Проблем Голф3 АЕК - проблем с палене+видео

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Проблем Голф3 АЕК - проблем с палене+видео

Мнениеот Gencho87 » Вто 15 май 2012 19:27

Здравейте колеги,

Колата е Голф 3 АЕК '95г. 1.6, 101 к.с., кара се само и единствено на бензин, няма газ.
От миналото лято ме торомози един проблем с паленето. При сутрешното палене, което по принцип трябва да стане без да се бута педала на гаста трябва да си запали нормално, а не както е в това видео: http://vbox7.com/play:6288095228
Така пали и в случаите, когато е карана /навън е малко жегичка - повече от +25* да речем/ и престои около 15, 20 минути.
Стъпковия мотор е почистен, дроселовата клапа не е перфектно почистена, но не видях да има и проблем с мръсотия по нея, дебитометъра си изглежда добре. Съмнявам се в регулатора за горивото, но реших да се допитам до Вас.
Очаквам да предложите решение на проблема, ако сте се сблъсквали с това :037:

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Голф3 АЕК - проблем с палене+видео

Мнениеот overapac » Вто 15 май 2012 19:32

най-вероятно свещи!провери също така кабелите и непременно температурния датчик! heavy metal zork

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 15 май 2012 19:39

Дебитомера без диагностика няма как да разбереш в какво състояние е! :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 май 2012 19:44

Премери темп.датчик на водата, тоя, който дава инфо на компира. Да не се окаже, че показва стойности от порядъка на -10 градуса при реални 25 и оттам да се бърка работата. Във форума мисля има документирани такива случаи от други колеги. Замери го преди да запалиш колата и ако показанията му са различни от съответстващите на околната температура го сменяй.

Последна промяна от stefan4o на Вто 15 май 2012 19:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Вто 15 май 2012 19:44

overapac написа:най-вероятно свещи!провери също така кабелите и непременно температурния датчик! heavy metal zork

Свещите съм ги гледал, леко са чернички но колата се кара предимно градско, когато се покара извън града си придобиват нормален вид. Кабелите мисля, че са наред, от две седмици съм с добавка за почистване на дюзите и ефект не откривам, явно проблема не е в мръсни дюзи. Температурния датчик ми показва -49* при диагностика на контакт, но в момента, в който тръгне стартера /дори преди да запали/ веднага си показва реалната стойност - бях писал тема по въпроса с датчика и се установи, че това е нормално. Този ефект с паленето го наблюдавам винаги при по-горещо време навън, това ми е странно :shock

ПС. При диагностика не вади грешки и си показва нормални стойности. Човека ми каза, като почне да го прави това по-често да отида да я закачи, понеже не мога да схвана момента, в който го прави това и проблема е малко труден за откриване death

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 15 май 2012 20:51

ТПС

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 15 май 2012 21:07

Iezekil написа:ТПС

Ха да видиш...и аз съм със същата дилема...неще да запали от 1вия път и това е...Голфа ми е 3ка 2.0 8v 115 кончета. Къде да го търся тоя ТПС :beer :Mr Green Fun

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Вто 15 май 2012 21:18

ти недей ги гледа,а ги смени /свещите/,и аз моите ги гледах,но докато не ги смених палех сутрин като теб/като шаситка/ :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 15 май 2012 21:40

По принцип ако всичко е фабрично помпата трябва да работи 2-3 секунди и да спре.Пробвай да дадеш няколко пъти на контакт без да палиш.Ако това не помогне и пали единствено с натиснат педал на газта виновника е клапана за празен ход.Ти хубаво си го почистил ама дали връзките му са на 0 ома :beer

zumish
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zumish » Чет 17 май 2012 21:16

Моторчето за празен ход!!!
Сваляш и продухваш с бояжийски пистолет с кореселин под налягане! Вервай ми mhihi

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Съб 19 май 2012 19:44

Утре ще извадя пак стъпковия мотор за оглед, че почна да ми задържа обороти като освободя в движение, също така ще го замеря дали е на нула.
Но тая вечер като минах 80км и вдигнах капака забелязах, че нивото на антифриза ми е един пръст над макс-а и от време на време минава някое мехурче по тясната тръбичка на разширителя, също така се чува че се променя и звука на мотора, няма и секунда и мехурчето минава.
Оставих я в гаража един час и слязох да видя пак, нивото не беше паднало изобщо, запалих и от време на време пак минаваше някое мехурче на отворена капачка, после спря.
Това хич не е добре, само не знам за какво да се глася гарнитура на глава или направо глава... утре ще оглеждам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”