Делко на Голф 3 1.8 ABS
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 1.8 ABS
Делко на Голф 3 1.8 ABS
Здравейте колеги трябва ми помощ за делкото на голф 3 1.8 моно значи сложих делко от 1.6 двигател от Голф 2 на голфа ми 1.8 моно искам да питам дали ще има разлика от към вървене и от страна на двигателя и дали ще работи добре и има ли разлика в делкото 1.8 и 1.6.Трябва ми помощ който е запознат с тези неща да пиши 

-
Re: Делко на Голф 3 1.8 ABS
моля за мнения 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама това делко от Мк2 нали не е с вакуум-регулатор?Щом е станало..и работи...,ама не ми е ясно как очакваш от типа на делкото да се повиши мощност,ми то има роля да каже кога да стане светкавицата и на кой цилиндър да светне!Що мислиш че 2-ковото е "по-така",друг е въпроса как реагира на "предварение",при ABS се формира в компютъра.
Това го написах без да знам точно кое "делко" на Мк2 визираш,защото последното което пипах наскоро беше на 1.3 NZ с вакуум-корекция(а е инжекцион отвсякъде..)Пък и е монтирано встрани на разпр.вал!
Бих обърнал внимание и на механичната част-еднаквост!Защото там където чрез зъбно колело се зацепва делкото-се зацепва и маслена помпа -абе всичко като шлици ,зъби,дължини да е идентично.
Това го написах без да знам точно кое "делко" на Мк2 визираш,защото последното което пипах наскоро беше на 1.3 NZ с вакуум-корекция(а е инжекцион отвсякъде..)Пък и е монтирано встрани на разпр.вал!
Бих обърнал внимание и на механичната част-еднаквост!Защото там където чрез зъбно колело се зацепва делкото-се зацепва и маслена помпа -абе всичко като шлици ,зъби,дължини да е идентично.
Последна промяна от emo-gar на Пон 14 май 2012 23:05, променено общо 1 път.
-
това делко детто е на голфа ми е 1.6 инжекция а предното ми е нормалното на 1.8 моно ABS дали ще има разлика това искам да разбера
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип става замяната, ама не е много за предпочитане. Щом е от Голф2 1.6 то със сигурност е със вакуум-центробежна корекция,ама с предверението става една каша....
Имах една такава заигравка с Г 2 1.8GTI където бяха насадили такова делко и се бях видял в чудо докато го оправя. В крайна сметка намерих делко за 1.8 и всичко си дойде на мястото!
Имах една такава заигравка с Г 2 1.8GTI където бяха насадили такова делко и се бях видял в чудо докато го оправя. В крайна сметка намерих делко за 1.8 и всичко си дойде на мястото!
-
значи е най добре да си взема 1.8 моно ABS делко и да махна това 1.6 нали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами някой с инсталирана ЕТКА или подобна,да се изкаже за съвпадение по номера,а аз бих попитал за евентуалния код на 2-ковия 1.6 инжекционен мотор(ако е известно,разбира се).Ако е просто делко с един куплунг(3 жици) и механично се зацепва идеално...не виждам разлика.Ако има странично кръгла мембрана с щуцер-значи е вакуумна работа и би трябвало да се свърже с вакуумна магистрала на смукателен колектор,ама какво ще си мисли компа по случая...може да се проба.
Не съм го правил,приеми думите ми теоретично.
Не съм го правил,приеми думите ми теоретично.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Emo-gar напълно съгласен с теб! Доколкото съм запознат Мк 2 1.6 инжекцион няма, само PN мотора, но при него е карбуратор с електронно управление и стандартна запалителна система с вакуум корекция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Aбе май имат механичен инжекцион...ПФ ли,Рф ли...
Ето един който го дават и за Мк2 и Мк3
http://www.ebay.co.uk/itm/vw-volkswagen ... 2ebd94186c
Ма при тях имат отделен модул "комутатор" с 6 или повече пина..та там в него нещо май се формира предварението..
Ето един който го дават и за Мк2 и Мк3
http://www.ebay.co.uk/itm/vw-volkswagen ... 2ebd94186c
Ма при тях имат отделен модул "комутатор" с 6 или повече пина..та там в него нещо май се формира предварението..
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Даа това дето го дават става на голф 2 1.8GTI мотори PB,PF,1P и на всички голф 3 1.8 мотори!
П.П И механичните инжекций са с вакуумна корекция, изключение правят KR и PL моторите, ама те са друга бира!
П.П И механичните инжекций са с вакуумна корекция, изключение правят KR и PL моторите, ама те са друга бира!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”