Амортисьор заден голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Амортисьор заден голф 3

Мнениеот mastersvn » Вто 15 май 2012 7:48

здравейте колеги.търсих в форума но не намерих как се пълнят Амортисьори.или някакъв снимков материал поне?знам че това не е решение но поне временно да се направи че стотинките свършиха.кажете как мога да ги напълня и с какво масло...

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Re: Амортисьор заден голф 3

Мнениеот mastersvn » Вто 15 май 2012 7:58

вариант има ако някой колега от ВАРНА ми предложи достъпен Амортисьор

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Вто 15 май 2012 10:25

Колега- тъй нареченото "пълнене" не ти върши работа. Прави се една дупка с дрелката, налива се масло, после се прикапва с електрожена. Най-често от вътрешна страна на амортисьора, за да не се вижда. Правят го търгашите, когато докарат кола с изтървали амортисьори, за да не ги сменят- налеят им малко по-гъсто масло и става бетон. Но като започне да се кара- тъй като вече има износване отново изхвърля маслото. Почти всеки амортисьор подлежи на ремонт обаче. Сваля се и се отваря. Вътре се сменят разните "джаджи", после се слага масло и се затваря. При положение, че няма външни поражения върху стержена, една такава манипулация е доста успешна. Аз карам с такива на Е34-ката ми за задни вече втора година и не са мръднали. Но не е за всеки работа, този - който ми ги прави се занимава от дълги години с ремонт на всякаква хидравлична техника и ремонт на амортисьори. Взе ми по 20 лв на брой доколкото си спомням- доста по-добре от покупка на втора употреба с неясно качество. И още нещо- прави ми ги и двата, като изрично ми каза, без значение от състоянието, като се правят- винаги да се правят по два. Това е и моят съвет- свали и двата.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 15 май 2012 10:35

Те ти колко са нови:
http://store.emk-33.com/product/461287/amortisyor-zaden-volkswagen-golf-iii-1991-1-8-optimal-reflex.html
http://store.emk-33.com/product/389805/amortisyor-zaden-volkswagen-golf-iii-1991-1-4-monroe.html
По принцип нормалните вървят 40-60лв бройката. Искам тук и сега да си признаеш - пробва ли изобщо да потърсиш в Google без значение дали за нови амортисьори или за рециклиране? Аз през Google даже и тема намерих в нашия форум:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=194265

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Вто 15 май 2012 11:40

radi_nrj написа:Те ти колко са нови:
http://store.emk-33.com/product/461287/amortisyor-zaden-volkswagen-golf-iii-1991-1-8-optimal-reflex.html
http://store.emk-33.com/product/389805/amortisyor-zaden-volkswagen-golf-iii-1991-1-4-monroe.html
По принцип нормалните вървят 40-60лв бройката. Искам тук и сега да си признаеш - пробва ли изобщо да потърсиш в Google без значение дали за нови амортисьори или за рециклиране? Аз през Google даже и тема намерих в нашия форум:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=194265

ами нищо което ме интересува не пише.идеята е сам да си го оправя.с малко помощ все пак.конкретно ме интересуваше как става а не на кого какво са казали.дали е добре или не.знам от приближени че става и то успешно.пък ако имах парите нямаше да се занимавам.....

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Вто 15 май 2012 11:42

ако някой ми даде 100 кинта още по добре :D :D :D .веднага я правя

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 15 май 2012 14:36

Преди време бях в твоето положение, на стария голф бензиновата помпа почна да прекъсва и можеше да ме остави някъде в много неудобна или живото застрашаваща ситуация. Знаеш ли какво направих? Научих се пак да се возя на градския, събрах пари за нова помпа и вече няколко години нямам грижи. Опитваш се да е@еш дявола като си правиш експерименти с неща, от които може да зависи човешки живот. Моя кум така заради проблеми със задни амортисьори финишира в един стълб точно заради такива кокошкарски истории.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 15 май 2012 23:00

Ми какво да ти кажа пробиваш дупка в горният краи над чашката дето е пружината с 4 мм бургия с спринцовка наливаш примерно м10д стават камък все едно си се качил на каруца или доливаш хидравлично масло ма лко ще седи преди да изтече никои не знае с телоподаващо заваряваш дупката и караш може и 100 км може и 3000.Що не си вземеш втора ръка от някое голфче2 по вторчни доста има голф 2 за 30 40 лв двата и си ок.Със сигорност са сменяни и не са на 200000 те там някъде заминават задните.А ако нямаш 30 лв наистина замисли се за градски транспор или колело.Че не ми се мисли с какви гуми карап и какви спирачки имаш.че само маркучтите са ти 4о кинта.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Вто 15 май 2012 23:14

djshomi написа:Ми какво да ти кажа пробиваш дупка в горният краи над чашката дето е пружината с 4 мм бургия с спринцовка наливаш примерно м10д стават камък все едно си се качил на каруца или доливаш хидравлично масло ма лко ще седи преди да изтече никои не знае с телоподаващо заваряваш дупката и караш може и 100 км може и 3000.Що не си вземеш втора ръка от някое голфче2 по вторчни доста има голф 2 за 30 40 лв двата и си ок.Със сигорност са сменяни и не са на 200000 те там някъде заминават задните.А ако нямаш 30 лв наистина замисли се за градски транспор или колело.Че не ми се мисли с какви гуми карап и какви спирачки имаш.че само маркучтите са ти 4о кинта.

30-50lv са добре ама 150.след другите ремонти ми дойде нагоре

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 16 май 2012 8:02

Добре, не искам да прозвучи като чесане на езика, но защо просто не изчакаш да събереш пари и не си купиш два нови? Аз задните ги карах изпуснали 2 години и не ми пречеше. Ест, карам спокойно и не я товаря. Но както се видя според теоретичните сметки: пълнене 20 лв, нов 50. Като сметнеш и 20 лв за майстора за труд то не си заслужава. Разликата ти е 60 лв, която след втората смяна, когато пак изпуснат, ще се стопи на 20...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 16 май 2012 8:47

Тая снимка ти я оставям за размисъл:
Изображение

Принципно не реагирам толкова остро ама като видях тая тема, в която питаш защо колата с изпусналите амортисьори тресе като я караш с 100км/ч ми кипна. отделно едно рециклиране на амортисьор е над 20лв, а нови има и по 40лв.

Явно няма никой, който да знае къде рециклират амортисьори във Варна, та може и втора ръка да вземеш. Аз лично не бих карал нито рециклирани, нито втора ръка без да са минали тресачката, а това пак са пари.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Сря 16 май 2012 15:58

radi_nrj написа:Тая снимка ти я оставям за размисъл:
Изображение

Принципно не реагирам толкова остро ама като видях тая тема, в която питаш защо колата с изпусналите амортисьори тресе като я караш с 100км/ч ми кипна. отделно едно рециклиране на амортисьор е над 20лв, а нови има и по 40лв.

Явно няма никой, който да знае къде рециклират амортисьори във Варна, та може и втора ръка да вземеш. Аз лично не бих карал нито рециклирани, нито втора ръка без да са минали тресачката, а това пак са пари.

темата е назад и вече е оправено.и няма нищо общо с амортисьора.защото вече не тресе разбирко.там се оказа най вече реглажа.а амортисьори ще взема нови но идеята беше да закърпя малко тези докато дойде този момент.което се отнася за малък срок.в момента съм сложил тампони и колата се е стабилизирала.а хора дето знаят да нареждат другите без да знаят за какво става дума , явно си нямат друго занимание.който знае как се гледа семейство и да поддържа колата си защото тя му вади хляба,ще знае че на тези времена не е лесно.ако имаш повече парички от другите радвам се.но при нас не стигат винаги за всичко.

Последна промяна от mastersvn на Чет 17 май 2012 7:48, променено общо 2 пъти.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Сря 16 май 2012 16:03

и като гледам снимката шофьора не е е от много кротките.аз си карам спокойно и нормално като се спазват правилата и досега не съм имал проблеми.... :да:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 16 май 2012 21:49

60km/h локва с дупка в нея, колата отскача от дупката и поради изпуснали задни амортисьори се залюлява, поднася и тряс.

Колкото до колегата автор на темата, извинявай ама от това, което си написал се разбира, че ти е изпуснал амортисьор и си караш така. Аз от къде да знам, че само си си мислил, може и да е изтървал.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Чет 17 май 2012 7:59

на 60км.по принцип дава по малки поражения.пък и да не се ползва спирачка!!!и в кат има една точка при лош път и видимост за несъобразена скорост. а амортисьора е изтървал не знам колко но с тампоните се оправи за временно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”