Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
shulio
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот shulio » Сря 09 май 2012 14:00

До sodata1

Хубаво говориш за пазане на коли, ама да пазиш кола на 16-17 години - за кога да я пазиш :)

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Пет 11 май 2012 20:51

shulio написа:До sodata1

Хубаво говориш за пазане на коли, ама да пазиш кола на 16-17 години - за кога да я пазиш :)

Пази си я вярно като Траките както с конете са ги погребвали, така и ти с твоята кола :D :D :D.

Критиците да не пишат, просто да запълват темата.

А сега на въпроса - търся някакъв електромагнитен (12V) трипътен клапан (може и двупътен и съответно да използвам 2 такива, като алтернатива, с който да сменям горивата, с които работи двигателя. Давайте предложения - цена, откъде и т.н., може и на ЛС да не пречим тук. :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 11 май 2012 21:27

И аз имам питане от този род :Mr Green Fun пуснал съм тема viewtopic.php?f=5&t=328168 за тоя клапан ,който не знам къде и за какво се ползва ,смятам да го ползвам за олиото :Mr Green Fun .Тук още малко инфо в един немски сайт ,където предлагат системи за олио - обърни внимание какъв е клапана ,който те предлагат за олиото http://www.ktg-technik.de/epages/611038 ... 7.01.0-b52

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Пет 11 май 2012 21:48

Немския не го разбирам, но клапана е същия, като този, който търсиш. Давайте и насам един тогава! :D

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Съб 12 май 2012 9:24

Колеги ако има давайте и насам два броя

toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toshkov81 » Съб 12 май 2012 16:20

ами то колеги цената му е много висока, за тези пари заедно с доставката, е по-добре да си купим от Сасолио. тяхните са по 120лв, и са найстина много добри. Досега сложих на две коли и нямат грешка. Единствено цената ме спира да си сложа и аз. Все си мисля че има нещо което е поне двойно по-евтино от това.

kunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kunev » Съб 12 май 2012 17:57

Подкрепям мнението на колегата за клапаните от варненската фирма. Аз карам с тях от 4к.км. За сега си работят коректно, ако случайно се развалят ще пиша колко са изкарали. Цената им с щуцерите беше около 115лв. или 120лв.
Аз си закупих топлообменника, клапаните, филтърното тяло, помпа и резервоар от варненската фирма и съм доволен за сега от тях. Елементите са добре изработени. Предлагат се и облечени в изолиращ материал. И аз като всички вас се чудих как да се сдобия с елементи за системата на по ниска цена, но най-накрая се принудих да си купя от варна, защото за един месец дадох 700лв. за дизел и много ми отъня джоба. :beer

xdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xdimitrov » Пон 21 май 2012 18:47

колеги начи аз познавам няколко хора приятели мой ...който карат на олио ... и са много доволни и те само ми вкарват офертата да карам и аз моята кола е голф 3 1,9 ТД и се чудя да карам ли и аз на олио... дочух от майстори че голф 3 ТДИ има доста електроника по ГНП-то и не си заслужава да спече някой дюза и да си хварли двигателят...идеята е следната моята количка е 1,9 ТД без електроника на ГНП-то мога ли да си слагам и аз и да карам с олио ??? 50 на 50 дето се вика дайте си мнението...

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Сря 23 май 2012 11:28

Ако питането ти е дали твоята кола може да се кара на олио отговорът е ДА може. Дали ти ще я караш на олио трябва сам да решиш. 50:50 няма да има проблеми със студения старт и ще върви нормално.

xdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xdimitrov » Сря 23 май 2012 19:52

абе то хубаво мисля да пробвам но въпросът ми е следният възможно ли е някоя дюза да ми спече или нещо подобно

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 23 май 2012 20:04

Колега..недей кара колата си с олио,щом се притесняваш ,че нещо може да и стане,но ако знаеш някъде да има така по-сериозно количество олио - мятай го насам -аз съм кандидат за него и ще ти кажа , ако спече дюза mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 23 май 2012 20:48

И аз приемам олио. И даже ще орева орталъка, колко е калпаво, та да не сипвате във вашите коли! :applause:

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Сря 23 май 2012 22:46

По принцип може да се спече дюза, ако двигателя не работи много време, тогава просто от престояването на олиото то ще граняса дори. Затова наливай смело във "фритюрника" и карай яко. :D

xdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xdimitrov » Сря 30 май 2012 15:15

е ок колеги реших се вече ще карам на олио то се е видяло вече че така ще да е но идеята ми е друга....
трябва ли да правя някакво подобрение по двигателят нещо за да наливам олиото нещо да го затопля или нещо от сорта споделете по обширно или смело както каза колегата да наливам в дупката 50 на 50 дайте съвет как да го наливам олиото :)
Поздрави на колегите който вече пържат картофки :)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 30 май 2012 15:48

xdimitrov написа:е ок колеги реших се вече ще карам на олио то се е видяло вече че така ще да е но идеята ми е друга....
трябва ли да правя някакво подобрение по двигателят нещо за да наливам олиото нещо да го затопля или нещо от сорта споделете по обширно или смело както каза колегата да наливам в дупката 50 на 50 дайте съвет как да го наливам олиото :)
Поздрави на колегите който вече пържат картофки :)

Темата е обцъждана много.Както виждаш и ти сам има писано 36 страници.Има ли смисъл да се почне да се пише отначало?Прочети я и ще разбереш кой как кара съответно и плюсовете и минусите.
А на въпроса как да наливаш през дупката отговора е с фуния или с маркуч

Последна промяна от gr_kanev на Сря 30 май 2012 21:29, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Върни се в “Дизелови агрегати”