Счупено табло.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Счупено табло.

Мнениеот kossel » Вто 04 юли 2006 15:14

Таблото ми се е счупило. Става въпрос за отчупена бакелитова лента - колкото клечка от сладолед , около дупката където се слага касетофона - отдясно. От това нещо цялата конструкция тръгва да излиза - нестабилно е . Не знам с какво да го залепя - епоксидна смола ? да пробвам да го разпробия и да го хвана с болтове ? Или с тел недай си Боже ? Не знам как се е счупило .. може от слънцето да е . Дали по моргите мога да намеря нещо такова ? :roll:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 04 юли 2006 16:02

И при мен беше счупено по същия начин. Баща ми го лепна с епоксидна смола - и всичко е ок. Не го разпробивай ще си отвориш по голяма работа.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 04 юли 2006 18:25

Забрави да намериш нещо здраво по моргите, а ако случайно намериш - ще ти съдерат кожата от петите направо!
Аз купих моят панел малко счупен за 15лв!

Това си е дефицитна част за модела - направен е от някаква пластмаса, която старее сравнително по-бързо от останалите и се троши много лесно (може би заради температурата от парното).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 05 юли 2006 2:09

Да си призная.. сам им разказах играта на тези пластмасови пера... и двете! Че и на тънката лайсничка между щракалките за парното и пепелника :oops:
Поиграх си с канцеларско лепило (от тези, белите, дето са на полистиролна основа и ги дишат циганчетата), но преди това от стоманени кламерчета си отрязах парченца и с нагряване с поялника ги притиснах отзадната страна, докато не потънаха целите телчета вътре, за да служат като шини. След това залях цялото с лепилце на недебел слой, че да не се пукне, пък!
Така е от 2 години и нещо. Аз че знам, трудно го забелязвам. :да:

bgnasko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgnasko » Сря 05 юли 2006 7:38

Аз си реших проблема след като залепих с силикон парченцето и след това хванах шейната на касетофона с вида за пласмасите на парното за стъклото, ако имаш само рамка се правят 1 , 2 Г образни планки и се застопорява по аналогичен начин. Въпроса е да прибере леко целият пласмасов панел назад.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 05 юли 2006 8:45

Колеги и аз имах лошия късмет без да искам да си счупя таблото около касетофона при опита ми да си сваля стария касетофон преди близо година. Счупи се в долния ляв и горния десен ъгъл. Започнаха да ми падат и копчетата отпред. Долния ляв /понеже беше само пукнат/ успях да го залепя и сега поне копчетата са си на мястото ама горния десен с доста лепила пробвах и не става. Пробвах с моментно Локтайд, Бизон, Каниколит и някакво друго и ефект нула. Не е нещо фатално ама си дразни и отвреме на време трябва го побутвам назад като тръгне да излиза. Сега чета за тая смола и май само с нея не съм пробвал.
Много са чупливи тия табла на Б3 Пасатите. И други съм виждал на Горубляне по автокъщите - таблата им все изпочупени. Това е един от малкото недостатъци явно в интериора на купето.
Едно Кадетче 88 година имах преди Пасатко и това табло какво ли не съм го правил здраво си беше и това е. Не знам пластмасата ли е била друг по-здрав вид ама си носеше на бой. :dontknow:
Ако някои има добро естетическо издържано решение на проблема нека сподели. :stll think:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 12 окт 2006 14:09

Ето и продължението - през септември на път за Варна , ремонтираха пътя, бяха положили нов асфалт и имаше неплавен преход от стараат настилка към новата, аз този преход го минах с 90 км/ч в резултат таблото се разпадна съвсем, касетофона почна сам да излиза , от таблото се отчупиха още 4-5 малка парченца ...абе ужас ..караш си и касетофона върви назад и наляво :lol:
И какво направих, купих черен силикон и го наклепах, стана малко грозно ...ама от 50 см не се забелязва много ..вече му свикнах ..доста стабилно се получи , касетофона го окрепих допълнително с винтове отдясно ..вече 1 месец , нямам проблеми ...

Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1 » Чет 12 окт 2006 14:28

ПОКСИ ПОЛ с него съм залепвал какво ли не дажв и лосчетата на чистачки и фарове. Самоче подлагаш нещо пластмасово отзат за по-голяма здравина :CSKA

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 12 окт 2006 14:29

Колега аз успях да си реша проблема с Локтайд СуперАтак. Железно лепило ти казвам. Преди това бях пробвал с Локтайд Бонд и още един два варианта ама не ставаше. С това вече около 2 месеца не е мръднало таблото. Евала на създателите му. :bowdown

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 12 окт 2006 18:19

Аз купих една конзола тука от един колега от перник за 50 лева ми я даде и взех нови ключове за парното а ве поиграх си но с резултат :) Така,пасатите имат един дефект които е при4ината всички да са с счупени централни конзоли.Вътре кадето се захваща конзолата на ушите на самото табло пластмасата (тази жилавата).Проблема е в едната подпорка на едното ухо - ТОВА ОТКЪМ ВОЛАНА т.е. лявото. Само то има тази подпорка отпред ,която е излишна тъй като ухото има две отзад.Когато конзолата е нанизана тя опира в тази подпорка на лявото ухо и тя става постоянно огъната под напрежение даже при мене не можеше да се мести и превключватела на клапата за парното и след като е под напрежение самата конзола я в дупка я при друсване се пуква и чупенето тръгва по натам и накрая неприятната гледка .... Подпорката е полегата ,взимате секачки и я изрязвате така че ухото да сключи прав ъгъл с "тавана на таблото ето и една некадърна илюстрация на ухото как съм го направил аз.Дано да ви е от полза :) ето и кое съм резнал
Изображение[/img]

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Чет 12 окт 2006 19:07

И при мен се чупнаха от тук от там. Залепих го с някакъв "Bizon", но не съм очарован.Наложи се да го разпробивам и укрепвам (отвътре) с малки метални пластинки и финни болтчета. След това пак лепене. За сега е наред. Касетофона не бяга на където му кефне. Не знам само при мен ли е, но сега пък започнаха да се чупят "ушичките" (4бр.) за захващане на панела с врътките (за вентилатора, за топпло-студено, за посока на струята въздух идваща от вентилатора.)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 12 окт 2006 19:37

да чупят се аз смених моя панел за парното но не поради тея 4 ушички а щото ушичките на жилата бяха заминали. Та тези 4 ушички които се чупят дето на тебе се случва се оправят сещаш ли се че имаше едни метални конструктори преди има ъгълчета всякви с тях се възтановяват ушичките на панела ;) правих го на един пасат и стана по яко отколкото заводските уши. Опитай

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Вто 17 окт 2006 18:00

Това е гадно, и на мен ми е счупено, и по някога когато включвам нагреватела на задното стъкло или фаровете за мъгла ключът ми хлътва на вътре...:-(

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 18 окт 2006 12:11

Имах същият проблем , и го елиминирах с поялник .Лепила използвах различни , но без успех.

siso__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso__ » Чет 19 окт 2006 17:32

значи аз сам от стара загора,и моето беше счупено,но си купих здраво от една морга-имаш поне 10 здрави-20лв,целия панел се сменя елементарно :D

Върни се в “Passat”