Здравейте на всички.Карам 98% на газ. Преди няколко дена тръгнах с колата за работа. Минах около километър, когато изведнъж се чу силен гръм и колата изгуби мощност и паднаха оборотите,абе направо почна да гасне по светофарите. Понеже ми се беше случвало един път преди години, слезнах да проверя гумичката преди кутията на инжекциона, но си беше ОК. Правих профилактика и на стъпковото моторче, обаче проблема си остава. Лошото е че и на бензин прави същите магарии. А от известно време забелязвам, че като спра на светофар и потегля, стигнат ли оборотите около 1200 и рязко падат до 200-300, направо колата забива и два-три литра бензин на два три дена си ги ползва, въпреки, че карам само на газ, дори като запаля веднага превключвам на газ. Странно е, че когато няма бензин в резервоара оборотите са нормални.
Колата е Пасат 2, 1990 година, пълен инжекцион, автоматик.
Карам на газ, а гори и бензин, проблем с оборотите
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Карам на газ, а гори и бензин, проблем с оборотите
колега като чета и съм почти на 100процента сигурен че меша горивата газ бензин, работи едновременно и на двете може би, някой клапан е преебан най вероятно на бензина или ако си с реле дето изключва помпата то се е преебало, а може и релето което изключва дюзите нали каза че си пълен инжекцион ,незнам най добре иди на газаджия да ги види тия работи, 

- kaisiikov
- Автомобил:
- Двигател:
Бензиновата помпа бачка постоянно, а от тия падове на оборотите съм се принудил да карам с по 5лв в резервоара,колкото да паля на бензин, но това пък се отразява на бензиновата помпа, защото е потопяема и чакам скоро време да даде фира.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Спри помпата, като работи на газ. Имаш пикаещи дюзи и вкарват бензин.
- kaisiikov
- Автомобил:
- Двигател:
ОК ще пробвам, мисля че имаше бушон за бензиновата помпа, пък после ще ида да ми монтират едно реле, обаче искам да питам тоя гръм при кутията на инжекциона от какво се получава и защо няма мощност колата.
Най-вероятно е повреден редуктора на налягането на бензина, а след "силния гръм" - и дебитомера на входящия въздух, както и кутията на въздушния филтър.
Но като гледам какво пишеш: "гумичката преди кутията на инжекциона", "Пасат 2, 1990 година, пълен инжекцион, автоматик", най добре потърси някой майстор ( Ваското 1, например), или прочети всичко, което намериш с търсачката, и решавай какво да направиш.
Но като гледам какво пишеш: "гумичката преди кутията на инжекциона", "Пасат 2, 1990 година, пълен инжекцион, автоматик", най добре потърси някой майстор ( Ваското 1, например), или прочети всичко, което намериш с търсачката, и решавай какво да направиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги я кажете как може да се разбере някоя дюза дали пикае а не пръска ? 

Върни се в “Автогазови уредби”