Как трябва да работят внтилаторите на голф 4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как трябва да работят внтилаторите на голф 4?

Мнениеот brad4edat » Сря 16 май 2012 19:29

Колега ако имаш познат, който чепка кабеляци му се помоли да прегледате за 1-2 часа кабелите с мултицет.
Пинчетата от кутията дето влизат в малката буксичка дали са чисти??? Тази старата букса изглеждаше отврат, може да има окис по пинчетата и да не дават връзка с пластинките на буксата.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 16 май 2012 21:37

Ами чесно казано незнам какво да правя, в краен случай ще ходя на сервиз, иначе пинчетата вече са наред, защото подмених цялата букса и всичко което ми се струваше съмнително по другите букси беше почистено, но те определено са далеч от състоянието на старата малка букса.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Сря 16 май 2012 22:48

Нямаш ли някой познат с vw с такъв блок за управление на перките, да размените блоковете за един опит. Така поне ще знаеш дали е от блока или е някъде другаде проблема.
Мисля че не би трябвало да има опасност за блока.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 17 май 2012 13:11

Точно с такъв блок за управление не познавам никой, тия блокове са много видове и е като да търся игла, намерих хора в нета със същия модул, но не става днес да го купя, а утре да го върна.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Чет 17 май 2012 17:10

Колега, ти въобще сигурен ли си че първата степен на перките ти е изрядна??? Дали резисторите вътре в тях са здрави?? Аз така и неможах от цялата тема да разбера точно дали ти работи първата степен на двете перки пуснати принодително.

Най-добре пусни принодително една по една и двете перки на 1 и 2 степен с кабел от акумолатора.
На колко градуса по таблото ти се пускат перките при загряла кола??

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 17 май 2012 17:28

Да, днес пак ги замервах, долу до радиатора са и двете букси за двете перки, едната би трябвало да е за голямата перка, другата за малката перка, пробвал съм само през червено-белия кабел, който би трябвало да е за първата степен, друго не съм пробвал, при замерване с мултицет на съответния кабел и на двете букси отчита 0.04В и при проба с контролна лампа съответно НЕ свети. При подаване на напрежение от "+" на акумулатора към чевено-белия кабел на първата букса и при пуснат климатик - перките работят, едновремнно и двете, при същата процедура, но на червено-белия кабел на другата букса сработва само малката перка. Когато колата загрее и стигне 90градуса по показания на таблото и я оставя да работи на място, след известно време се включва само малката перка и това също незнам дали би трябвало да е така, при колко градуса точно го прави също незнам, на таблото все си показва 90, това са ми наблюденията :?

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Чет 17 май 2012 17:41

аз бих ти услужил с моя блок но съм ти далече :beer

Последна промяна от zelkata_ok1_ на Чет 17 май 2012 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Чет 17 май 2012 17:42

Заеби ги тия мултицети и глупости сега, и климатици.
Извади буксите на перките и подай директно на пин4етата им захранване от акумолатора. Така ги преслушай и двете перки и виж дали им работят и двете степени.
Виж само от буксата с кабелите коя е минусовата и къде влиза в куплунгите на перките. Слагаш на нея минуса от акумулатора и вече с другата +сова от акумолатора допираш един по едно съседните две пинчета за 1 и 2 степен.

Само гледай да не опреш + с - докато правиш процедурата

Това направиш ли го и тръгнат ли и двете перки с двете степени, значи не е от тях и остава блока за управлението на перките. Или той се е шашнал или някой датчик някъде не му подава сигнал. Тук вече иска човек да се заиграе с мултицета и да знае схемата на колата.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 17 май 2012 17:50

Това вече утре ще го направя и ще пиша какъв е резултата.

ПС: най-вероятно и твоята кутийка нямаше да ми свърши работа, освен ако не си видял дали е същата, а иначе незнам дали защото моята кола от по-ранните години, но по номера на кутийката ми излиза че е за Г3 с двигатели ААА, AFT и AFN и съответните други марки със същите двигатели.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Чет 17 май 2012 18:33

моят голф е 98г и не знам дали е същата тия дни ще разглобя да я погледна

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 18 май 2012 18:37

По съвета на колегата brad4edat днес пробвах перките директно при разкачени букси и двете перки работят при подаване на напрежение към съответната букса и на двете перки работят и двете степени, така че всякакви съмнения относно изрядността на самите перки вече са разсеяни.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 18 май 2012 19:19

Еми това е добре, че перките не са хич евтини.

Сега другата процедура нататък е да вземете с мултицет и 12v кабел да проследите и да "прослушате" блока ти за управление на перките.
Гледам твоя блок е като моя дето съм дешифрирал в темата за насаждането на моя климатик, линка беше 1-2 мой поста по-назад.
Изображение

Хубаво ще е ако колегата zfa159 погледне и той дешифрирането на входовете и изходите на блока, и сподели дали съм ги правилно разгадал. Моя климатик работи, така че би трябвало да съм го разгадал правилно.

Изваждате блока от колата и с мултицет и кабелче му подавате 12v на входовете на блока, които играят роля за пускането на перките, и гледате на главните изходи за перките, какво става:)
Малко търпение, внимание и мислене, и ще го проверите блока :drunk

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пет 18 май 2012 20:55

tozi blok ne e li kato na passat B3 i B4 az imam pasat i toi ima takuv blok (izvinqvam se ama PCto mi se precaka i nqmam kirilica )

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 18 май 2012 21:20

Teзи блокове визуално всичките са едни и същи, изглеждат еднакво, разлики имат в броя на пиновете им и предназначението както и номерата им.

ПС: аз намерих блок със същите номера като моя на добра цена, утре ще го пращат, така че се надявам проблема да се реши и тъй като имам известни съмнения, затова и прибегнах до 2ра ръка, защото иначе трябва да дам 100лв. и пак да не знам дали ще сработят перките.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 18 май 2012 23:07

Еми стискаме палци :beer
Иначе колега ти каза, че релетата вътре в блока цъкат всички. Добре ама ти сигурен ли си че като цъкне релето, то и силовата му верига затваря добре. Понякога е възможно контактните пъпчици да се изядат от минаващия ток и релето си цъка ама ток през силовата верига не успява да премине :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”