Максимална скорост TDI
Моят километраж е до 260, но съм с PD 85kW и 6 скорости и съм го пробвал пасата до 200. На 180 определено не беше с 4000 оборота а към 3700. На 200 не погледнах хубаво, че настигнах автомобил и трябваше да намаля. Скоростта я постигнах на отсечката летище Варна - Варна - има лек наклон, но пък за сметка на това е къса и тръгнах с около 80 от летището. Иначе извънградско повече от 150 не карам (3000 оборота)
Потвърждавам - 1,9TDI 116кс - не повече от 195 км
Аз съм автоматик, но никога не съм успял да вдигна повече. Моето мерене е на влизане в София по магистралата надолу.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Потвърждавам - 1,9TDI 116кс - не повече от 195 км
lowlevel написа:Аз съм автоматик, но никога не съм успял да вдигна повече. Моето мерене е на влизане в София по магистралата надолу.
Повече от колко?
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се похваля с личното си постижение . Пътувах вчера до Пловдив , и оцелих няколко момента в които колата не прекъсваше . За прекъсването съм писал по-горе . Първото постижение май беше в леко нанадолнище , защото скороста я вдигнах за миг . Заигравахме се с едно голфе 4'ка , черно без никакви емблеми , но онзи пич явно не искаше да я настъпва , защото като карах на равно с него , километража ми показваше 160. И в едно дясно завоиче но леко , настъпвам и го изпрварвам за пореден път (постоянно си правихме ластици) бреи гледам колата не прекъсва и досте демеражна ми се стори , гледам в километража 200
, от там педала до дупка , и я докарах набързо на 205 на втората чертичка след 400 об. от там ме пое един баир и скоростта почна да се убива . Останах доволен . По-натаък , карам си и гледам едни намалителни табели 100-80 нещо от сорта беше . Тамън да скоча на спирачките и гледам пред мене маи е летище за аварийно кацане . Равничко ми се стори. Викам си това е мигът на истината . Сам в колата , в багажника , не повече от 60кила. Газ до дупка с нафта от еко'то .Колата се оцели да не прекъсва , много зор но на финала на летището ислязох с 205км.ч. пак на втората черта след 4000об.
През целия път до там карак с от 140 до 170-180 . имам тука 35км. градско спортно каране . В пловдив пак около 30км. спортно каране (и за превишена скорост ме спряха
) На връщане окло 40 километра пак с 150-170 и от там погледнах нафтата че бях заредил за 30лв.
Немам нафта , а май минах всички бензиностанций , от там се научих да карам с 100-120 , по някой път изключвах от скорост и падах и на 80 . Заредих чак в София и минах точно 345км. Сметнато излиза
30лв. / 1.77лв. = 16.949 литра / 3.45км. = 4.912 л. на 100 км.

30лв. / 1.77лв. = 16.949 литра / 3.45км. = 4.912 л. на 100 км.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последно замерване с Голфа преди да го продам - между 185 и 190 км/ч на влизане в София по магистрала Хемус /северната/, оборотите не съм сигурен какави бяха. Двама възрастни, от които единия - моя милост - сто кила. Синът ми, който е на 4.5 месеца и супер претъпкан багажник с около поне 80 кг. багаж едва го затворих. И климатика беше пуснат. Но там има мисля малък наклон в моя полза. Иначе на равно съм го пробвал пак с пуснат климатик и отнова понатоварен стига до 180 км/ч.
Последна промяна от dobrin на Сря 18 окт 2006 10:43, променено общо 2 пъти.
Аз стигам 4500 оборота на 5та и то много лесно...трябва ми 6-тааа
Понеже километража ми се бъгва и стрелката или подскача или седи долу, незнаех с колко карам, но според едно калулаторче скоростта ми е около 195.6 км/ч реални. Според данните в интернет би трябвало макс скорост да мие 193км/ч. Аз мога да подмина 4500 оборота без проблем, но не искам. Колата е Г3, мотора е AFN+чип и е много бесна 

- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
Значи на първата снимка в колата има 4 човека с изключен климатик много малко нафта в резервоара на София-Пловдив,по леко нанадолно стрелката стигна малко след 200 но не е снимано:
На втората съм сам в колата на магистралата преди Варна на абсолютно равно с повечко нафта и включен климатик педала е до ламарината и повече просто не искаше:
Да не забравя колата е Шкода Октавия 2006г.(от стария модел) с 1.9TDI 90к.с. двигател.Същите скорости са постигани от мен и един приятел с Голфа му който е 5-ца(2006Г.) 1.9ТДИ отново 90к.с.,но нямам снимков материял.

На втората съм сам в колата на магистралата преди Варна на абсолютно равно с повечко нафта и включен климатик педала е до ламарината и повече просто не искаше:

Да не забравя колата е Шкода Октавия 2006г.(от стария модел) с 1.9TDI 90к.с. двигател.Същите скорости са постигани от мен и един приятел с Голфа му който е 5-ца(2006Г.) 1.9ТДИ отново 90к.с.,но нямам снимков материял.
versace написа:@zaharievdent щом километража ти е до 260 значи е сменен. Може и цялото табло да ти е сменено заради пасажерския еърбег ако е имало удари преди ти да го купиш. Направи снимка на цялото табло и на километража отблизо. Имам основателни подозрения! Снимай и дай да гледаме
Моят също е до 260 разграфен,а и не само моя,всики помпа-дюза са толкова.Едва ли на всички е отварян десният ер-бег пък и на всички да е слагано едно и също разграфено.
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
SLO написа:versace написа:@zaharievdent щом километража ти е до 260 значи е сменен. Може и цялото табло да ти е сменено заради пасажерския еърбег ако е имало удари преди ти да го купиш. Направи снимка на цялото табло и на километража отблизо. Имам основателни подозрения! Снимай и дай да гледаме
Моят също е до 260 разграфен,а и не само моя,всики помпа-дюза са толкова.Едва ли на всички е отварян десният ер-бег пък и на всички да е слагано едно и също разграфено.
Ае пич неговия двигател не е помпа-дюза. Ти четеш ли досега написаното?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Няма начин при един и същи мотор и скоростна котия да има различни километражи-просто стрелката е свързана към кутията и се варти по един и същ начин.Нямаш си на идея на колко коли в БГ са им отворине еърбеците и колко глупаци си сменят километража-лично сам наблядавал и от двете ама еърбеците са брутално много
Иначе и аз мисля че ако мотора не е ПД километража е до 200

Върни се в “Дизелови агрегати”