Утре или в вторник отивам да купя една кола но не съм наясно с процедурите.
Това което момчето ми каза аз трябва да платя само 200 лв за данак в общината че не го е плащал и след това отиваме кум нотариус да я прехвърли.
До тук така ли са нещата?
Колата маи има застраховка още 1-2 месеца
Аз трябва ли да си правя застраховка сега?
Нещо трябва ли да платя в общината като взема или ми прехвърли колата ?
И след това в кат на дървеница за да ми извадят талон на мое име така ли ?
Тя си е Софиянка така че няма да я пререгестрирам .
Питане за документите при закупуване на кола
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Питане за документите при закупуване на кола
Данъка си е негово задължение !
ТОЙ трябва да плати данъка на автомобила към момента(пропорционално на годишния данък за 6 месеца - половината, за 3 месеца - четвърт и т.н) и също трябва да има актуална гражданска застраховка към момента на продажбата.
От там отивате при нотариус правите договор за покупко-продажба и си тръгваш с двата талона на новата придобивка - голям и малък.
Следва пререгистрация, ако няма да се купува от София, но дори и да си от София следва да се смени големия талон. Пак ходене до КАТ, неизбежно е.
Забравих да допиша първо се минава през кат с новия голям талон(мисля беше), след което трябва да отидеш до общината да си я заведеш
От там отивате при нотариус правите договор за покупко-продажба и си тръгваш с двата талона на новата придобивка - голям и малък.
Следва пререгистрация, ако няма да се купува от София, но дори и да си от София следва да се смени големия талон. Пак ходене до КАТ, неизбежно е.
Забравих да допиша първо се минава през кат с новия голям талон(мисля беше), след което трябва да отидеш до общината да си я заведеш
Последна промяна от velinsl на Нед 20 май 2012 14:26, променено общо 1 път.
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
А това ходене до кат много време ли отнема ?
Да се оправят документите ? И освен тези два талона какво трябва да нося в кат ?
Ако отида примерно в 13:00 в кат или е късно ?
Да има застраховка поне още 1-2 месеца
Какви парички е за нотариуса?
За кат какви парички ?
Да се оправят документите ? И освен тези два талона какво трябва да нося в кат ?
Да има застраховка поне още 1-2 месеца
За кат какви парички ?
А това ходене до кат много време ли отнема ?
Зависи от мястото. Аз като регистрихах последно моята барака нямаше много автомобили - беше нов внос и доста време по гишетата за 2-3 часа свърши всичко. Предния автомобил като го прехвърлях не беше нов внос много по-малко процедури половин час(зора беше да вляза) отидох сутринта да си пазя място в 6.30 и 16.30 благополучно влязох последна тройка, който остана след мен остана за другия ден. Тогава половината град се изниза да влиза по втория начин, сякаш.
Договор за покупко-продажба, ГО, бележка за платен данък, двата талона.
Зависи от мястото и натовареностт на администрацията. Отиди възможно най-рано.
Това процент от цената на автомобила, не повече от 200-300лв, зависи. Тези пари също са завишени малко, за да се подготвиш психически.
За кат какви парички ?
Ако всичко ти е нормално мисля, че 100лв ще те оправят и ще останат даже.
Зависи от мястото. Аз като регистрихах последно моята барака нямаше много автомобили - беше нов внос и доста време по гишетата за 2-3 часа свърши всичко. Предния автомобил като го прехвърлях не беше нов внос много по-малко процедури половин час(зора беше да вляза) отидох сутринта да си пазя място в 6.30 и 16.30 благополучно влязох последна тройка, който остана след мен остана за другия ден. Тогава половината град се изниза да влиза по втория начин, сякаш.
Договор за покупко-продажба, ГО, бележка за платен данък, двата талона.
Зависи от мястото и натовареностт на администрацията. Отиди възможно най-рано.
Това процент от цената на автомобила, не повече от 200-300лв, зависи. Тези пари също са завишени малко, за да се подготвиш психически.
За кат какви парички ?
Ако всичко ти е нормално мисля, че 100лв ще те оправят и ще останат даже.
Последна промяна от velinsl на Нед 20 май 2012 14:35, променено общо 2 пъти.
- S_T_I_N_G
да това е така знам преди като си вадих книжката
беше същото
ами добре значи за момента всичко е ок
само дано всичко да е ок 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Вчера си взех новия талон. В КАТ нещата са точно 20 лв. За нотариус при оценка от 4000лв платих 235 лв и някакви стотинки. Чаках в КАТ около 2ч, отидох около 13,00ч 

- S_T_I_N_G
толкова ли взима нотариуса
ужас ама какво да се прави
няма как а кои ги дава парите на нотариуса ? или както се разберем с продавача ?

Примерно , ако колата струва 3000 лв и има данъци за плащане 200ллв. Може да платиш 200лв данък и на него да му дадеш 2800лв , така трябва да се разберете данъка влиза и в цената на автомобила. Съответно и трябва да се разберете кой ще плаща прехвърлянето в кат. Аз като продавам колата така ще постъпя дават ми парите за колата колкото струва и я оправям данъци кат прехвърляне и каквото остане от сумата това е печалбата от продажбата на моята кола и после собстваника да почерпи. 

- S_T_I_N_G
Да това за данъка го разбрах за нотариуса
Значи за 4000 лв взима комисиона 200 лв следователно ако колата пред него кажем че сделката е за 2000 лв ще ни струва към 100лв така ли е сметката с нотариуса?

Значи за 4000 лв взима комисиона 200 лв следователно ако колата пред него кажем че сделката е за 2000 лв ще ни струва към 100лв така ли е сметката с нотариуса?
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
никой не та пита , най-отдолу ще видиш "данъчна оценка" и някава сума ,те сами си преценяват колко да вземат
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с извинение .. че ползвам чужда тема .. но някой да е наясно как се внася кола от Франция .. като документи .. че тука едни оферти имам 

-
S_T_I_N_G написа:Да това за данъка го разбрах за нотариуса![]()
Отиваш в офис на застраховател и ти издават срещу 10-20 лв застрахователна оценка. Искаш минималната за дадения модел и година

- S_T_I_N_G
до тук добре това го минах днес
Утре съм в кат за документите
След това маи трябва да ходя до Застрохователната компания при която е колата за да прехвърлят застраховката на мое име
след това вече или преди тези неща да мина от нотариуса да взема някаква бележка не знам за какво е тя
после в общината да си регистрирам колата и това е маи
и съм 100% собственик на голф 4 1.8 Т GTI 2001 декември 

Утре съм в кат за документите

След това маи трябва да ходя до Застрохователната компания при която е колата за да прехвърлят застраховката на мое име

-
Реда е следния:
1. Застрахователна оценка
2. При нотариус за прехвърлянето
3. Плащаш му хонорара и даваш да ти внесе данъка. После си взимаш документите с плащанията. Трябва да са 2 на брой.
4. Отиваш при застраховател, най-добре при този, който е направена застраховката. Правят ти нещо като анекс към действащата на твое име. Това е безплатно
5. Вече в КАТ
6. В данъчното за регистрация
Точка 4 и 5 може да се обърнат, което ти е по-удобно в момента. Това е в общи линии
1. Застрахователна оценка
2. При нотариус за прехвърлянето
3. Плащаш му хонорара и даваш да ти внесе данъка. После си взимаш документите с плащанията. Трябва да са 2 на брой.
4. Отиваш при застраховател, най-добре при този, който е направена застраховката. Правят ти нещо като анекс към действащата на твое име. Това е безплатно
5. Вече в КАТ
6. В данъчното за регистрация
Точка 4 и 5 може да се обърнат, което ти е по-удобно в момента. Това е в общи линии

Върни се в “ОФФ-Топик - други”