Конструкцията е същата, да. Но също е реализирана по същият начин и ще издеяне 5 разпъвания.
Интересното е, че плата за тенти (този като на шатрите от 80-130лв) е 10лв/м^2. А в тая тента има 18м^2. Ако някой знае подходящ плат за тента (да издържа най-вече на слънце и по желание на вода) на смислена цена - да обади.
Помощ за шатра.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Помощ за шатра.
brum написа:Конструкцията е същата, да. Но също е реализирана по същият начин и ще издеяне 5 разпъвания.
Интересното е, че плата за тенти (този като на шатрите от 80-130лв) е 10лв/м^2. А в тая тента има 18м^2. Ако някой знае подходящ плат за тента (да издържа най-вече на слънце и по желание на вода) на смислена цена - да обади.
Веднага ти обаждам (това обаждане ми е... ) - плата ,по-скоро материала подходящ за тази работа е рекламно платно (от тия магистралните) ,аз поне така си реших проблема още преди години ,първо разбира се и аз минах по пътя на „шатра" от Практикер ,но не изкара дълго ,ще „обадя" и решение за смяна на тръбите - ПВЦ водопроводни тръби + винкел (винкела е за вертикалните),занимавка си е да си го направи човек ,но ако има счупена „шатра" по нея да копира не е кой знае колко сложно за направия . Дори ако човек вложи търпение и ентусиазъм става доста прилично ,определено по-добро от магазинните за по 100-тина лв.
Това май и като ЛС го пратих

- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
yarek написа:В Практикер са на промоция 30лв щатра без стени. Вземах си от там, доволен съм макар че съм я разпъвал само на Крушуна.
Аз не искам да ги сменям тръбите като консуматив след всяка буря и търся алтернатива. Място за съхранение бол, така че тръбите могат да са едно парче 3 метра. Чудех се за пвц с алуминиева вложка

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
2.4I написа:...
Винила (тия от билбордите) е прекалено тежък за идеята ми. Иначе вече съм си набавил един такъв, но като видях колко тежи се отказах.
А тия PVC тръби и винкели - т'ва няма да е особено портативно. Колегата по-горе казва, че не го бърка ако е 3м дълга тръбата от конструкцията, ама мен ме бърка

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Защо не се замислиш за алуминиеви квадратни профили. Преди време ми трябваше и ми донесоха 4 на 4 см, но малко тънък и излизаше около 10-тина лв. за 6 м. Намираш от някъде размер който те устройва като цена за основната конструкция и по-малък или по-голям размер за снадките и мисля че няма да имаш проблеми, а и ще леко.
-
Ако изпаднат достатъчно здрави кръгли профили и са на такава цена няма да ги мисля много
. На цените дето ти споделяш се намират тръби от черна стомана, 20мм с дебелина 1мм на стените. Само дето това ръждясва
.

brum написа:2.4I написа:...
Винила (тия от билбордите) е прекалено тежък за идеята ми. Иначе вече съм си набавил един такъв, но като видях колко тежи се отказах.
А тия PVC тръби и винкели - т'ва няма да е особено портативно. Колегата по-горе казва, че не го бърка ако е 3м дълга тръбата от конструкцията, ама мен ме бърка.
Тръбата не е задължително да е 3м ,може да се направи почти 1/1 с тези от магазините ,с PVC лепачка и съответно PVC водопроводни тръби + PVC ъгли и разклонители + малко сръчност се получава много добре ,вярно е ,че винкела за страничните подпори (в четерите края) е тежичък ,но пък става доста стабилна конструкция,относно рекламните платна ,че са тажки спрямо найлончето на „купешките" така е ,но за малко пари това е решението ,другия вариант - отиваш в магазин за платове и си избираш "водонепрупоскливо ,леко и тнт. и с цена за цялата квадратура колкото няколко „шатри".
-
Добре де, с PVC лепячката (явно имаш такава, което абсолютно не е вярно за всеки човек) като събереш тентата как я разглабяш после?
И това, че плата е скъп - може да е скъп, може и да е евтин. Щом тентата е на тази цена и в нея има включена печалба със сигурност някъде има такъв плат на по-ниска цена. Въпроса ми е към хората който могат да ме насочат къде да търся такъв плат.
И това, че плата е скъп - може да е скъп, може и да е евтин. Щом тентата е на тази цена и в нея има включена печалба със сигурност някъде има такъв плат на по-ниска цена. Въпроса ми е към хората който могат да ме насочат къде да търся такъв плат.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”