Велосипед - какъв да бъде.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Велосипед - какъв да бъде.

Мнениеот dlug » Вто 15 май 2012 23:43

И аз да питам за мнение...в момента имам един доста стар стоманен крос с два амортисьора, които общо взето само пречат. Понеже карам изключително в София се замислих да си взема някакво по-подходящо за града колело. За съжаление нямам финансови средства за това, което искам и поради тази причина за момента съм се спрял на този спринт. Някой ще каже ли някакво мнение за него?
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 914/lang.2

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Вто 15 май 2012 23:55

Vivelo :P

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Сря 16 май 2012 13:20

какво Vivelo?
Аз карам Vivelo и имах много проблеми с гаранцията му. Не бих си купил пак Vivelo.
Когато го купувах беше "много хубаво" продавача повтаряше само "Shimano Deore" и "въздушен амортисьор", когато го върнах за гаранция ми викат "евтино е, чупи се, какво очакваш?".

Колелото струваше 560 лева. До тук нова вилка, нови педали, седалката залепих с телоподаващо...

Идва ми да им го хвърля през витрината на тези от Vivelo.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 16 май 2012 13:30

Никой да не споменава VIVELO. Разочоарование са. Не си струват парите най-вече рамката. Как е възможно такъв танк да направят не знам. Колелата по метро имат подобно тегло :screwy

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 16 май 2012 13:40

Аз ще се включа с един коментар или по-скоро съвет - първо прегледайте офертите втора ръка. Излизат кадърни колела на двойно по-ниски цени. Аз лично винаги съм предпочитал тънките гуми пред дебелите (шосе/МТБ). Виждането ми за градско колело е 28 цола с малко по-балонна гума. 26/195 и нагоре е много тежка, бре. Ако ще е 26, да е 26/175 с "асфалтова" шарка, напомпена добре си е лека. Отделно колко често целите големите (по-скоро дълбоките) дупки, за да ви трябва балонна МТБ гума?

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 16 май 2012 14:23

Аз искам градско колело, гледах офертите втора ръка и мога да ги определя само с една дума-скръб. Ходих и на стадиона уикенда-пак скръб. Никой ли няма да каже две думи за спринта?

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 16 май 2012 14:32

dlug написа:Аз искам градско колело, гледах офертите втора ръка и мога да ги определя само с една дума-скръб. Ходих и на стадиона уикенда-пак скръб. Никой ли няма да каже две думи за спринта?

Не ти препоръчвам никакво градско колело защото не е практично. Като искаш в града да го караш взимаш примерно този аполон http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 913/lang.2 и просто му слагаш гуми чисти сликове. Така хем ще ти е градско хем ако ти се наложи да минаваш по черен път няма да се чудиш какво става. Пък в другия случай ако толкова напираш за градско колело то по добре си вземи шосейка тя поне лети ....
И като цяло тази средна категория се води хибрид колело при някои марки

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 16 май 2012 14:45

Крос са пуснали много удачни за цените си модели. И сега са на промоция (до края на тази седмица) моделите за 2012та. Онзи ден взех един Крос Грип 127 - за 820лв вземаш колело с привидно читава вилка, лека рамка и хубав монтаж (само лапата не му харесах). Че даже са му боднали предна и задна хидравлична спирачка (чак маркови) Авид.

Като гледах ни Драговете, ни Рамовете предлагат за парите си толкова, колкото дават кросовете. Спринтовете не съм ги гледал. Като цяло гледам местно производство защото дават повече за парите си спрямо чуждите. Пък и гаранцията се надявам да е по-безпроблемна.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 16 май 2012 15:04

N1P0 написа:Никой да не споменава VIVELO. Разочоарование са. Не си струват парите най-вече рамката. Как е възможно такъв танк да направят не знам. Колелата по метро имат подобно тегло :screwy

И аз съм суперразочарован от Вивело, няма такъв трошляк, миналата година си взех Скай, вече не помня колко пъти ходих да му сменят и ремонтират чаркове гаранционно. Сега започна да прескача веригата и да сменя скорости само, пак трябва да ходя, поне магазина ми е наблизо и ги хващам преди да затворят вечер.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 16 май 2012 15:07

N1P0 написа:
dlug написа:...

Не ти препоръчвам никакво градско колело защото не е практично.... Пък в другия случай ако толкова напираш за градско колело то по добре си вземи шосейка тя поне лети ....
И като цяло тази средна категория се води хибрид колело при някои марки

Значи има няколко причини...първо спринта който съм дал по-горе е точно 100% хибрид. Основните причини да не искам шосейка са две-предполагам знаеш какви са гумите на шосейката, първо колелото е много нестабилно с толкова тесни гуми, много лесно се пукат от "равните" улици и много бързо се кривят каплите поради същата причина. Втората причина е неудобната стойка за градски условия. Това колело е мислено да се кара в аеродинамична стойка, в която обаче имаш много ограничен поглед върху околната обстановка. За това и категориите градски и шосеен велосипед са различни. (да не забравяме и цената на шосейката!) Аполона има един фрапиращ недостатък за града- гумите са му 26"

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 16 май 2012 15:26

dlug написа:Значи има няколко причини...първо спринта който съм дал по-горе е точно 100% хибрид. Основните причини да не искам шосейка са две-предполагам знаеш какви са гумите на шосейката, първо колелото е много нестабилно с толкова тесни гуми, много лесно се пукат от "равните" улици и много бързо се кривят каплите поради същата причина. Втората причина е неудобната стойка за градски условия. Това колело е мислено да се кара в аеродинамична стойка, в която обаче имаш много ограничен поглед върху околната обстановка. За това и категориите градски и шосеен велосипед са различни. (да не забравяме и цената на шосейката!) Аполона има един фрапиращ недостатък за града- гумите са му 26"

Точно заради това споменах всички варианти, но единствения удачен е това което ти предложих. Защото за мен лично това понятие хибрид или градско колело е пълна глупост. Иначе щом 26" са ти толкова проблем в което няма как да ме убедиш направо взимай новите рамки 29" крос примерно:mrgreen: Само дето сега сигурно ще кажеш, че цената не ти харесва за него.
п.п. и тоя спринт дето си показал освен, че е доста скъп и е с ход 50мм на вилката :D ще ме извиняваш ама по добре твърда рамка си вземи отколкото това дето си показал.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Сря 16 май 2012 15:43

Колеги,а някой да каже нещо за Cross GRX8?Кои са му проблемните места на тва чудо?Като цяло ми изглежда доста добро,вие какво ще кажете?

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 16 май 2012 15:59

sodata1 написа:Колеги,а някой да каже нещо за Cross GRX8?Кои са му проблемните места на тва чудо?Като цяло ми изглежда доста добро,вие какво ще кажете?

Има ли го някъде ? Защото до колкото знам е изчерпан и новия модел е GRX9. Иначе кроса си покрива парите определено и е препоръчителен само след време ако се зарибииш и намериш нужда ще трябва вилката да смениш с по-читава и по-голям ход. В темата тук чидях, че едно момче го кара също така :да:

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 16 май 2012 16:03

колега N1P0 , предполагам че разбираш от велосипеди и ще ти бъда благодарен ако подкрепиш твърдението си че е "пълна глупост" с някакви по-определени мотиви освен твоето мнение. Аз поне се постарах да ти напиша защо мисля така.
Другото което искам да ти кажа-спринта първо не е много скъп а напротив, това е един от най-евтините хибридни варианти с 28' гуми (мисля че имаше само един или два модела по-евтини от него). И да-цената също е определяща. Ако ти си с неограничени финансови възможности мога само да :bowdown
Поздрави

Последна промяна от dlug на Сря 16 май 2012 16:12, променено общо 2 пъти.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 16 май 2012 16:05

brum написа:Крос са пуснали много удачни за цените си модели. И сега са на промоция (до края на тази седмица) моделите за 2012та. Онзи ден взех един Крос Грип 127 - за 820лв вземаш колело с привидно читава вилка, лека рамка и хубав монтаж (само лапата не му харесах). Че даже са му боднали предна и задна хидравлична спирачка (чак маркови) Авид.

Като гледах ни Драговете, ни Рамовете предлагат за парите си толкова, колкото дават кросовете. Спринтовете не съм ги гледал. Като цяло гледам местно производство защото дават повече за парите си спрямо чуждите. Пък и гаранцията се надявам да е по-безпроблемна.

Знаеш какво да купуваш, браво :applause:
Отивайте в Крос, скоро свършва промоцията на новите им модели. За тези пари с тези компоненти другаде няма да намерите.

Миналия юни си взех Крос Паралакс, карам го почти ежедневно в града и съм много доволен. По километраж е на 2300км., а преди да го монтирам бях навъртял още около 200. Не е мръднало нищо.

В магазина в Младост има GRX8 и 9. Евентуално дали ще има за вашите размери. Обаждате се и питате.

Приятел миналата година си взе модела Ridge, също много хубаво колело, но сега е 920 лв. ако не бъркам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”