Ламбда сонда за голф 3 гти
Ламбда сонда за голф 3 гти
Колеги ламбсондата на моя голф3 АБФ е заминала след замерване майсторите ми казаха ,интересува ме дали ламбда сонда от голф3 2Е ще стане или специално за АБФ трябва да тарся и като я сменя трябва ли пак да ходя да се закачи на диагностика
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ламбда сонда за голф 3 гти
Много хора знаем,ама ти търсачката попита ли я,преди да пуснеш 2 теми за едно и също нещо една под друга.Отваряш търсачката и пишеш "Ламбда сонда" ,да видиш какви интересни неща за четене ще намериш.Твоята е с 4 кабела,тя има два за подгряване и два сигнални - единия от тях е маса,другия е сигнала.Щеше да прочетеш,че подгряването се мери с уред при изгасен автомобил и трябва да дава дадено съпротивление,а за сигнала трябва колата да работи,да е загряла и да имаш резки скокове на напрежение между 01. и 0.9V ,като трябва са поне по един път в секунда.Разбира се това с уред няма как да премериш,трябва ти осцилоскоп за целта. Иначе има по-лесен метод - пускаш си VAG-Com,влизаш в живите данни на двигателя и гледаш дали дава грешка за отоплението на сондата,ако не - значи то работи.После влизаш в живите данни и гледаш показанието на сондата,комп-а ти показва моментното напрежение и гледаш дали и как се мени по време на работа на двигателя.
Дали става от 2Е - на тях си има номера,сравняваш и знаеш дали са еднакви или не. Ламбда сонда 2-ра употреба вече си имаш и не мисля,че е добър вариант да си взимаш още една 2-ра употреба.Иначе ако караш на газ без ГИ,въобще не я сменяй,ще убиеш и новата за макс. 5-6 месеца.

Дали става от 2Е - на тях си има номера,сравняваш и знаеш дали са еднакви или не. Ламбда сонда 2-ра употреба вече си имаш и не мисля,че е добър вариант да си взимаш още една 2-ра употреба.Иначе ако караш на газ без ГИ,въобще не я сменяй,ще убиеш и новата за макс. 5-6 месеца.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”