Колеги моля за помощ! Свети ми само средното копче на врътките на парното:(. Свалих панела откачих ринговете светловоди на съседните копчета и ги измих. С мокра кърпичка почистих дори самата бленда със цифрите и картинките на различните положения на копчетата. Извадих и средния светловод около средното копче и го измих и него. До колкото виждам си го има "паяка" отзад и неговите 4-ри крачета които излизат покрай средното копче и те светят. Въпреки всичко когато закача панела свети само в средата - на другите 2 изобщо ама изобщо нищо.
Някакви идеи???
Знам че има много теми - прочел съм всичко но не ми идва на ум от какво може да е.
Помощ за пасат б3 осветление
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Помощ за пасат б3 осветление
нов паяк.
И внай-тъмната нощ като дадеш осветллението на макс пак ли неще,а крушката силно и свети?Да не се разместват светловодите
И внай-тъмната нощ като дадеш осветллението на макс пак ли неще,а крушката силно и свети?Да не се разместват светловодите
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Осветлението на врътките, не е със светодиоди а с лампичка 1.2W 12V, която по спомен се намира на централното копче. Сваляш панела и лампичката се намира с центъра на централната част /бялата/. Вадиш същата и слагаш нова ......Но като гледам при теб свети централната част. Т.н. паяк осветлява разграфените прозорчета на температурата, а доколкото си спомням имаше една отражателна бленда, която разпределя светлината на лявата и дясната врътка.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Същия проблем аз си го реших, като монтирах още две крушчици за двете крайни врътки.
Направих две дупки отзад в основата да вкарам крушките зад оптичната пластмаса, пуснах си и кабелчета към тях от средата крушка и работата се получи горе-долу.
Трябва обаче да се боядисат крушките с някаква зелена боя, или зелено стъкалце да се сложи между тях и светловодите.

Направих две дупки отзад в основата да вкарам крушките зад оптичната пластмаса, пуснах си и кабелчета към тях от средата крушка и работата се получи горе-долу.
Трябва обаче да се боядисат крушките с някаква зелена боя, или зелено стъкалце да се сложи между тях и светловодите.

- Iezekil
верно бе,освен паяка имаше и светловоди/а кое е паяка?Явно ти липсва този на средната врътка.Думата светодиоди не е използвана до сега в темата,но ме накара да се разтърся и доста теми открих,едната даже е 12 страници за преправяне на въпросното осветление с лампички и свитодиоди...взаимствах снимките от темите но е хубаво за автора да си ги прочете.
- Vicho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Явно има и трети който е в средата. Аз мислех че средния си е този който се мушка навътре около средната врътка. Намерих от старата ми конзола другото - уж е средното т.к само то може да влезе там но след като ги наредя 3-те неиска да се защипе капака обратно.
Ако реша евентуално да правя нещо с диоди дали има начин без много груба сила да се извади само контролера на парното без да се пипа конзолата и касетофона т.к след 4 години наи-накрая си намерих здрава конзола и е монтирана. Страх ме е да не потроша и новата.
Ако реша евентуално да правя нещо с диоди дали има начин без много груба сила да се извади само контролера на парното без да се пипа конзолата и касетофона т.к след 4 години наи-накрая си намерих здрава конзола и е монтирана. Страх ме е да не потроша и новата.
- Iezekil
има начин,но като извадиш касетофона е по-лесно.Има светловод на средна врътка,просто прегледай внимателно и опили където е нужно.А кое беше паяка че да не разглабям да видя?
Сваляш модула около скоростите и ръчната,за да можеш да свалиш след това пластмасата,която е около скоростите и стига до самото управление на парното.След това под капака на управлението на парното има 4винтчета.Отвърташ ги тях и управлението пада долу,където се пада джоба пред скоростния лост.Малко сложно го обясних,но след като свалиш пластмасариите около скоростния лост и ръчната..ще ме разбереш 

- Vicho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"Паяка" се намира зад копчетата. Разхвърля светлина към другите копчета. А дали тези предните рингове са идентични с такива от друга кола (б4, голф 3) че по моргите немога да намеря от б3-ка.
- Iezekil
точно тея светловоди разхвърлят осветлението,явно на тях викат паяк заради извивките.Мога да намеря
виж колега в средата нямаш светловод.горния панел се осветява от това,което е оформено като ринг.обаче има една тънка подробност.ако левият и десният ти светловод не са точно ляв и десен,ами примерно 2 ляви ,или 2 десни няма да се разнася нищо
ще ти посоча с жълти стрелки къде идва светлината за светловодите,и къде те се допират до тези източници,за да разнесат осветлението.ако си сложил десен на мястото на ляв светловод няма да взимат светлина,защото ще се разминават "източника" с "приемника" на светлина (ако мога да се изразя така).провери къде лягат тези части,които съм ти посочил
аз така ги бях разменил и не ставаше нищо.сега съм с крушка 2W на Philips,и съм нагласил точно светловодите и смея да кажа,че се осветява всичко.естествено по-слабо в най-крайните точки,но не ми пречи.виждам си всичко,което е достатъчно за мен.

ще ти посоча с жълти стрелки къде идва светлината за светловодите,и къде те се допират до тези източници,за да разнесат осветлението.ако си сложил десен на мястото на ляв светловод няма да взимат светлина,защото ще се разминават "източника" с "приемника" на светлина (ако мога да се изразя така).провери къде лягат тези части,които съм ти посочил

аз така ги бях разменил и не ставаше нищо.сега съм с крушка 2W на Philips,и съм нагласил точно светловодите и смея да кажа,че се осветява всичко.естествено по-слабо в най-крайните точки,но не ми пречи.виждам си всичко,което е достатъчно за мен.

- Vicho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам предвид че ми липсва средния ринг. Събрал съм ги 3 ама 2 от тях са еднакви 1 които е за копчето на вентилатора и 2 десни. Тъпото е че дори и на ръка да ги поставя на мястото им не иска да мине светлината по тях.
- Iezekil
и в средата има светловод,най добре се вижда на най-първата снимка която съм качил.Този ринг дето си остава около копчето е за врътката на парното,а светловода пренася светлината на синята и червената точка и в частност на климатичните копчета.Колко ли пари може да струват само те,без панела?Или пък със?
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Тук има безобразно много предложения как да рециклираш осветленито на таблото: viewtopic.php?f=11&t=1891&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&start=0
Това което аз направих (пак в същата тема):
viewtopic.php?f=11&t=1891&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&start=885
Това което аз направих (пак в същата тема):
viewtopic.php?f=11&t=1891&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&start=885