Проблема е следния.Купих си един голф 4 тди 116 пд.но беше с ударено турбо.перките бяха малко по зле от това дето сам снимал в момента(3-тото)и реших да го сменя макар че колата си вървеше но не както трябва.Купих 2-ро изчистих цялата турбо система +кулера то изкара около 10000км.и скъса оста.Купих 3-то(за втора употреба говоря но перфектни)пак изчистих цялата система защото я беше напълнило с масло пак и знам ли с какво още и сичко си беше добре.Но в един момент колата почна да забива и разбрах че геометрията е блокирала след като я прекарах на канал и бутнах пръчката на геометрията и вече бях сигурен,вчера свалям турбото до го чистя и се оказва ше пак е ударена перката на студената част(на снимка се вижда дори по стената си личат ударите от това нещо каквото и да е то вече не знам кво да правя всеки път чистя перфектно системата и си го правя аз не някои измислен майстор които да го претупа и да не я изчисти перфектно.
изчистих геометрията перфектно и сега имам 2 въпроса:
1.от какво може да се полушава този проблем ???
2.да го слагам ли пак това турбо след като го изчистих(вижте снимката)и сега геометрията си е перфектна но перките не са.но работи.
Ако може някой да даде съвет че мисля утре да я събирам.Какво мислят по компетентните?????
мерси предварително.

3-то турбо за 47000км.проблем?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 3-то турбо за 47000км.проблем?
Тези поражения изглеждат да са направени от външно тяло,попаднало през филтърната кутия.Там като отвори не откри ли нещо? 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Възможно е да се чупят ако колата има някакъв некадърно написан чип.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата няма чип

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Гледал ли си и файла, защото доста хора си продават колите и не казват, че има чип.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Нещо удря перката за да стане така.Както каза колегата има намеса на външно тяло.С оригиналния филтър(филтърна кутия) ли е колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да оригинален филтър+оригинална кутия
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Кулера сваля ли да почистиш или както е на място 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Още при първото чупене на турбината са останали парчета... промивка трябва на всичко, турбо пътища кулер всмукател и т.н. отделно си погледни филтърната кутия не уплътнява добре!
-
- Автомобил:
- Двигател:
свалях всички турбо пътища и кулера и всяко едно по отделно чистих перфекто,токущо свалях филтърната кутия -перфектна и тя и няма грам следи от вътре да е влизал дори и прах от някъде.не мога да си обясня.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Jivko7777 написа:Още при първото чупене на турбината са останали парчета... промивка трябва на всичко, турбо пътища кулер всмукател и т.н. отделно си погледни филтърната кутия не уплътнява добре!
Дори и да е останало нещо по тръбите няма как да се върне и да удря перките там по скоро би трябвало да са ударени странично ако идва нещо от кулера а не така челно.
Това което е намачкало перката там би трябвало да идва от въздушен филтър или масленни пари.
Колега гледал ли си скоро дебитомера да не би от него да падат някакви отломки?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И аз подкрепям това мнение.Не може от кулер или турбопътища, да стане тая беля ,парчетата няма как да се върнат назад( към турбото) ,ако е имало някакви парчета в кулера те по-скоро ще са натикани в смук.канали на главата.Нещо е засмукало откъм филтърната кутия ( или от отдушника за маслени пари)
,ма какво ...това е въпроса

- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако бях на твое място бих сменил турбото и на отвора където е перката бих сложил мрежа от цедка .. ама трябва да се хване хубаво ..

- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
element77 написа:...всеки път чистя перфектно системата и си го правя аз не някои измислен майстор които да го претупа и да не я изчисти перфектно.
Колега, във форума има проверени и доказали се майстори, които рециклират турбини и едва ли претупват работата, защото дават една година гаранция без ограничение на километрите.

Ако не си абсолютно сигурен какво точно правиш, по-добре се обърни към специалист; така не ти излиза по-евтино, като често купуваш и сменяш турбини.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задължително лог файл за да се види при какви налягания работи турбината.
Върни се в “Дизелови агрегати”