Голф 4 TDI 110 коня - колко струва смяна на съединител?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Deo » Чет 03 апр 2008 22:41

babayagaaa написа:
Deo написа:В крайна сметка 1700лв.
Ремък, ролки, водна помпа, масло, филтри, преден десен амортесьор, комплект съединител. За труда ми взе 200лв., а частите са поръчани от Порше :roll:

сори за офф-а ама не мога да се сдържа да не попитам - само един амортесьор ли смени ? :?:

Ами да... :?
Знам че двата се сменят заедно, ама майстора пищеше, че другия е почти чисто нов (явно него са го сменяли преди да я купя) и така ме посъветва :roll:

karxaria
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединител за Голф 4?

Мнениеот karxaria » Нед 25 сеп 2011 15:30

колеги защо никой нищо не каза за заместител на демферниа маховик със обикновен съеденител.примерно от голф 3 аз сам сменял на пасат Б4 1.9 тди 90к. 1998 със обикмовен от пасат 2 90-та година.

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 TDI 110 коня - колко струва смяна на съединител?

Мнениеот dnn » Съб 19 май 2012 13:29

колеги защо никой нищо не каза за заместител на демферниа маховик със обикновен съеденител.примерно от голф 3
възможно ли е това ?

milen_iohanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milen_iohanov » Пет 23 авг 2013 15:31

и аз дасе похваля днес смених съединителя на голф 4 ТДИ 90 АГР а маховика беше обикновен а не демфер съединителя ми комплекта е 340 на лук без маховик моя си беше читав :) :mhihi

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 23 авг 2013 15:36

И защо го сменява тогава? Има и други начини да похарчиш 340лв

christofer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christofer » Пон 09 дек 2013 14:43

Колеги от доста време чета всякакви теми за този "демферен" маховик и нещо не мога да разбера на коя част казвате маховик. Маховика е едно голямо желязно колело което се захваща за коляновия вал на автомобила на което е и монтиран зъбния венец за стартера , без който стартера не може да завърти двигателя и да запали. Така и не мога да разбера как го разбивате този "маховик" или говорите за притискателния(огледалния) диск на който ляга феродовия диск. Ако счупите маховика не знам дали разбирате какво ще стане със двигателя. Затова си мисля че става въпрос за притискателния(огледалния) или феродовия диск а не за "маховика" на двигателя. С поздрави. :love.vwclub :vw_shamp :love.vw :drunk

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пон 09 дек 2013 16:45

Точно за маховика става дума-Който се разбива.Моя го сменихме преди 3-4 дена.Самия маховик е двумасов.Представлява два диска един във друг между които има демпферни пружини които успокояват ударите при които работи двигателя.Моята е PD116 и комплекта на LUK-1600лв.Същия извадиха и от автомобила ми.При мен едната половина на маховика беше се преместила от центъра си и така се заклещила с пружините че не мърда наляво на дясно както трябва да бъде при изправен маховик.При тази повреда като запалех на свободна волана трепереше и колата работеше все едно на 3 цилиндъра.Съединителя беше добре все още но аз смених всичко!Притискателния и лагер помпата също беха за смяна.Ако имам време може да снимам маховика но то в ютубе има клипове достатъчно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 09 дек 2013 19:02

christofer написа:Колеги от доста време чета всякакви теми за този "демферен" маховик и нещо не мога да разбера на коя част казвате маховик. Маховика е едно голямо желязно колело което се захваща за коляновия вал на автомобила на което е и монтиран зъбния венец за стартера , без който стартера не може да завърти двигателя и да запали. Така и не мога да разбера как го разбивате този "маховик" или говорите за притискателния(огледалния) диск на който ляга феродовия диск. Ако счупите маховика не знам дали разбирате какво ще стане със двигателя. Затова си мисля че става въпрос за притискателния(огледалния) или феродовия диск а не за "маховика" на двигателя. С поздрави. :love.vwclub :vw_shamp :love.vw :drunk

Директно отиваш в бисерите :bowdown

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 10 дек 2013 0:23

Явно колегара няма никаква идея какво означава демпферен или както още го наричат двумасов маховик:
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”