Ниски обороти на Голф 3 1.6 93г. ABU
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ниски обороти на Голф 3 1.6 93г. ABU
Колеги дайте съвет как да дигна оборотите в момента варират от 800 до 850 с газова Ловато съм сменил съм въздушен ,маслен филтър и масло малко претриса на 800 оборота и не знам как да ги дигна малко преди завъртах едно като кранче на изпарителя и се дигаха сега нчма промяна.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Ниски обороти на Голф 3 1.6 93г. ABU
На бензин колко са ти оборотите?
Иначе има врътка на изпарителя, както и ти си споменал и от там трябва да стане.
Иначе има врътка на изпарителя, както и ти си споменал и от там трябва да стане.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом си сменял възд.филтър задължително ги коригирай. Сместа ти вече не е като преди с изцапания филтър и иска лека донастройка. Опитай с въртене на винта на изпарителя, докато моторът заработи плавно, отиди до ауспуха и се ослушай дали има пукания и детонации, ако няма - остави я така и карай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пукания и детонации няма отвих малко кранчето и сега е много пъргава и я пробвах до 3-та върти гуми но на свободен ход са си ниски тия обороти дори ги гледах и от електронния оборотомер 850 мах на бензин също са ниски дори 750 но аз на бензин не я карам само паля на на бензин на този изпарител Ловато има и още едно кранче отдоло но не мога да го развия на ръка да не би от него да трябва да обогатя сместа
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Обороти не се коригират от "кранчето", а от винта на изпарителя. Аз мислех, че питаш за тях, а не как да си направиш колата да върти гуми на трета
Възможно е в момента с този отвит тройник да ти е богата сместа, натегни малко от болта на изпарителя и виж какво се случва. Тресе ли двигателят на празен ход? При празен ход ниски са тези обороти, където моторът подскача в коша, в по-лошия случай - а-хааа да изгасне придружено с детонации в ауспуха. Ако моторът ти работи равномерно и тихо на тези обороти не пипай повече по газовата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма детонации и е добре мисля да не го пипам но просто ми се струват ниски
Върни се в “Автогазови уредби”