Земетресение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Земетресение

Мнениеот feikot » Вто 22 май 2012 8:51

И в Казанлък се усети и то стабилно,по барплота взеха да ми дрънчат чашите и бутилките и се стреснах дали някой не ми краде уиските :beat_butt2 Ама на мен ми е интересно,как всички пишат по форуми и фейсбуци :Mr Green Fun Зукърбърг е голяма работа.

В интерес на истината тук 5.8 и всичко е по живо по здраво,а в Италия при 6.1 помните преди няколко дена какво се случи...сгради,хора и какво ли не падна.Значи все пак е верен лафа на германците-строите като че ще живеете вечно,ядете и пиете,все едно утре ще умрете,а се е***те все едно не сте видели :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 22 май 2012 8:52

ДУ
Кво станало, земетресение ле?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 22 май 2012 8:54

ABSOLUT написа:ДУ
Кво станало, земетресение ле?

ъхъ :D

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 22 май 2012 8:57

feikot написа:И в Казанлък се усети и то стабилно,по барплота взеха да ми дрънчат чашите и бутилките и се стреснах дали някой не ми краде уиските :beat_butt2 Ама на мен ми е интересно,как всички пишат по форуми и фейсбуци :Mr Green Fun Зукърбърг е голяма работа.

В интерес на истината тук 5.8 и всичко е по живо по здраво,а в Италия при 6.1 помните преди няколко дена какво се случи...сгради,хора и какво ли не падна.Значи все пак е верен лафа на германците-строите като че ще живеете вечно,ядете и пиете,все едно утре ще умрете,а се е***те все едно не сте видели :Mr Green Fun

Не знам дали земетресението в Италия не е било вертикално, което е по - лошото, а тук беше хоризонтално.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 22 май 2012 9:02

Пиша от Студена.......Беше бая трус,придружен от бучене!Аз поне усетих над 15 труса.Добре че къщата е строена стабилно-Няма никакви поражения освен 5сантиметра мазилка до една от гредите на покрива!На комшия има паднали керемиди,уж нова къща баровска...
Към 4:00 ми се обадиха със инфо че стената на язовира се е напукала,и цялото село се изнася на високо.....Натоварих 8човека в Пасата-семейството,комшии които нямат коли,двама човека в багажника,храна,вода,раницата със къмпинг оборудването и газ към Боснек....99% от селото се бяха изнесли по високите места.....
Изображение
Направихме връзка с полицаите на стената и те казаха че няма напуквания и такива неща....И към 7:00 си тръгнахме към домовете.
п.п.-Аз поне до колкото знам стената е проектирана да издържи до 10,1 по Рихтер.....и гаранцията и е 100години-сега е на 50г.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 22 май 2012 9:06

Помислих, че е имало късен саунд чек от екипа на Цеца Величкович, а групичката пред входа - екзалтирани фенове.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 22 май 2012 9:07

Да разведрим малко обстановката:Новия пернишки лаф е- "Ще те разтресем като пернишко земетресение" :D

heimdal написа:ЯЗОВИР “СТУДЕНА” - ВОДОСНАБДИТЕЛЕН
Максимален завирен обем – 25,2 мил. м3
Заливна зона : 35,0км2

Това си е целия Перник без по-високите места.

По принцип са правени изчисления-ако стената се скъса,Перник ще е на 2м.под вода......а за Студена дори не са правени и изчисления...защото направо ще ни помете!А водата сега е на МАКС!

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 22 май 2012 9:11

kristianatanasov написа:

Това е народопсихологията,това ни е спасило толкова векове.Каква е народопсихологията на американците да речем-като стане нещо звънят на 911 и питат "Ало,можете ли да ми кажете номера на 911",руснаците какво правят,вдигат телефона,отсреща им се казва - "Не се притеснявайте,отворили сме шлюзовете на ракетите в Сибир",италианеца отваря бутилка вино и си казва-като ще се умира да съм поне с бутилка вино,французина се обажда на младата си приятелка-като ще се умира,то да е в добра компания...А ние-ето какво правим ние,отиваме там,където винаги сме били защитени - в Балкана (с главна).Балкана винаги ни е пазил,за това всеки бяга на там :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 май 2012 9:11

Жената се обади, че чак в Сливен се е усетил първия трус в панелка на осмия етаж.

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Вто 22 май 2012 9:14

Зона Б19 София, 6 етаж. Първото нещо, което направих след, като светнах и видях, как телевизора се клати на стойката направо се изтрелях, като куршум да го сваля от масата и да го подпря с 2 възглавници между стената и масата и бегом навън пред блока на оперативка.

Потребителски аватар
Благовест
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 22 май 2012 9:16

Казаха,че започват източване на язовира... :roll:

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Вто 22 май 2012 9:21

Беше наистина ужассссссно!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 май 2012 9:24

Аз си мислех, че ме разтресе гъзарията, а то било земетресение.
Слабичко в Русе.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Вто 22 май 2012 9:25

Около нас ( Слатина ) от всички блокове бяха наизлезли хората. След първия трус се натоварихме в колата, паркирах на една поляна и спахме там . Към 7 часа ни събуди малката, и се изнизахме по тирлици обратно вкъши. Народа вече се беше прибрал. Направи ми впечатление че само дир.бг отразяваха първите минути. Предполагам че в радиата и телевизиите има само по някой дежурен нощно време и не могат да спретнат толкова бързо новините. А в интернет порталите могат да обновяват новините отвсякъде.
Важното е че няма жертви и всички за живи и здрави! Дано да не повтаря.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 22 май 2012 9:33

R@do написа:Помислих, че е имало късен саунд чек от екипа на Цеца Величкович, а групичката пред входа - екзалтирани фенове.

Много, много добро!! Евала за лафа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”