Сега вече тотално ме объркахте.
-Да сменям маслото с какво ?(скоро ми предстои смяна)
-Да сменям пак гумички ?
-Да сменям клапани ?
-ДА сменям сегменти ?
-Да слагам добавка за маслото? Каква ?
-Да сменям бутала ?
-Да правя основен ремонт ?
Сутринта като я запалих,дали така ми се струва или беше студено,но май започва да горва масло.
Моля за конкретни съвети с точни цифри колко ще струва.
Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?
Конкретни цифри - компресия на 1-ви,2,3,4 цилиндър? Докато така усилено ги криеш ще си си объркан.. не сме врачки 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
питай си майстора кво струва,що гори и много ли е,оня майстор дето ти е мерил компреса.После ни пиши какво е казал и ние ще ти кажем дали е прав или гледа да те одере.За конкретните данни-на 122 000км двигатела не може да си е тръгнал
Втори вариан-сваляте главата за нови гумички и ще видите кое как е и с клапаните и със сегментите.
Втори вариан-сваляте главата за нови гумички и ще видите кое как е и с клапаните и със сегментите.
-
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Писах за цилиндрите са издухали 2и3 ат.
1-ви 8; 2-ри 9; другите по 10 са в момента. А сега моля:
-Да сменям пак гумички ?
-Да сменям клапани ?
-ДА сменям сегменти ?
-Да сменям бутала ?
Сутринта като я запалих,дали така ми се струва или беше студено,но май започва да горва масло.
-Да сменям пак гумички ?
-Да сменям клапани ?
-ДА сменям сегменти ?
-Да сменям бутала ?
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
за масло примерно един титан 15-40 или ерол имаги в авто+
клапани нз защо си решил че тря сменяш имат си ремонтна фаска, тра ся отвори се пак да се види
таз компресия дето си я дал си е за сегменти според мен, за бутла ми се струва че няма да има нужда, гумичките пак тря се погледнат.
според мен не барзаи премисли хубаво и питаи с точност кое колко ще ти струва,допитаи се и до други маистори, такива мотори ги има за по 300-400лв
клапани нз защо си решил че тря сменяш имат си ремонтна фаска, тра ся отвори се пак да се види
таз компресия дето си я дал си е за сегменти според мен, за бутла ми се струва че няма да има нужда, гумичките пак тря се погледнат.
според мен не барзаи премисли хубаво и питаи с точност кое колко ще ти струва,допитаи се и до други маистори, такива мотори ги има за по 300-400лв
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
порше написа:Писах за цилиндрите са издухали 2и3 ат.
-Да сменям пак гумички ?
-Да сменям клапани ?
-ДА сменям сегменти ?
-Да сменям бутала ?
Kомпресията мога да ти я изкарам, колкото си искам. А ти, като имаш пари за даване, ще те оскубят. Какви бутала и клапани те гонят... Защо смени гумичките предния път? Колко масло гореше преди това? Ако при смяната новите са набити повече върху водача, може да стане по-зле, от преди.
Последна промяна от muns61 на Пет 11 май 2012 11:59, променено общо 1 път.
ако са сегменти ги сменяй , защото ще се износят буталата след известно време. така ако караш на високи обороти без сегменти може да се стигне до счупване на бутало. за това по полека дакато я закараш да я видят от какво е причината. ефекта от пукнато бутало е или не може да запали , или като запали работи все едно на 3 цилиндъра и излиза яко пушек през аспуха.
- Iezekil
не е баш така,колега.Аз съм карал със счупено бутало и без масло почти доста километри...По въпроса със сегментите-по книга си е в нормите в смисъл,че над 7 си е нормално.Главата трябва да се свали,най макото да се сменят качествено гумичките и да се огледат клапаните.Тази компресия на 1-ви цилиндър може да е от изгорял клапан.При всички случаи преди да се свали главата не може да се каже нищо повече.Та преди да се отвори не сменяй маслото и не бързай с изводите,приготвяш едни 200 лв стартово пък ще решаваш и мислиш като се отвори и като ти обявят цените по евентуалния ремонт.
Моя на втори цилиндър имаше 4 компресия,отворих за клапани и смених за по-евтино направо мотора в последствие.Но на затворен двигател не можем да гадаем какво му има.
Моя на втори цилиндър имаше 4 компресия,отворих за клапани и смених за по-евтино направо мотора в последствие.Но на затворен двигател не можем да гадаем какво му има.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Iezekil написа: Моя на втори цилиндър имаше 4 компресия,отворих за клапани и смених за по-евтино направо мотора в последствие.Но на затворен двигател не можем да гадаем какво му има.
аз пък за най-евтино бих сменил колата

-
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Смених гумичките отново,но продължава да гори масло.Май повече от преди.Можели това да е от остарялото масло на 11 200 км е.Преди смених гумичките като я купих,заедно с филтри масло ремък...превантивно.
Сервиза е на друго място от това на което мерих компресията.Казаха да нямам проблеми с клапаните.По скоро е от сегменти и раздути цилиндри.Колко ще струва ремонта ?
Сервиза е на друго място от това на което мерих компресията.Казаха да нямам проблеми с клапаните.По скоро е от сегменти и раздути цилиндри.Колко ще струва ремонта ?
- Iezekil
не те ангажирам с мнение,но трябваше да смените гумички като свалите главата.Товаря се и от това,че след като са ти казали"че не е клапани а раздути цилиндри" е трябвало да попиташ тях,колко ще струва.Щото който прави ремонта-той казва цената.
иначе има вариант за по-евтино да потърсиш квото ти трябва,но пак след като отвориш мотора разбира се..ето пример-блок с бутала за 100 лв viewtopic.php?f=57&t=308682
и нещо важно-една позната в София си продава пасата на части.Питах я за двигатела след умуване каза 300 лв ЦЕЛИЯ ДВИГАТЕЛ-1.8Ми,нов внос почти не е каран в БГ,добре е работил.Колата е в София,на части.
иначе има вариант за по-евтино да потърсиш квото ти трябва,но пак след като отвориш мотора разбира се..ето пример-блок с бутала за 100 лв viewtopic.php?f=57&t=308682
и нещо важно-една позната в София си продава пасата на части.Питах я за двигатела след умуване каза 300 лв ЦЕЛИЯ ДВИГАТЕЛ-1.8Ми,нов внос почти не е каран в БГ,добре е работил.Колата е в София,на части.
-
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,чета,гледам и ти се чудя.Колко още грешни пари ще дадеш ?
"Смени гумичките още един път",а сега сериозно.
Защо забрави какво ти бяха казали когато мери компресията?
Беше записал на лисче няколко вида добавки ?
Даже някои скептици към добавките,ти бяха предсказали да сложиш добавка и после хепиенд.
По мое мнение проблема ти изобщо не е болка за умиране.По мое скромно мнение имаш 3 варианта:
Задължително сменяш маслото и то с предложеното от колегата титан при това по дебело 15-40.
1.Най-евтин и качествен,ако не си изгорил повече от 2л.масло за тези 11 200 км.,слагаш с новото масло добавката на ДУРАЛЮБ за моторни масла - стария вид струва 65.50лв.Решава ти проблема минимум за 80 000 км.
2.Ако си изгорил повече от 2л.,слагаш добавката SX 6000(не SH 6000
).Струва 102лв.Решава ти проблема за 40 000км.
3.Ако толкова много си притеснен че си изтървал двигателя,което според мен не е така,слагаш новата добавка на
ДУРА ЛЮБ за двигателни масла DURA LUBE POUR & GO.Струва 76.50лв.Решава ти проблема за 100 000 км.Прави най-голям и здрав вътрешен наклеп на раздути цилиндри,като възстановява компресията,намалява горенето на масло и снижава разхода на гориво.
Премери компресията като минеш после 1 000 км и пиши.Може също да благодариш.
Сложи в резервоара една горивна добавка на Шел.Струва 4.70лв.Малко да прочистиш вътре горивната камера(бутала,цилиндри,сегменти клапани) от нагар.
Прочети внимателно и помисли
Ще има много майстори които ще се опитат да оборят съветите ми.Защото няма да ти вземат много пари за ремонт.Много повече от цифрите които съм ти написал по-горе.
Ползвал съм лично всичките добавки които съм ти изброил и много други,повече от 13 години.Имам малка транспортна фирма 12 автомобила.
Парите са си твои.Имаш ли излишни давай ги за скъпи ремонти:)и гумички :
Чети мисли,мисли чети.Смятай събирай и реши.Само моля после пиши.Даже благодари
"Смени гумичките още един път",а сега сериозно.
Защо забрави какво ти бяха казали когато мери компресията?
Беше записал на лисче няколко вида добавки ?
Даже някои скептици към добавките,ти бяха предсказали да сложиш добавка и после хепиенд.
По мое мнение проблема ти изобщо не е болка за умиране.По мое скромно мнение имаш 3 варианта:
Задължително сменяш маслото и то с предложеното от колегата титан при това по дебело 15-40.
1.Най-евтин и качествен,ако не си изгорил повече от 2л.масло за тези 11 200 км.,слагаш с новото масло добавката на ДУРАЛЮБ за моторни масла - стария вид струва 65.50лв.Решава ти проблема минимум за 80 000 км.
2.Ако си изгорил повече от 2л.,слагаш добавката SX 6000(не SH 6000

3.Ако толкова много си притеснен че си изтървал двигателя,което според мен не е така,слагаш новата добавка на
ДУРА ЛЮБ за двигателни масла DURA LUBE POUR & GO.Струва 76.50лв.Решава ти проблема за 100 000 км.Прави най-голям и здрав вътрешен наклеп на раздути цилиндри,като възстановява компресията,намалява горенето на масло и снижава разхода на гориво.
Премери компресията като минеш после 1 000 км и пиши.Може също да благодариш.
Сложи в резервоара една горивна добавка на Шел.Струва 4.70лв.Малко да прочистиш вътре горивната камера(бутала,цилиндри,сегменти клапани) от нагар.
Прочети внимателно и помисли

Ще има много майстори които ще се опитат да оборят съветите ми.Защото няма да ти вземат много пари за ремонт.Много повече от цифрите които съм ти написал по-горе.
Ползвал съм лично всичките добавки които съм ти изброил и много други,повече от 13 години.Имам малка транспортна фирма 12 автомобила.
Парите са си твои.Имаш ли излишни давай ги за скъпи ремонти:)и гумички :
Чети мисли,мисли чети.Смятай събирай и реши.Само моля после пиши.Даже благодари

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
голф написа:...
Господин рекламен агент, ако ми дадете писмена гаранция за 60 000км, че моторът ми няма да роди с предлаганата от вас добавка с радост бих я закупил и сипал.

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
голф , добавките които предлагаш да използва колегата стигнаха цената на двигател , при това няма гаранция че ще се оправи 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”