въпрос за винетка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за винетка
как да разбера дали е истинска или не, като се има предвид че не е купена от нужното място.въпроса е с какво ги проверяват магистралните полицаи,с у/в ли или нещо друго.при сравнение с наистина истинска са еднакви;кодове,холограми и т.н.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: въпрос за винетка
От Пътната агенция не разкриват по какво ментетата се различават от оригиналните винетки, за да не се улесняват фалшификаторите.
Според полицаите фалшификатите са пълно копие на оригиналните винетки и могат да се разкрият само със специалните електронни устройства, с които са снабдени магистралните полицаи..
Фенерче с UV лампа и лупа....Що се занимаваш пич, Агенция "Пътна инфраструктура" и печатница "Демакс" могат да ти отговорят правилно на въпроса.

Цвят, лога, холограма и т.н. са видимите защити.
Експертните са микротекстове, скрити изображения и т.н. дивотии.
А баш отговора е: "Беше отдавна, не помня откъде я купих"

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
най-лесно спираш до кола със сигурна винетка на някой познат и сравняваш .Е малко бягане назад напред ще има. Ако не е залепена едната от винетките е по-лесно сравняването
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А изобщо на някой случвало ли се е да му правят "детайлен" преглед на винетката за да търсят фалшификати,понеже аз не съм чувал някой да спомене за такъв ?? Все си мисля че на тая дейност се набляга при камионите понеже там цифрите са сериозни и желанието да се мине тънко с фалшификат е много по-голяма !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Бих казал че при камионите въобще няма ментета, поради простата причина че там винетките са много скъпи, и повечето шофьори карат само с дневни винетки, или слагат такива за леки автомобили!
Виждал съм рейс пренасящ пътници Благоевград София, с винетка К3
От както вкараха винетките, 2005г. до сега само 1 път са ме спирали извън града за да погледнат винетката, иначе никога не са чоплели или маркирали с апарат да видят дали е истинска!
Такава практика с МАШИНКА която проверява винетката има на границата с Македония, но последните 2 пъти когото ходих вече не проверяват, явно се е развалила
Виждал съм рейс пренасящ пътници Благоевград София, с винетка К3

От както вкараха винетките, 2005г. до сега само 1 път са ме спирали извън града за да погледнат винетката, иначе никога не са чоплели или маркирали с апарат да видят дали е истинска!
Такава практика с МАШИНКА която проверява винетката има на границата с Македония, но последните 2 пъти когото ходих вече не проверяват, явно се е развалила

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Лично на мен са ми искали и касовата бележка с квитанцията.При мен се заядоха защото я преместих от старата на новата си кола и има лека забележка на средната холограма.При представянето на другия отрязък + касовата бележка и квитанцията която е поименна нямах проблем.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Stivi написа:А изобщо на някой случвало ли се е да му правят "детайлен" преглед на винетката за да търсят фалшификати,понеже аз не съм чувал някой да спомене за такъв ?? Все си мисля че на тая дейност се набляга при камионите понеже там цифрите са сериозни и желанието да се мине тънко с фалшификат е много по-голяма !
Правят.
Един колега така изгоря преди една седмица. Уж да спести някой лев от винетка.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И на границата към Турция ги гледат с нещо подобно на баркод четец
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
KirilGeorgiev написа:И на границата към Турция ги гледат с нещо подобно на баркод четец
Точно в това им е разликата. Само и единствено.
- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:И на границата към Турция ги гледат с нещо подобно на баркод четец
Преди 2 седмици пътувах до Турция,но неми правиха проверка за винетка.
Иначе се проверяват с баркод четец

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
kris11 написа:най-лесно спираш до кола със сигурна винетка на някой познат и сравняваш .Е малко бягане назад напред ще има. Ако не е залепена едната от винетките е по-лесно сравняването
фалшивите са досущ като оригинала, на UV лампа я гледахме бах нейната 1х1 с оригинала, само баркода може да я хване.
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Е, че толкова ли е трудно, след като всичко е имитирано сполучливо и баркодът да се изкопира 1:1? 

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Fifa написа:
как по-точно? Сега един познат има такъв случай и да знам какво го чака

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
GREEN_lADY написа:Fifa написа:
как по-точно? Сега един познат има такъв случай и да знам какво го чака
чака го това: вика се на място оперативна група ,която да извърши оглед на престъплението.Ако се докаже че е фалшив,се иззема винетния стикер, а водача се подвежда под съдебна отговорност "Чл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години.. Следва глоба от 300 лв. по това изменение: (3) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е пробация или глоба от сто до триста лева.
Цитат:Началникът на сектор „Престъпления по пътищата“ при СДВР Васил Илиев подчерта, че заловените да шофират с фалшиви винетни стикери се откарват в най-близкото полицейско управление и срещу него се образува досъдебно производство.
Наказанието за подобен тип провинение е лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години или в най-добрия случай – пробация.
Законът ни е доста суров спрямо фалшифицирането на документи.
Доколкото знам тази година има бум на хванати с винетки,залепени на найлончета от цигари,фалшиви и т.н.
Цитат:Фалшификатите могат да се открият от специални апарати, с които разполагат пътните полицаи.
Властите обаче отказват да разкрият как точно разпознават фалшификатите, за да се избегне улеснението по отношение на подобряване на качеството им.
Мен за тази година са ме спирали десетки пъти и всеки път оглеждат винетката. А пък и спокойствието е безценно
Вие си решавате

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Пак стигаме дотук:
Извинявам се за отклонението, та:
Господа, с фалшиви винетки ще се кара и занапред, точно както и полуграмотни мърши с фалшиви дипломи стават депутати.
И не се кълнете в тоя бар код, за да се хване по него трябва да се провери в масив с данни, да се окаже, че вече е продаван стикер от тая серия/номер и т.н.
Много Хорейшио ми става тая работа.
А гаранция, че келешът касиер в бензиностанцията не пласира фалшове, е така лекинко?
А да отложиме задържанията и присъдите.
Също и да не бъркаме заблудения потребител с фалшификатор.
bobocamaro написа: "Беше отдавна, не помня откъде я купих"
Извинявам се за отклонението, та:
Господа, с фалшиви винетки ще се кара и занапред, точно както и полуграмотни мърши с фалшиви дипломи стават депутати.
И не се кълнете в тоя бар код, за да се хване по него трябва да се провери в масив с данни, да се окаже, че вече е продаван стикер от тая серия/номер и т.н.
Много Хорейшио ми става тая работа.

А гаранция, че келешът касиер в бензиностанцията не пласира фалшове, е така лекинко?
А да отложиме задържанията и присъдите.
Също и да не бъркаме заблудения потребител с фалшификатор.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”