Въпрос за копче на ел. стъкла?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Въпрос за копче на ел. стъкла?

Мнениеот azrod » Чет 10 май 2012 8:12

Toва копче управлява директно ел. двигателчетата като им обръща поляритета на захранването. Реално два плюса, два минуса, два изходни кабела към моторчето. Вторият чифт плюс и минус при мен захранваха диодче за осветление на бутона.

@Golfan_93: Ако ти е горнал левия бутон поне ги смени да си имаш отварящ се прозорец откъм шофера, а другото си го джъткай с превъртане на плюса и минуса за да свалиш/качиш джамлъка mhihi Аз така правих и да ти кажа нямах грижи :)

П.П.: Интересно ми стана дали тези насаждни стъкла са масови или всеки се е спасявал поединично... Я виж какви цветове са кабелите отзад на бутона. При мен са две червени, две черни, синя и оранжева.

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Golfan_93 » Чет 10 май 2012 15:15

До колегата @azrod аз веднага ги размених .. няма как то иначе, не се живее у тая кола.. scare :D иначе ето снимките! :wink: Еми при мен кабелите са 2 сини.. и 2 червени откойто има още 2 моста който пак са си червени .. иди ги разбери .. scare maikomila

Исканите снимки от williams_vn :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето как е инсталацията... странно но не е на букса .. scare
Изображение

Ето пожеланите от вас, снимки .. помагайтеееееееее scare

Поздрави Р.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 11 май 2012 7:44

Не е на букса, защото е самоделка. При мен са се справили малко по-културно с тази задача - идва дебела жица червена и се разклонява на 4 по-тънки и на мястото на разклонението има сложен термошлаух. Мостчетата са за да ти свети диодчето, махни единия плюс и ще се увериш... Съжалявам, че нямам време да ти постна една снимка да видиш стария и новия бутон, който аз изнамерих. Не се връзва мн мн с останалия интериор, но както сам казваш, не се издържа без джамлък :) А и да добавя, че изводите си му бяха точно както на другия - крайните ляво и дясно отиват към вратата (в твоя случай сините), а другите сдвоените са ти + и -. Би трябвало червеното да е плюса, но провери все пак с мултицет за да няма изненади :)))

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Пет 11 май 2012 8:08

здравей колега моята кола е от италия и беше със същите бутони по същия начин вързани ел.мехнизмите тека и не разбрах от каква кола са та имах проблем с тези бутони и отидох при мой много добър пиятел който се занимава с тези неща да ги погледне та на въпроса ми дай да сложим оригинални бутони той ми обясни че тези са силови както писа колегата по горе дирекно са вързани към моторчетата та ми сложи бутони от голф 2

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 11 май 2012 11:44

Благодарен съм ви, че участвате в темата, оказва се че точно тези инталиански са доста проблемни .. оказа се нормална болка за голф, както клапите на парното когато няма .. еми какво да кажа ся ще ида да пробвам да приспособя едно копче от един сеат ибиза пък да видим какво ще направя и ще пиша ако стане ще им и снимков материал как е станало.

Благодаря за сега за помощта ви :kissy:

Поздрави Р.

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Пет 11 май 2012 12:05

колега аз от толкова разправий с тези бутони и механизми вече съм минал на ръчни стъкла малко по неудобно но сега нямам никъкви ядове

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 11 май 2012 13:11

Колега разбирам те, защо си минал на ръчни стъкла повярвай... вече.... напрао лошо ми става .. scare нз ще се види пак и това е ще го ммисля останаха още няколко варианта въпреки че колега пойска да ми помогне за сега ще виидим дали ще измисля нещо .. scare

Поздрави Р.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 14 май 2012 8:11

jorostamenov написа:колега аз от толкова разправий с тези бутони и механизми вече съм минал на ръчни стъкла малко по неудобно но сега нямам никъкви ядове

Не бих минал никога на ръчни, дори и ако трябваше да сложа оригиналните бутони и да си играя да симулирам електрониката чрез релета.
Ето снимки на бутона, който съм сложил. Вдясно нарочно съм оставил стария бутон да видите като габарити разликата.
На първата снимка се вижда как седи максимално горно положение, докато на втората е като се набута максимално надолу, но не ми харесва как седи като кръпка и си го държа на първия вариант :)

http://compassistbg.com/ftp/tmp/DSC02071.JPG
http://compassistbg.com/ftp/tmp/DSC02076.JPG

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пон 14 май 2012 10:14

@azrod

Колега глей кви мизерий праят тия копчета, остави това чупи се айде нормално, ама да няма резервно никъде.... scare егати майтапа, и да ни се налага да набутваме тия боклуци за да имаме спасение е неприемливо, просто вече и аз нз въпреки че ще те светна че копчетата от Рено Еспейс пасват перфектно в дупките и са с 6 крачета .. да знаеш .. ако решиш че това много те дразни и не го понасяш .... Еспейс от 92 година .. scare нз вече и аз обадих се на едно место казаха днеска да вида дали ще ме зарадват още не съм разбрал но ще видим..

Поздрави Р.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 14 май 2012 10:23

А бе върти ми се да си направя малки промени по интериора и да ги бутна долу до ръчната две от тия копчета. Честно казано дразни ме само това, че са по-ниски на височина и остава дууупка, ако пасваха на височина хич нямаше да се дразнят. Засега няколко месеца при супер интензивно натоварване работи идеално този бутон, стегнато клик - джама тръгва, а не като стария - натиснеш, джама седи, натиснеш повече и чуеш откъм бушона "пуф!"...
Имай предвид, че шофирам почти само градско и нямам никакви забележки, а сам можеш да се сетиш колко пъти тръгвам/спирам от някой клиент, съответно умножи по две качване/сваляне на двете стъкла нацяло или донякъде...

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пон 14 май 2012 11:32

Разбирам те но и копчетата от Рено хич не са зле като се има предвид, че и те са доста издържливи, нз давам ти идея ако те дразнат аз ги тествах на моя голф и паднаха перфектно на еднаква височина са с барчето и доста добре изгледат визуално пък и ранота ще ти свършат и аз така като теб карам предимно градско и прозорците до долу.. какво да се прави така е .. :wink:

И така намерих някакъв офис тука в София на Кузмов Електроникс ако до утре не ми кажат за копчето тия ще звъня там да видим ..
Ето линк http://www.business.bg/f-39212/kuzmov-elektroniks.html ... Има номер на офиса .. нз ще видим дано успеем! :wink:

Поздрави Р.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 15 май 2012 10:17

Колега, само да попитам, ти разходи ли се по Симеон и/или Козлудуй да видиш в магазините които продават части за италиански коли. Като се има предвид, че екстрата е добавена в Италия, вероятността да са сложили бутони от тяхна марка е висока. Най-вероятно Фиат или Алфа, може и Ланчиа, но е по-малко вероятно.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 15 май 2012 11:19

Golfan_93 написа:Разбирам те но и копчетата от Рено хич не са зле като се има предвид, че и те са доста издържливи, нз давам ти идея ако те дразнат аз ги тествах на моя голф и паднаха перфектно на еднаква височина са с барчето и доста добре изгледат визуално пък и ранота ще ти свършат и аз така като теб карам предимно градско и прозорците до долу.. какво да се прави така е .. :wink:

И така намерих някакъв офис тука в София на Кузмов Електроникс ако до утре не ми кажат за копчето тия ще звъня там да видим ..
Ето линк http://www.business.bg/f-39212/kuzmov-elektroniks.html ... Има номер на офиса .. нз ще видим дано успеем! :wink:

Поздрави Р.

Същия е бутона, предпочитам да сложа нещо noname отколкото френско лайно :)

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 18 май 2012 10:52

@azrod
Аз лично бих предпочел, френското лайно което пасва идеално в дупката, работи и седи що годе прилично на конзолата, пред нонайем което има луфт от двете страни и потъва у дупката...
Ся всеки си има мнение изказвам своето, колкото до моя въпрос с копчето нема прогрес ... кво стаа и аз нз .. ще се измисли последния вариант ми остана и така :)

Поздрави Р.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 18 май 2012 11:12

Не потъва, същия му е размера по широчина, само можеш да си го фиксираш по-горе към врътките на парното или надолу към пепелника :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”