Ще намериш комп, не се шашкай. Мотора се монтира на доста модели, така че няма да е трудно.
При VW: Голф 3 (95-97), Поло (95-02), Кади (97-01);
При Сеат: Кордоба (95-99), Ибиза (95-99), Инка;
При Шкода: Фелиция (95-01), Октавия (96-01);
Виж при колко модели имаш избор. АЕЕ се монтира предимно на Поло/Фелиция и по-рядко на Голф/Октавия. Погледни в нашия форум за Поло/Голф АЕЕ на части. Виж и в този на Шкода и Сеат за някоя Фелиция или Ибиза на части. Пусни си обява, че купуваш комп от АЕЕ в същите форуми и все ще изкочи нещо.
Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
Здравей Каспър към компа освен снопа кабели, който върви заедно има още два кабела които са отделно пускани как мога да проверя за какво са те? И те ли са тези два плюса на 33 ти и 35 пин. когато ги откача няма никаква промяна.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Ако колата е с климатик, то това са кабелите за климатика сигурно. Проследи ги и виж къде отиват или виж на кои пинове са вързани. Ако са на 33 и 35 значи са за климатика. Промяна ще има ако е пуснат климатика, работи компресора и ти дръпнеш кабелите, защото кабелите подават плюс към тези два пина само когато работи компресора. Така компа разбира, че е включен голям товар и вдига оборотите на ПХ от 650 на 900.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А към новия компютър ще трябва ли да останат тези два кабела, които по всяка вероятност са за климатика ми който е допълнително поставян. Мисля да те послушам и да търся комп. от Поло.
- Каспър
Климатика ти е допълнително поставян от Diavia, защото заводски Голф АЕЕ с клима няма. Ако имаше нямаше оборотите му на ПХ да са 650. Затова жабарите от Диавиа пускат плюс към тези два пина на компа, които са предвидени за ускорен празен ход и затова при включване на компресора имаш 900 оборота на ПХ. Кабелите трбява да останат за да разбира новия комп, че си пуснал голям товар и да вдига оборотите. Комп от Поло АЕЕ държи празен ход около 850 оборота и при включване на клима ги вдига с около 100 до 950 оборота. Дали ще търсиш комп от Поло или от друг модел зависи от това какви обороти на ПХ искаш да имаш. Естествено за този малък мотор колкото по-високи обороти на ПХ имаш, толкова по-добре, защото по-лесно храни всички консуматори особено зимата. Тук съм описал при различните модели с АЕЕ мотор какви са оборотите на ПХ и загрял автомобил:
viewtopic.php?f=7&t=198179&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%90%D0%95%D0%95
viewtopic.php?f=7&t=198179&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%90%D0%95%D0%95
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти Каспър темата съм я чел, както и доста други в опити да разбера какво му е на голфа. Когато сменяш компа на Голфа с такъв на Поло за да вдигнеш оборотите пишеш, че само разкачаш буксата и буташ в новия комп. При тези модели които ми изреди, че компютрите им стават за Голфа инсталацията им е същата нали?
Защото на компа с който съм сега (Сеат 1.4 i) инсталацията е идентична с тази на оригиналния компютър на Голф 1.6 АЕЕ. Демек само вадя буксата и слагам на новия комп. независимо дали е от Поло, Ибиза, Октавия и т.н няма да ми се налага да размествам кабели нали?
Защото на компа с който съм сега (Сеат 1.4 i) инсталацията е идентична с тази на оригиналния компютър на Голф 1.6 АЕЕ. Демек само вадя буксата и слагам на новия комп. независимо дали е от Поло, Ибиза, Октавия и т.н няма да ми се налага да размествам кабели нали?
- Каспър
Инсталацията е същата. Откачаш акумулатора и сменяш комповете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много мерси на заплата ще пиша за резултата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, днес смених компютъра на Голфа с такъв от Поло с номера 032 906 030 Р трябваше и намеса на ключар за имобилайзера. Изчаках да изстине двигателя и пробвам да запяля, пали оборотите пропадат и гасне, втори опит пали оборотите пропадат и гасне, трети опит паля оборотите пропадат компа ги вдига те пак пропадат той се мъчи да ги стабилизира и доло горе успя не изгасна двигателя. Педала няма никаква чувствителност при натискане натискам до доло, помпам гаста няма никакав ефект оборотите не помръдват след малко се появи чувствителност в педала и колата тръгна. След няколко километра разбрах че поне проблема с пропадането на оборотите на празех ход е решен. Колата държи 900 стабилни оборота. Доста е спъната и се замисля при смяна на предавките с педал натиснат до доло се чуди и ускорява плавно. След малко повече каране замислянето не беше вече на всяка смяна на предавка появяваше се но не толкова често. Имам чувството че мощността е спаднала със стария комп като я настъпя залепяше сега се отпушва но след 3000 оборота. Спрях я изчаках 2 часа да изстине паля я симптомите същите гаснене и пали чак на третия път двигателя тресе педала на газта не функционира но след като зацепи веднъж вече си работи. Като е топъл двигателя пали и не гасне. Какво ще ме посъветвате оттук нататък Дросел клапа ли е проблема иска ли да се адаптира след смяната и защо при натискане на газта не помръдват оборотите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сутринта отново опитах да подкарам колата пали веднага но не успява да задържи оборотите педала на газта не реагира и като го натисна се чува съскане. Започва да ми става ясно защо са сменили компютъра със стария компютър пали и държи на студено оборотите, явно като е студена прави проблем и са го решили като са сменили компа. Като че ли смуче въздух от някаде?
Не знам вече.

- Каспър
Това с паленето и гасненето на студено, спада в мощността и мудността отива на запушени дюзи. Чисти ли ги? Виж всмукателния колектор дали оттам не смуче въздух някъде, да е пробиван или от уплътнителните О-пръстени към главата. Ако колектора е свалян и не са сменени о-пръстените, оттам смуче въздух, шашка ламбдата и обеднява сместа. Ако не смуче въздух и дюзите са чисти, търси читав дросел за проба.
Тези чете ли ги:
viewtopic.php?f=5&t=114692
viewtopic.php?f=5&t=114859
viewtopic.php?f=5&t=116228
Тези чете ли ги:
viewtopic.php?f=5&t=114692
viewtopic.php?f=5&t=114859
viewtopic.php?f=5&t=116228
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей Каспър дюзите съм чистил те отпадат, първата тема съм я чел другите ги прехвърлих ще ги прочета утре да видя дали съм те разбрал, смених една метална гарнитура с четири кръгли дупки но тя беше, мисля че се наричат изпускателни колектори едни тръби метални които излизат мисля от двигателя. Тези о-пръстени за които ти ми говориш са на пластмасовите колектори (4 черни тръби) които са под дросел клапата нали? Там ще мога ли сам да се справя с разглобяването първо трябва да махна дросел клапата нали? Когато пръскаме върху пластмасовите колектори колата повишава оборотите възможно ли е да има някакви микро пукнатини по тях също и когато напръскаме гарнитурата под тръбата на дросел клапата където са четирите болта. Много ти благодаря за заинтересоваността ако минаваш през Бургас имаш черпене от мен само ми пиши ако имаш път
.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да точно това означава. Явно оттам дърпа въздух и бърка сместа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей Стефанчо точно това означава в смисъл че о-пръстените са за смяна или целите колекторни тръби са за смяна? Защото ако са колекторните. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нямам идея дали целите ти тръби са за смяна или о-пръстените. Щом пръскаш върху самите тръби и оборотите скачат - значи има някакъв пробив в системата и тя не е херметична, каквато трябва да бъде. Може да смуче въздух от повече от едно място също така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”