Олекотяване на Купето Г3

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Олекотяване на Купето Г3

Мнениеот vinixxx » Чет 17 май 2012 20:32

абе тая астра всеизвестният кошмар ли е,от кога не я бях мяркал има ли тема в опелфорума?
по темата-колко кила е по-лек голфа след всички интервенции?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 18 май 2012 5:11

Препоръчвам на колегата да се качва гладен и жаден в Голфа - още 1 кило надолу! Също нелоша идея би било да махнеш и страничните прозорци, че тежат. Задния мост може да се надупчи и от там да свалиш още 3-4 кг. :screwy

Колега, ти осъзнаваш ли с колко абсурдно нещо си се захванал и как цял един форум ти се смее? Сменяш задните колани с такива от Лада, махаш си еърбеците, сменяш си пожарогасителя с фиктивен такъв... а в същото време си набил инструменти и туба, дето обезмислят цялата работа. Тея 35кг. дето си ги свалил може да ги усетиш само на хартия, и то разликата ще е близка до статистическата грешка. В същото време колата ти не прилича на нищо вече...

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 18 май 2012 12:37

До Дидо оргиналния

Това ли е твоето решение да се изсираш в на някой темата и така да намаляваш килогармите.И като гледам как се разтоварваш поне десетина кила надолу смъкваш. Евала.
Кой си ти че ще ми кажеш на какво ми прилича колата? Пък и не съм ти търсил професионалното мнение. Не може само търкате с пасти и вакси и после да се мажете на кой била по лъскава колко били широки джантите какъв абф или вр6 сте сложили и кой как си снимал фара или калника. Трябва да има и такива като мене които не са пили от златни менци и/или не живеят за колите си.
Ако беше прочел поне част от темата щеше да разбереш че пожарогасителя е редовен задните колани не се ползват и ще бъдат от ауди 80 б2 не от лада.Инструментите са задължителни за хора които си разбират от колата. Аз доверие на майстори нямам.Колкото до тубата има една приказка "Голф без туба няма"

А форума дали ми се смее или не на мен ми е през космите. Нали ви видях на крушуна като сте на камара ...у дю тя много яка... после като се разделите почвате да се храните един за друг само защото единия имал джанти и пари а другия имал време и мерак.
На българина му липсва толерантност и затова когато на някой нещо не му харесва е готов да плюе за да му олекне.Да не говоря че някой хора са готови да теглят кредит за едни джанти само и само да си замерят комплексарщината и да не остават по назад.

Както писах вече ефекта е на лице абсурдно или не аз съм доволен от това което се получи.
Благодаря на колегите които споделиха идеи, някой от тях се осъществиха.
Позволявам на остатъка да серят пикаят плюят червата си да изповръщат ако искат.

Между другото, замислете се че няма една тема за олекотяване(не като моето) в тоя форум а олекотяването е една много ефективна интервенция. Защото както каза Ванката по нагоре много е лесно когато знаеш че има път назад.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 18 май 2012 13:23

Като може би последно мое мнение в тази тема искам да изкажа искрените си благодарности на хората които помогнаха и споделиха решения, опит, като и предупредиха кое е добре или не.

Vidol Nikolov
radi_nrj
miro_hack
bbboiko2004
miro_hack
ZeroCool
crank666
Vankata_84
iv0_bs90
ChronoS
Koko95
Iago
hooligans
muns61
Pirogov
sodata1

Благодаря и на другите за отношението.

Ще дойде момент в който ще си изтегля колата и ще я замеря. Ще пусна в първото мнение кое как е станало.

Последна промяна от Zerga3GT на Вто 22 май 2012 1:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 май 2012 13:26

продължаваш да подскачаш излишно.
поне аз съм ЗА такива интервенции. имат резултат, не струват пари и колата ти става супер яка.

давам ти пример с Астрата на Ангел, защото от нея можеш да почерпиш много идеи

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 18 май 2012 14:23

някой хора са готови да теглят кредит за едни джанти само и само да си замерят комплексарщината и да не остават по назад.

С желание вси4ко се постига, оправдания винаги се намират!

В крайна сметка колко Лека стана? Равносметка ще направиш ли?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 18 май 2012 14:29

Както желаеш, мога да ти дам още малко идеи.
13" джанти, плевенско призводство, с детелинките - уникално леки, някога карах такива. Преправят се на 4х100, щото са 98х100.
Подбор на леки гуми. Преди продавах гуми и съм мерил, доста разлика в теглото има от марка до марка.
Изпускателна система - на колата на сина съм направил само 2 гърнета от 0.8 неръждавейка, с тънкостенни тръби. Цялата система е почти наполовина като тегло.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 18 май 2012 17:54

Ауу, да. Извинявам се, колега. Сега изчетох темата от корица до корица, дори накрая се разплаках от радост. Наистина дълбоко съжалявам за думите си, сега разбирам, че инженерите от VW определено имат какво да научат от теб. Съжалявам, но нямам много време да пиша. Отивам да сменям гюрука на колата си с найлон, тъй като смятам, че определено ще има положителен ефект. :kissy:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 18 май 2012 18:14

Сетих се,че можеш да разкараш и сенниците..както и дръжките които са отгоре над всяко място.Пак ще махнеш няколко излишни грама.Без да се отразява на визията на колата

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 18 май 2012 19:46

Сенниците няма да ги бутам обаче за дръжките идеята е много добра(най безполезната част в тая кола) обаче трябва да видя дали не държат тавана и ако не с какво да затапя дупките.

КОКО писах по горе че ще я изтегля. А за замерването ще е доста относителна работа но живот и здраве на някое драгче може да я видя какво прави.

Потребителски аватар
botlik3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botlik3 » Пет 18 май 2012 19:57

Както каза muns61, трябват ти леки джанти и гуми. В момента за сравнително евтини такива се сещам само за 14" на Хонда Сивик (5,7кг), както и 15" на Мазда Миата. За вторите не знам дали не се намират трудно. Хубаво е да помислиш в тази насока, защото всеки килограм в джантите оказва голямо влияние при движение. Също така, виж дали имаш изолация на предния капак, защото някои тежат доста.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 18 май 2012 20:12

Повечето лети джанти 14/15 цола тежат 5,7 кг включително и мойте а изолация под капака никога не съм имал.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 18 май 2012 20:14

Събери всичко, което си извадил от колата и го сложи в един чувал и го премери.

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Пет 18 май 2012 23:24

дръжките държат тавана ,но на тахно място можеш да си напражиш от пластмаса или нещо подобно планчици да ти служат като шайби и да ги закрепиш обратно с видиите от дръжките

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 18 май 2012 23:33

кората на багажника+пластмасите на колонките mhihi капаците на говорителите и жабката, пластмасата около ръчната и т.н. mhihi

Върни се в “Силов тунинг”