Бензинова кутия на 1,9 тди
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинова кутия на 1,9 тди
Какво ще стане ако се сложи скоростна кутия от бензинова на дизелова кола.Ускорението ще се промени ли и въобще ще стане ли?
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова кутия на 1,9 тди
Ще се промени поведението на колата.При една и съща скорост двигателя ще работи на по-високи обороти и ще трябва да се превклчва при по-ниски скорости.
-
- Автомобил:
- Двигател:
lent написа:Ще се промени поведението на колата.При една и съща скорост двигателя ще работи на по-високи обороти и ще трябва да се превклчва при по-ниски скорости.
Ще може ли малко по подробно че не можах да разбера.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 20 май 2012 18:30, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Недей да слагаш бензинова кутия!
Каква все пак е колта?
Голф 3,4...сеат,ауди....
Каква все пак е колта?
Голф 3,4...сеат,ауди....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ще стане много "къса" и няма да ти стигат скоростите -ще ти липсват още две скорости поне
Ще превключваш през десет метра ...докато минеш 50-тия метър,после -няма никой. 

- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
С бензиновата при ускорение се вдигат оборотите а скороста остава почти една и съща. Губи се диапазона на мощноста на дизеловия мотор . До 40 км изреждаш 3 скорости а на 100км/ч вече си на 3000 оборота. Може би единственото предимство е, че като теглиш каравана/ремарке по някой проход няма да се озорва двигателчето.
От опит го знам понеже предкамерните дизели имали същия въртящ момент като бензинките та им слагат едни и същи кутии, ама бая мога да поспоря макар и с 1 и същ върт. момент дали имат 1 и съща мощност в ниски обороти. Дали бензинка ще върви без газ на 5 та ... едва ли
От опит го знам понеже предкамерните дизели имали същия въртящ момент като бензинките та им слагат едни и същи кутии, ама бая мога да поспоря макар и с 1 и същ върт. момент дали имат 1 и съща мощност в ниски обороти. Дали бензинка ще върви без газ на 5 та ... едва ли
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колата е голф 3 тди АФН.Ще стане ли скоростна кутия примерно от а4 пасат голф 4 ауди а3?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
имам комшия който на бензинов голф2 сложи дизелов мотор.Верно са по-къси скоростите но пък сивърви яко колицата.За града е идеална.На дълго съм я карал,учудващо е пъргава.До 140 съм я тествал.Но все пак може би има разлика и в карета,едно друго..
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,дизелови 3-ки в раздела коли на части колкото искаш....
немога да разбера защо искаш точно да сложиш бензинова кутия!
немога да разбера защо искаш точно да сложиш бензинова кутия!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Едно,че от колите донори няма да стане така лесно да сложиш кутия.Второ,че с бензинова кутия ще стане пълен та*шак тая кола.
Те хората им слагат по дълги 5ти или 6 степни кути...а ти обратно.
Те хората им слагат по дълги 5ти или 6 степни кути...а ти обратно.

- vw-gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на моят Golf 3 1.9TDI 1Z. съшо бяха монтирани къси скорости, но разликата беше че в ниските обороти колата беше по-агресивна, но ускорението дефакто си беше едно и също дори от 0-100км. с къси скорости се стига по бавно, поради причината, че смянях много често скорости, и на ТДИ полуоските също не съвпадат с бензиновите, сменят се и полуоски. За това не е удачно на ТДИ да се слагат къси скорости, да не говорим извън града двигателя на какъв тормоз е подложен. Макс. скорост на 5-та с 4500об. мин ми беше 160км.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ще ти кажа преки наблюдения... карах около400 км. един Голф 3 1.9TD(75коня) със скоростна кутия от GTI бензин пак Голф незнам колко кубика и коня, ама беше мъка!!!
На 5-та максимума му беше 110км/ч. а оборотомера беше на 4000об/мин. Разхода съответно към 8/100
Убийство за тоя дизелов мотор. Нормално се караше с 70 на 5-та и пак беше над 3000 оборота. Абе не е за тази кола тая скоростна кутия, не си прави експерименти... 
На 5-та максимума му беше 110км/ч. а оборотомера беше на 4000об/мин. Разхода съответно към 8/100

- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Колега хората взимат дизелова кутия и я слагат на бензинова,защото дизеловата кутия е с по големи скорости от бензиновата кутия.Според мене недей си прави експерименти,най добре намери някой да ти я пренареди с по дълги скорости но мисля че може по този да я счупиш (ДО КОЛКОТО ЗНАМ)ако греша нека да ме извинят колегите поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”