.2V и това
След това е добре да замерите напрежението м/у 1 и 2 пин с включени консуматори. Би трябвало напрежението да е 0.7 V (при мен 0.65-0.95). Значи аз това го разбирам да се мери на пиновете на ТПС-а.Проблема е,че явно нещо не съм разбрал,понеже при мен не показва никакво напрежение между въпросните пинове/или аз не знам как точно се извършва действието/.Иначе като съпротивление ми дава 1500 ома при отваряне на 1/4 дросела.
Мерих и на куплунга за дюзата,външните пинове за датчика които са.Не знам дали правилно съм разчел,че има връзка на показанията с температура на двигатела според таблицата
download/file.php?id=183284&mode=view ,явно нещо бъркам и това не се отнася за там??При мен независимо от температурата на мотора ми вади 1800 ома.Моля за пояснение и не се присмивайте на техническата ми неграмотност,все повече в главата ми става хаос.
Докато чакам отговор ще отида да сменя потенциометъра на дросела,за да съм сигурен напълно че не е той.Датчика за температурата на антифриза го изключвам от заподозрените за момента,понеже нямам заместител.Ще остане за проверка само този в моното,но да видим...
пп.Ако някой е купувал от тези
http://www.elinexltd.eu/categories.php?CategoryID=44 и е доволен ,да казва