както в заглавието съм загатнал имам проблеми с антифриза и по-точно:
Когато отворя капачката за да проверя нивото на течността в казанчето, нивото е доста високо, а понякога анифриза дори кипва.
Проблема съм го забелязал след по-продължително каране. Температурата по показание на таблото си е нормална (повече от 90 градуса не е показала стрелката), перката на радиатора си се включва и изключва (според мен) нормално. Маркучите не са твърди, сменил съм капачката на разширителния съд с такава от кола която няма проблеми (демек би трябвало да работи клапанчето) и проблема си остава.
Ако се движа на кратко разстояние или за малко - няма проблем. Последния път когато направих "тест" беше - на разстояние от около 15-ина км натиснах колата (покарах с доста висока скорост, за да се повиши температурата) и след като се прибрах, колата изстина и проблема се появи. По принцип в такъв момент се появява: карал съм по-продължително, спирам и след като е изстинала (случвало се е след 10на дни да проверя) нивото е прекалено високо или направо кипва като отвъртя капачката.
Моля за съвет и идеи, а ако има някъде писано, ще се радвам да го прочета. Благодаря!