Б6 угасващи дълги светлини

Техническа и сервизна информация за Passat
ivan.dobrev
Автомобил:
Двигател:

Б6 угасващи дълги светлини

Мнениеот ivan.dobrev » Вто 15 май 2012 22:13

Здравейте Колеги,
Имам проблем с дългите светлини на Пасат Б6. Светлините са Би-Ксенон и от известно време, когато включа дълги светлини светят 4-5 секунди и автоматично изгасват - превключват на къси, а на таблото продължава да си свети лампичката за дълги светлини. Също така има и индикатор за проблем със светлините, но не казва какъв точно проблем. 2та фара превключват едновременно, като след като угася дългите от лостчето и ги включа, отново светват - отново за 4-5 секунди.
Някой може ли да ме посъветва от какво може да е проблема?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Б6 угасващи дълги светлини

Мнениеот zfa159 » Чет 17 май 2012 20:53

Закачаш колата на VAG-Com и четеш,може да е от много неща.Биксенона при В6 си е с лупа и преграда (електромагнит).Предвид,че минава на къси самичка,едновременно,значи си е проблем по управлението за дългите (а не в самите фарове).Обаче без диагностика няма как да разбереш какво не и харесва.
:beer

vasilski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilski » Пет 28 апр 2017 19:26

Здравейте,
аз от скоро съм с Пасат Б6 и имам същия проблем. Дава грешка на десния фар. Имате ли представа къде е проблема. Също така при пълен ляв или пълен десен излиза грешка и постоянно ми излизаше това съобщение" AFS Inoperative - Check Owner's Manual ". Четох разни неща из форума и тук колеги пишат, че са стигнали чак до смяна на фар.

Потребителски аватар
petrov.yordan
Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
Двигател: BVY 2006

Мнениеот petrov.yordan » Пет 28 апр 2017 21:06

Проблемът с изгасянето на дългите е в моторът на клапата на дългите. Има писано по английски сайтове, че е често срещано. Жиците към моторът се прекъсват. Аз също съм "страдал" от този проблем. Решението е да се свали фарът и да се подменят проблемните кабели.
На снимките с молив показвам моторът на клапата и подменените кабели. Препоръчвам при подмяната да се сменят от буксата на мотора директно с нови кабелни обувки.

Да обеснявах за клапата. Тя покрива половината леща така фарът свети на къси. Когато се задейства тя отваря светлият отвор към лещата и всичката светлина от крушката излиза, т.е. свети на дълги. Ако се прекъснат жиците тя няма как да се отвори. Най-добре се вижда ако се паркира близо пред стена. При включване на дългите се вижда, че реално само единият фар е на дълги, а на другият не се включват. Като след секунда две-три сама изключва дългите (на таблото продължава да свети синята лампа, че дългите са включени, т.е. че листчето за светлините е в положение "дълги").
Прикачени файлове
IMG_20170428_214855.jpg
IMG_20170428_214846.jpg
IMG_20170428_220425.jpg
IMG_20170428_220403.jpg
IMG_20170428_220347.jpg

Върни се в “Passat”