Питане за Мотор 1.9 ТДИ 110hp
Питане за Мотор 1.9 ТДИ 110hp
Здравейте колеги искам да се посъветвам с вас за следния мотор ! Решил съм да си вземам Ауди А3 1.9 ТДИ 110 коня бих искал да ме посъветвате и да ми кажете какво мислите за тоя мотор сполучлив ли е заслужава ли си ! Мислех да питам в Audi форум - а но там всеки ще ми каже хубави работи. Предимно ще я карам градско количката. затова и съм се спрял на дизел ! 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Питане за Мотор 1.9 ТДИ 110hp
Градски има много написано по темата ,просто порови с търсачката 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Пишеш в търсачката на раздела AHF или 110 коня и има да четеш до утре !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предимно ще я карам градско количката Хубаво е, че си фен да на дизеловите мотори ама с това което си написал излиза, че по-добре да си вземеш бензинова кола, освен ако не навърташ всеки ден над 50 км. Зимата особено икономията спрямо бензинова кола на къси разстояния е мит. Има и още нещо за което трябва да те предупредим, този мотор е с променлива геометрия на турбината, принципа на промяната на геометрията и съответно максимален надув - разтоварване е с вакуум и пружина. При изключително градско каране геометрията се затлачва със сажди и започва да се движи трудно, а понякога запича напълно. Чистене, раздвижване = разходи и след няколко месеца пак същото, освен ако не правиш 1 път в месеца магистрално каране. В такъв случай за какво са ти 110 коня, с 90 коня нямаш проблеми до 180 км. в час, данъка ти е по-малък, в града ти стигат и 30 коня!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом ще се кара основно градско, вземай едно поло 1.4ПД. Турбината не е с променлива геометрия и няма какво да цапаш.
Върни се в “Дизелови агрегати”