Измама в Shell ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измама в Shell ?
Аз само веднъж съм забелязвал такива "предварителни стотинки" около 50 ст преди да закачат зареждачката към колата, беше на Шел на магистрала Тракия. Само, че зареждах газ и не знам дали и има и за газта има такива измерителни канти 

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Това може да се случи само ако палеца на пистолета е натиснат, неволно, съвсем леко дори. Винаги си зареждам сам и никога не съм имал подобни проблеми. Съветвам ви и вие да го правите.
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Качеството и честотата на техническото обслужване на колонките в бензиностанции Шел е под всякаква критика. Там само ако спре да работи идват да го поправят. Преди 5 години работих за 3 месеца на такава бензиностанция, нощните смени трябваше да се чистят колонките и пистолетите. Познайте колко често се набутвах с по 5 до 15 ст. при вдигане на пистолет само да го чистя, без да пипам нищо друго. Проблемна колонка след ремонт от сервизната група (по друга причина) вече не правеше този "номер". Спасението колеги за съжаление е единствено да се търси друга бензиностанция на която до сега не сте срещали такъв вид проблем.
Поздрави!
Поздрави!
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
imedarov написа:Това може да се случи само ако палеца на пистолета е натиснат, неволно, съвсем леко дори. Винаги си зареждам сам и никога не съм имал подобни проблеми. Съветвам ви и вие да го правите.
Ходи на въпросното ЕКО ( ако още съществува ) сам да се увериш

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Това за 12-те стотинки не ми се е случвало, живи и здрави свещи да си купят с тях.
За въздуха в течните горива, с който ни цакат: в системата цистерна-колонка въздух няма как да постъпи.
Най-малко импелера, който навърта стотинките, не реагира на въздух.
За литрите: на всеки обект има минимум две мерителни канти, по 30 литра ако не бъркам със стъклено мерително гърло.
Алчниците при съмнение от страна на клиента, са длъжни да ги извадят и да го убедят, че колонката мери вярно.
Или на "проточен" режим, или човечеца после си плаща това гориво.
Алчниците обаче крият кантите.
За пистолета: сипвайте си сами с бавна скорост, 1/3 от хода на спусъка.
Бях написал за да научите нещо да питате чичко Гугъл,ама това по темата го няма там

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
H2O написа:
Я както раздаваш целувки, да фанеш да ме светнеш и по другите пунктове.
Виждам, че си бачкал в рое България.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя за една измама, която се прави на доста бензиностанции. Виждал съм го с нафта, за бензин не зная дали рискуват.
Повечето от нас зареждат за определена сума пари. Спираш на колонката и казваш - сипвай за Х лева. Често не дочакваме края на зареждането и влизаме да платим. В този момент, ако остават литър - два до края на зареждането, хубавеца вади пищова от резервоара и сипва остатъка в кофа, която седи до колонката и прилича да е свода за миене на стъклата. Около колонката, естествено, има още една - две кофи, с четки в тях. Плащаш, отиваш до колонката и гледаш на дисплея - заредено за Х лева. А после - теми по форумите: колата ми гори много, ама не винаги!
Загледайте се...
Повечето от нас зареждат за определена сума пари. Спираш на колонката и казваш - сипвай за Х лева. Често не дочакваме края на зареждането и влизаме да платим. В този момент, ако остават литър - два до края на зареждането, хубавеца вади пищова от резервоара и сипва остатъка в кофа, която седи до колонката и прилича да е свода за миене на стъклата. Около колонката, естествено, има още една - две кофи, с четки в тях. Плащаш, отиваш до колонката и гледаш на дисплея - заредено за Х лева. А после - теми по форумите: колата ми гори много, ама не винаги!
Загледайте се...
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Винаги гледам да спирам на първа колонка и като вляза да плащам на касата поглеждам 1-2 пъти, за да виждам какви ги върши зареждащия. Досега не съм имал проблеми и смятам, че всичко е до самия персонал и неговото отношение.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Е то няма ли да ти замирише наоколо после като се връщаш към колата, иначе е възможно
))
Хубаво, че съм на гЪз та трудно може да го събира като ме излъже

Хубаво, че съм на гЪз та трудно може да го събира като ме излъже

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Обикновенно си сипвам сам бензин и на много бензиностанции ми се е случвало от бързане при дърпане на пистолета да натисна леко спусъка и да отчете стотинки ,тъй че проблема си е единствено в нас 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Gigabyte написа:Обикновенно си сипвам сам бензин и на много бензиностанции ми се е случвало от бързане при дърпане на пистолета да натисна леко спусъка и да отчете стотинки ,тъй че проблема си е единствено в нас
Колко пъти си зареждал газ сам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Покрай палежите на автомобили зимата се наложи да заредим бензин за една закъсал колежка! Няма да се впускам в подробности как им беше забранено да зареждат в туби и как се наложи да се изясним кой какъв е за да сипят, но по-важното беше следното - 5 литра туба за гориво, която е специално за това и съм си я купувал! Та в тази 5 литрова тубичка изведнъж се оказаха 5.75 литра!!! Бързахме за закъсалата и не се разправяхме, само ще добавя, че се касае за Лукойл на изхода на София, в посока към Пловдив след "Църна маца" 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Да се оплача и аз но от ОМВ Като си поръчаш двойно кафе ти хващат две единични и те набутват с една чашка но аз си я искам На Шел спирам само да им ползвам тоалетната и няма как да ме измамят
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:Покрай палежите на автомобили зимата се наложи да заредим бензин за една закъсал колежка! Няма да се впускам в подробности как им беше забранено да зареждат в туби и как се наложи да се изясним кой какъв е за да сипят, но по-важното беше следното - 5 литра туба за гориво, която е специално за това и съм си я купувал! Та в тази 5 литрова тубичка изведнъж се оказаха 5.75 литра!!! Бързахме за закъсалата и не се разправяхме, само ще добавя, че се касае за Лукойл на изхода на София, в посока към Пловдив след "Църна маца"
Тубата до горе ли я напълнихте,че тубите за гориво се правят една идея по големи за да може горивото да се разширява!
И ако е 5 литра може да побере 6 ако е 10 литрова се води 10 литра, но обема и е 12 литра и така на татък ... Просто предпазна мярка за летните високи температури, в който бензина се разширява доста
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Днес и на мен ми се случи тая минавка със стотинките - решавам да сложа за 80 лв. на петрол, имат някаква промоцийка лукава - 80 лв. зареждаш и после отстъки (уж), както и да е, та тръгвам да зареждам и хоп 13 стотинки, които дойдоха от небитието
като дори и не съм натискал спусъка, реших да се оплача вътре и ми казаха че "ще предадат на управителката", демек ще си го преместят
И на всичкото отгоре нямаше от тъпите им карти и се почувствах двойно извозен 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”