Голфа се предаде
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа се предаде
Колеги става въпрос за Голф 3 94г. 1.6 моно с газова уредба. Колата е на баща ми и преди два дена ми се оплака че неще да пали и мирише на бензин като задавена. Днес отидох с моята кола и го дръпнах да запали, на първите сто метра колата запали на бензин, но започна много яко да пуши - гъст бял дим и за секунда под аспуха направи малка локвичка от масло. Обороти не държи никакви, а нивото на маслото беше много над максимума. Според вас какво маже да е това.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Голфа се предаде
Като си помислиш откъде и по какъв начин може да влезе голямо количества масло в горивните камери и ще си дадеш сам отговора....май те чака е отваряне на ДВГ... и дано основният ремонт да е от леките.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Аз обаче ще заложа на температурен датчик... Може и да не съм прав де...Провери още свещите и инжекторите + веднага смени маслото и повече НЕ пали така колата! Защото ако действително е напълнила картера с гориво,ще бастисаш мотора! 100% ли си сигурен,че от ауспуха излезе масълце,ти пипна ли го с пръст да се увериш,че е масло???
- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
трябва да се отваря двигателя няма как.Моли се да се разминеш леко
ама поне едни сигменти ,биелни лагери и гумички за клапаните ще иска.Според мен маслото да ти показва повечко е защото си влиза бензин и се покачва.той мотора като не пали лесно и го мъчите и като няма сигменти направо си пада в картера 

- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Масло бе потегло на земята сигурен съм. Доста зад колата изхвърляше ситни капчици масло премесено с белия пушек.
-
Един съвет,преди да разцепиш мотора,убеди се,че няма капчица бензин колата и я запалете на газ със сменено масло и виж как ще се държи-няма какво да губиш! 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
От къде си? Да знаем кой може да види физически колата. Так по описание на картинка са много вариантите.
На бензин, или на газ палите?
На бензин, или на газ палите?
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е с автоматична газова и на 2000 оборота превключва на газ. Не знам поради тази причина дали ще успее да запали направо на газ. Иначе съм от Ямбол и просто нямам идея кой ще свърши качествено ремонта тук.
-
Има принудително палене на газ,само да видиш как се прави! Но бензин не трябва да има в колата никакъв и маслото да е ново.
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Още утре ще пробваме и този вариант. Ако случайно колата запали без да пуши на газ, къде може да се крие проблема?
-
Вече ти писах,пак повтарям,като го правиш маслото да е сменено ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и да няма бензин в колата! Иначе ефекта ще е нулев. Взимаш 4 литра м10 д и си готов за проба,ако работи добре,писал съм какво да провериш...
Последна промяна от lion_heart002 на Сря 23 май 2012 22:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
С каква газова си , при мен принудителното палене на газ става като се задържа бутона за превключване газ/бензин за няколко секунди .Газовата е електрическо Ловато .
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Тази е ланди ренцо
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
бензин няма как да няма в колата,ако не иска да прецака помпата.За целта и извади бушона и си готов.Това,че влиза бензин в маслото през сегментите е ясно,по лошото е,че влиза масло в цилиндрите...Дали запекли сегменти или свършили- ще се види.
Копчето или има положение за газ,или има скрито копче от доло на кутията за палене на газ.
Копчето или има положение за газ,или има скрито копче от доло на кутията за палене на газ.
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Ще видим какво ще излезе утре почваме да я мъчим. Има едно бутонче за газ/бензин ще пробваме с задържане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”