малко помощ относно 2г мрежата на самсунг галакси еис

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

малко помощ относно 2г мрежата на самсунг галакси еис

Мнениеот ivayloat » Вто 15 май 2012 14:58

Така проблема е че много бързо ми пада батерията на въпросното телефонче кара ме един ден и малко и искам да си спра 3г мрежата защото не ползвам много мобилния нет повече съм кънекнът към рутера. Обаче при мен я няма тази опция да сам само на 2г мрежа.Прикачам снинка да се види.С андроид 2,3,6 съм някой дали ще може да помогне, защото днес смятам да калибрирам батерията и искам да изкюча 3г-то да вида колко ще ме изкара бангията.
Прикачени файлове
SC20120515-155259.png

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: малко помощ относно 2г мрежата на самсунг галакси еис

Мнениеот slimmer » Вто 15 май 2012 15:10

Този телефон от България ли е взиман? Да си му сменял ROM-ът? Нещо не е наред в тази насока щом не ти изкарва опцията за изключване на 3G. Доколкото разбирам той си ползва само 2G в момента.
Другото за батерията - тоя таск килър горе (прилича ми на ZDBox) си харчи доволно батерия... да го имаш предвид. По-добре не използвай такива приложения, ами си рутни телефонът и "замразявай"/премахвай нещата, които ти пречат. От калибрирането поне при мен нямаше никакъв смисъл...

Edit: Сега се загледах, че разни хора като си обновели софтуера им изчезвало въпросното тик-че за 2G... Не знам дали има решение на въпросния проблем обаче.

Последна промяна от slimmer на Вто 15 май 2012 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Вто 15 май 2012 15:13

Хм странно , аз съм с 2.3.3 и имам използване само на 2G с едно тикче е.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 15 май 2012 15:29

Може да пробваш с това:
Type *#*#4636#*#* in your dialler. Under phone information select gsm only.

Като цяло това е мястото за теб: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1164

ivayloat

Мнениеот ivayloat » Вто 15 май 2012 15:57

телефоне не е от българия от англия е и е със стоков ром все още не му разбирам много и не смея да пипам.Роот-нът е и съм теглил някакви приложения засега си изтрих някой фабрични приложения които много ме дразнеха и успях да преместя всичко в сд картата като си оцвободих с още 20 мб паметта сега имам 43 свободни :banana :banana .Проблема е че работи само на 3г мрежа и искам да вида дали ще има разлика на 2г, защото много ме дразни батерията искам поне до два дена да я подкарам.
И другото което ме дразни е че понякога много лагва ,но това ще видим как ще го оправям.
До slimmer мерси колега направих го засега 5 мин. всичко е 6 точки дано да го задаржи на 2г.
Изтеглих си някакъв уиджет да го следя сега.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 15 май 2012 17:28

за да ползваш само 2Г,май на самсунга се оставяше да е само на ГСМ мрежа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 16 май 2012 7:54

ivayloat написа:Изтеглих си някакъв уиджет да го следя сега.

По-добре махни всички ненужни widget-и... Ето ти някои насоки, които на мен ми помогнаха да направя от 2 дена телефонът да издържа около 4:
1. Изключване на всякакъв вид трафик - включва се wifi-то само за 10 мин. сутрин да се синхронизира (ако те интересува как - Smart Profiles е програмката). Естествено и когато ми потрябва де ;)
2. Екранът вкъщи ми е на 15%.
3. Вибрации само за звънене и SMS.
4. Widget-и нямам на екрана, но този за времето уж не би трябвало да хаби батерия много.
5. Изключване на функциите за местоположение - ако ти е само, за да ти показва синоптичните условия, мисля, че не е толкова трудно да го настроиш ръчно. А и Google Maps съм ги махнал поради разни причини...
6. Таск килърите не помагат особено - по-добре да премахваш или замразяваш приложенията, които не използваш. Иначе, нека си стоят в паметта. Той андроидът си знае какво да прави, когато не достига такава. Пък ако въобще нямаш RAM - има си програмки за swap на картата памет, но трябва да е бърза (клас 4 нагоре). Ако те съмнява нещо в някой процес, по-добре го махни /ако не е важен, разбира се/, отколкото постоянно да го спираш. Аз ползвам само OSMonitor (който освен за следене на процесите, си има и функция за нагласяне на честотата на процесора - но почети преди да го нагласяш, че...).
7. Ако има Exit бутон програмата, излизай чрез него.
8. Пробвай някой друг кернел и ROM, хората неслучайно ги правят, ама чети много добре мненията преди това и си направи хубав бекъп на всичко преди да правиш каквоти и да е.
Разбира се това са мои лични наблюдения, които са базирани на неща, които съм направил, прочетени по разни статии и т.н. и които в моя случай помагат, но зависи и как си ползваш телефонът де...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 16 май 2012 8:31

това че нямаш тикче за 2/3G е бъг на РОМ-а или някой да е пипал по настройките. Погледни във андроид форума(българският сайт) там онзи ден излезе deodexed rom (премахнати някои неща от стоковия).Телефона се държи добре с него. Иначе въпроса за това как да работиш със смартфона за да държи батерията е спорен. Ако лично аз исках да ми държи батерията,щях да си взема не GALAXY , а Нокиа 2610 (примерно). :beer
И внимавай какви РОМ-ове слагаш че брикването на телефона автоматично го праща в сервиз

ivayloat

Мнениеот ivayloat » Сря 16 май 2012 9:55

1 за трафика почти постоянно съм на вифи даже постоянно като сам в къщи а дори и навън си пускам мобилния нет защото чакам постоянно обаждания по скайп или вибера ,че имам приятели в чужбина и така контактуваме.

2Екранът ми незнам на колко процента но е малко усилен контраста не е на максимум.На първа степен е от оригиналните там.

3 за уджетите нямам много само този оригиналния за времето ми е и този който си изтеглих да ми показва мрежета.

4Вибрацията и при мен е така замо като ми звъни телефона премахнал съм и всички дразнещи звуци който пискат като натиснеш екрана или го отключиш или заключиш.

5Местоположението мисля че е изключено за времето го настроих ръчно.Все още обмислям да махна гоогле мапса ама ми се струва че някои ден може да ми потрябва.

6 За таск килъра как да ти кажа сякаш аз съм доволен от него изтрих го вчера и телефона взе да лагва първите 15 сек. като го отключа сложих таск килъра пак и като убия някой приложения почва да фърчи тела. За картата памет клас 6 е 8 гигабайта пак на самсунг изтеглих си някакво приложения да си местя приложенията на нея link2SD.Доволен съм за сега освободи се малко място на тела щото беше мн дразнещо изписваше ми постоянно паметта ви е пълна моя изтриите някое приложение и ала бала. Лошото е че се появи един бъг при рестарт на тела сега мн бавно вади иконите на приложенията поне около 1 мин. му трябва.

7Тези програми при мен който имат екзит са може би 1-2 наброй но доста малко.

8 За друг ром още събирам смелоста че не ми се ще да го брикна но ще дойде и времето за това.
За сега ще видим колко ще го докараме защото видях на един позна който има Samsung Galaxy Ace GT-S5830i и не беше му пускал нета беше говорил само по него към 2часа и половина и батерията му беще на 5тия ден и имаще сигурно 35 процента щях да припадна направо :screwy :screwy :screwy :screwy .

До stefarata
Мисля че никой не е бутал рома и настройките защото тела съм го купувал аз чисто нов.
А за къстъм ром се въздържам за сега.
За батерията знам вече че не мога да очакввам чудеса от нея и е кофти предния ми телефон беше нокиа и е трудо като си свикнал тела ти да издаржа по 3-4 дена батерията да се окажеш с чисто нов ,който даржи по 1 ден а ако много се заиграя мога да ти кажа че и след 10 часа тела му сваршва живота.
Знам че няма как да стане да държи повече ,но ще се помача колкото мога да го изтискам да държи една идея повече.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 16 май 2012 10:14

ivayloat написа:чакам постоянно обаждания по скайп или вибера

Е тогава няма как да очакваш да ти държи повече от ден, каквото и да правиш. Какъвто и интернет да пуснеш, все ще точи батерия... Наговори се с приятелите ти да ти призвънкват като им се говори, ако можеш, защото постоянния режим на данни си точи стабилно, както сам усещаш :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 16 май 2012 10:32

и вибера ,и скайпа си уведомяват когато те е търсил някой :Mr Green Fun
Какво и се плашите на батерията,хич немога да ви разбера :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”