Golf 4 110 Двигател.. ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Re: Golf 4 110 Двигател.. ?

Мнениеот MMM1 » Пон 21 май 2012 15:12

red.devilll написа::Mr Green Fun Карал ли си някога 100 коня ПД та даваш мнение? Не казвам че върви повече от 131 и 150 коньовите,но може да си сигурен,че димамиката ,която има е доста по-добра и от 110 кохя с роторна помпа.Пишете пълни глупосто без да се замисляте.Единствения недостатък им на ПД е че са малко по-апетитни и имат по скъпо обслужне (ремъци ролки)

Карал съм всички без ARL и държа на мнението си. Mалките PD са много спънати включително този който се монтира на Голф 5 105к.с. Единственото им предимство е че са по тихи, нищо друго. Недостатъци имат колкото искаш. Това, че PD има по-скъпи ремъци и ролки също не е вярно.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пон 21 май 2012 16:37

MMM1 написа:
red.devilll написа::Mr Green Fun Карал ли си някога 100 коня ПД та даваш мнение? Не казвам че върви повече от 131 и 150 коньовите,но може да си сигурен,че димамиката ,която има е доста по-добра и от 110 кохя с роторна помпа.Пишете пълни глупосто без да се замисляте.Единствения недостатък им на ПД е че са малко по-апетитни и имат по скъпо обслужне (ремъци ролки)

Карал съм всички без ARL и държа на мнението си. Mалките PD са много спънати включително този който се монтира на Голф 5 105к.с. Единственото им предимство е че са по тихи, нищо друго. Недостатъци имат колкото искаш. Това, че PD има по-скъпи ремъци и ролки също не е вярно.
Искаш да кажеш, че "малките" PD са много спънати в сравнение с 110 коня с роторна помпа ли? Защото темата е именно за този двигател.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 21 май 2012 18:01

MMM1 написа:

Пишеш пълни глупости за ПД 105кс. Карам кола с такъв мотор и мога да ти кажа, че стоков АФН няма никакъв шанс. И колко са апетитни в повече ПДтата, а и не са по-тихи 105 коньовите, и тука си в грешка

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пон 21 май 2012 20:44

аз съм карал 116конъова ПД и е малко мудничка в момента карам афн и съм по доволен по икономичен по пъргав малко по шумен е, но 116ката няма шанс пред стоков афн на200 процента съм сигурен и обслужването е със около 150лв по малко от на ПД и на ПД не е препоръчително друго масло освен 5ца и не можеш да и сипваш по скапана нафта щото ша и заминат дюзето абе с две думи е по капризна и по мудна и по скъпа за глезене затова извода е всеки според джоба си :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 май 2012 1:59

GuLiVeR написа:аз съм карал 116конъова ПД и е малко мудничка в момента карам афн и съм по доволен по икономичен по пъргав малко по шумен е, но 116ката няма шанс пред стоков афн на200 процента съм сигурен и обслужването е със около 150лв по малко от на ПД и на ПД не е препоръчително друго масло освен 5ца и не можеш да и сипваш по скапана нафта щото ша и заминат дюзето абе с две думи е по капризна и по мудна и по скъпа за глезене затова извода е всеки според джоба си :beer

Има разлика от кола до кола.Ако си карал 116 коня на 1 000 000к е нормално да е по-спъната,ако 110 е чипвана ,а 116-ката не пак е нормално да върво повече.За поддръжката и аз съм писал че е малко по-солена,но това все пак е на 50-60 000км един път-не се прави всеки месец.ратовчед ми кара ПД 101 коня като моя 400 000км с лики моли 10W40 и още се не е задавил мотора.Това че се чуства по-добре с 5W40 се отнася и за твоя мотор,не само за ПД.За нафтата е относително.Зависи дюзите в какво състояние са ти.Виждал съм на фабия 1,4 ТДИ,което също е ПД да му наливат олио и трансформаторно масло и си я карат още не се предала кочинката до сега :Mr Green Fun

Последна промяна от gr_kanev на Вто 22 май 2012 22:34, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 май 2012 2:02

110afn написа:
MMM1 написа:

Пишеш пълни глупости за ПД 105кс. Карам кола с такъв мотор и мога да ти кажа, че стоков АФН няма никакъв шанс. И колко са апетитни в повече ПДтата, а и не са по-тихи 105 коньовите, и тука си в грешка

КОлгата,явно е чул нещо от някъде и пеше та пише Глупости

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 22 май 2012 7:44

Заради това по-принцип не искам ПД щото си е е***о майката :D тая зима съм карал само с трансформаторно масло и не съм имам никакви ядове не знам и аз що искам да го сменям като ми е перфектен :D

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Вто 22 май 2012 10:34

Колега едно нещо колкото е по-просто толкова по-добре.Просто ПД не е за нашата нафта там,за това си вземи нещо с роторна помпа.Карам АФН вече година и нито ми е бил капризен на нафта,нито на нищо.Както са казали по-горе разликата е в цената на обслужването на двата мотора.Ако попаднеш на читав АФН разбери,че ще се отвозиш.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Вто 22 май 2012 13:31

110afn написа:
MMM1 написа:

Самоче откъде да изкараме АФН на 2,3 години за да го сравним с ПД-105кс.. Мен наистина ще ми е много интересно да видим какво ще стане..Защото моя АФН е на 400хил,гори по 1 литър 5 на 40 на 10хил км,мотора има хлабини примерно,турбото и то не е първа младост,колата е без чип и върви доста доволно,за това което е преживяла преди мен в Италия...Че според мен ако се изкарат от завода и 2-та мотора на едни километри току виж АФН-на го е наказал....

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 22 май 2012 13:49

kpuck0o написа:Колега едно нещо колкото е по-просто толкова по-добре.Просто ПД не е за нашата нафта там,за това си вземи нещо с роторна помпа.Карам АФН вече година и нито ми е бил капризен на нафта,нито на нищо.Както са казали по-горе разликата е в цената на обслужването на двата мотора.Ако попаднеш на читав АФН разбери,че ще се отвозиш.

А точно ти си от Козлодуй и знаеш каква е нафтата тук.. пък и баща ми има Skoda octavia 1.9tdi 105 PD 05 година и единствено сипва на ром петрол, защото сипе ли тук на лукойл или косаня и колата е коренно различна.. за това ще си търся 110 с роторна помпа за сега няма да мисля за ПД :)

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Вто 22 май 2012 15:08

Freakylol написа:
kpuck0o написа:Колега едно нещо колкото е по-просто толкова по-добре.Просто ПД не е за нашата нафта там,за това си вземи нещо с роторна помпа.Карам АФН вече година и нито ми е бил капризен на нафта,нито на нищо.Както са казали по-горе разликата е в цената на обслужването на двата мотора.Ако попаднеш на читав АФН разбери,че ще се отвозиш.

А точно ти си от Козлодуй и знаеш каква е нафтата тук.. пък и баща ми има Skoda octavia 1.9tdi 105 PD 05 година и единствено сипва на ром петрол, защото сипе ли тук на лукойл или косаня и колата е коренно различна.. за това ще си търся 110 с роторна помпа за сега няма да мисля за ПД :)

Ми няма смисъл според мене,разликата във вървенето на 110 АФН и на 116 ПД не е коренно,разхода не е повече от 300 до 500 грама разлика,така че пазарувай смело :D

Последна промяна от gr_kanev на Вто 22 май 2012 22:36, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш всичко - освен бутон "цитат", има и "нов отговор"

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Вто 22 май 2012 21:27

и най-вече ВСИЧКО Е НА КЪСМЕТ :drive колеги и всеки си хвали стоката :beer

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател: