Динамото не зарежда... Г3
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Динамото не зарежда... Г3
Проблема е, че динамото зарежда на 11V когато се запали колата. Около 5 мин след запалването щраква някакво реле и динамото си тръгва перфектно. От какво идва проблема?
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Re: Динамото не зарежда... Г3
Имах подобен проблем на един абф, зареждаше след като се изфорсира на 2500 оборота.След това нямаше проблеми.При мен проблема беше,че липсваше един кабел от алтернатора (син), запоихме го и от тогава, нямаше вече ядове.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Traytor написа: след запалването щраква някакво реле и динамото си тръгва перфектно. От какво идва проблема?
Oт това реле .Не мога да знам кой е ровил по инсталацията, какво е правил и каков е това реле.?
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Traytor написа:Проблема е, че динамото зарежда на 11V когато се запали колата. Около 5 мин след запалването щраква някакво реле и динамото си тръгва перфектно. От какво идва проблема?
Като я изфорсираш оправя ли се зареждането. И при мен го имаше тоя проблем - паля 11в, давам газчица до към 2 и нещо-3 хиляди оборота и се оправя. В крайна сметка релето за зареждане с четките, че и те бяха тръгнали и всичко е пушка 14-14.2V
- Traytor
kris11 написа:Traytor написа: след запалването щраква някакво реле и динамото си тръгва перфектно. От какво идва проблема?
Oт това реле .Не мога да знам кой е ровил по инсталацията, какво е правил и каков е това реле.?
Това е че и аз не мога да разбера кое реле щраква... Просто се чува щракането и всичко тръгва добре... Не е нещо допълнително слагано, идва от бушониерата.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Ако говориш за твоята кола това реле изключва подгряващите свещи , има го при доста предкамерни дизели
Винаги ли щраква релето или само при студен двигател ?
При мен само когато е студен...целта е когато времето е студено при студен старт двигателя да не прекъсва и да си работи равномерно
Но все пак не трябва да стои на чак 11 волта
Винаги ли щраква релето или само при студен двигател ?
При мен само когато е студен...целта е когато времето е студено при студен старт двигателя да не прекъсва и да си работи равномерно

Но все пак не трябва да стои на чак 11 волта

- Traytor
Има го това че го прави само при студен мотор... И аз си мислех за това реле, но ми казаха че не трябва толкова време да работи... Понякога зарежда на 11 понякога на 11.7... Мога ли да коригирам колко време работи това реле, защото ми прецаква акумулатора?
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Мисля , че не се коригира а изключва при определена температура на антифриза или при определено време незнам точно
При мен волтметъра показва 13-13.2 волта когато подгряващите работят

При мен волтметъра показва 13-13.2 волта когато подгряващите работят
Това реле за подгрев на свещите ти прави проблем. Пет минути са дълго време за работа на това реле. Трябва да изключва по-рано.Пробвай с друго за което си сигурен, че работи. Може и някой датчик за температура да е повреден, като по-вероятна причина. При мен на 2-ка дизел смъкнах генератора защото също даваше около 11 волта и ги държеше дълго време. След проверката му на стенд се оказа че работи нормално. Тогава проверих релето и дали от разбутване или нещо друго започна да изключва нормално. За по-сигурно обаче свързах паралелно на свещите една лампа изведена в купето за да следя кога изключват свещите. Установих, че докато подгряват свещите напрежението пада на 11 волта, но след изключването им всичко си е наред. Когато двигателя е горещ свещите изобщо не включваха.
- Traytor
Някой може ли да ми каже, кое е релето при тройката(номер)?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Без да отвориш алтернатора и да видиш четките и пистите(вкл и реле-регулатора) отговор на въпроса няма как да получиш.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Да, това е релето, което изключва подгревните свещи. Явно алтернатора ти кляка под голям товар и може да пробваш следното:
Изчакваш релето да изключи и палиш всички ел. консуматори в колата. Ако пак падне значи или има лоша връзка някъде или алтернатора трябва да се прегледа.
Изчакваш релето да изключи и палиш всички ел. консуматори в колата. Ако пак падне значи или има лоша връзка някъде или алтернатора трябва да се прегледа.
- Traytor
Замервал съм го. Като щракне релето, пускам парното на 4-та степен и фарове на дълги и държи 13.5V...
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Traytor написа:Замервал съм го. Като щракне релето, пускам парното на 4-та степен и фарове на дълги и държи 13.5V...
Ами то 13,5 ... държеше и мойто преди да го сменя, сега държи над 14

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Да, 13,5 е малко. Да не говорим, че Golf III динамо няма 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”