свети лампата за Airbag-а - Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
vitaliy
Автомобил:
Двигател:

свети лампата за Airbag-а - Пасат Б5.5

Мнениеот vitaliy » Пет 18 май 2012 19:45

Здравейте, понеже съм нов във форума, може да съм объркал раздела или да има такава тема, за което се извинявам предварително и моля да бъда поправен :) Проблема ми е следния: Имам приятел, който притежава Пасат 1.9 TDI 131 коня 2002 год. Свети му постоянно лампичката за Airbag-а на таблото. Закарахме колата при майстор и той след преглед на компютър каза, че проблема е в компютъра на колата и може да се оправи единствено ако се смени целия компютър или се смени някаква платка, която управлява Airbag-ците с номер: 1c0909605c. Искам да Ви попитам първо дали сте имали такъв проблем и може ли да се вярва на майстора, който се води най-добрия в малкия град, в който живеем? Втория ми въпрос е дали има смисъл да се сменя целия компютър(който нов е около 900 лв.) или може да минем само със смяна на платката, която намерихме втора ръка за 70лв?

Благодаря предварително :)
Поздрави, Виталий! :)

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: свети лампата за Airbag-а - Пасат Б5.5

Мнениеот van4ooo » Пет 25 май 2012 19:29

Трудно може да се даде точен отговор без да кажеш номера на грешката.
Колата със светеща лампа ли е купена? Според мен може и от морга(със уговорка да се върне ако има проблем)-колата е със задействани бегове(компа отчита "грешка" crash data)това се оправя със по специална апаратура доколкото зная.

Върни се в “Passat”