Земетресение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Земетресение!

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 1:46

Vidol Nikolov написа:
Разлюля ме и мен миналият път..люляло ме е и преди.

А в 01:00 люля ли те?Знаеш ли какво е епицентър?Ако незнаеш заповядай в Перник да разбереш и тогава темата няма да ти се струва безмислена.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 24 май 2012 1:48

Ти изобщо,четеш ли какво съм написал или само си повтаряш?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 1:54

Vidol Nikolov написа:Ти изобщо,четеш ли какво съм написал или само си повтаряш?

Чета те и те питам?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 24 май 2012 1:59

Темата е изчерпана,което е различно от безсмислена.
Направи кратката и същевременно съдържателна разлика.

На въпроса ти за 'Епицентър',дори няма да отговарям...

Спирам да пиша,ти си като радио Ереван

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 2:12

Трай си.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Чет 24 май 2012 4:50

http://ndc.geophys.bas.bg/
Вече тресе Пазарджик и черноморието :|

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 24 май 2012 5:35

baracuda681 написа:http://ndc.geophys.bas.bg/
Вече тресе Пазарджик и черноморието :|

Пуу facepalm аз се чудех защо съм се събудил толкова рано, то съм хванал варненското :lol:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Чет 24 май 2012 6:55

Незнам дали съм човек с железни нерви, обаче мен изобщо не ме трогна това земетресение.
Паднали сгради няма, човешки жертви няма !! Всичко останало е преекспониране.
Важна тема ... колко да е важна тема в АВТОФОРУМ??
На който му е толкова важно да ходи в МАМАБГ, сайта на БАН и така нататък.
АВТОФОРУМ сме бе хора !!
Който тръгне да се информира за важни неща относно земетресение в автофорум значи нещо сериозно си е объркал приоритетите.
Темата не е за ключ според мен, щото хората искат да си споделят .... ама чак пък важна scare

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 24 май 2012 7:03

много съм любопитен кво се прави при сериозен земетръс в 18 етажен блок на последните етажи... да тръгнеш да слизаш ли :|

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 24 май 2012 7:52

push написа:много съм любопитен кво се прави при сериозен земетръс в 18 етажен блок на последните етажи... да тръгнеш да слизаш ли :|

Нямаш никакъв избор,дори след първият трус е опасно да слизаш защото вторият най вероятно ще те свари на стълбите(голямо слизане е) където е по опасно от да стоиш горе във вас :|
Ако ти стиска почвай да тренираш mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 24 май 2012 8:58

heimdal написа:Какво да си припомниш ? Високи сини планини ?
Витоша е вулкан, при Брезник - вулкан...
Такъв ни е района.

Това е невярно,просто един слух!Тектонично образувание,има много подробности за особения състав на планината,ама е наситено със терминологични понятия...за мен не всички са разбираеми.
Без да съм сеизмолог,гледайки картата на последните eartquak,и един поглед на разположението на тектонските плочи-в случая Африканската и Евразийската-ами някъде по средата на Средиземно море се "бият",линията е теоретична и не е права.Това ми посказва,гледайки точките и близките по време трусове в Италия,Турция,Гърция,България..та чак някъде между Франция/Германия....ами там е някъде основата на трусовете.
Аз предпочитам такъв стил на разсъждения,без много лични терзания.

Ето за какво пиша:
Изображение

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 24 май 2012 9:41

Всички се ебавахте с Перник, сега Перник се ебава с вас death

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 24 май 2012 10:01

Без да споря с никого просто искам да споделя защо една такава тема има място не само в този автофорум, а и във всеки друг.

Тук сме се събрали малко общество със сходни интереси. Доста хора се и познаваме по региони. Земетресение като това на 22-ри не се случва всяка седмица и няма как да не впечатли хората. Отделно от това има не малко колеги близо до епицентъра на които никак не им е фън. Новинарските емисии и сайтове са толкова изкривени и манипулирани, че вместо обективно да отразяват събитията те ги изкривяват в търсене на сензацията. Далеч по обективно можем да се информираме за случващото се един от друг интересувайки се какво става с колегите от Перник и региона.
Друг момент е, че такова масово напрежение и страх просто трябва да намери отдушник. Хората да могат да споделят пред и да изпуснат парата пред свои. Ако не коментираме големи и съществени събития тук сред приятели и сподвижници къде? Може би трябва да идем в бгмама?!?

Вярно е, че в тази тема не се генерира някаква страшна взаимопомощ и, че тук таме някой шегобиец се появява да изръси някой неуместен бъзик и спам, но това не я прави спамерска. Даскала е прав, че в такъв момент на никой не му е до жилото на съединителя...
Темата е такава, че самичка ще си умре в момента в който нещата се стабилизират и народеца се поуспокои. Не мисля, че до тогава ще пречи на някого...

ПП
Тоя лаф "това е автофорум" се поизтърка малко. Ако ще се придържаме към него може би трябва да се закрие форума и да почне да се издава вестник или някакъв каталог или друго строго профилирано издание, черно на бяло, без спам и никакви коментари. Със сигурност поне няколко РАЗДЕЛА трябва окончателно да изчезнат ;)

Намирам това място вече за относително добре организирано. Има си технически раздели, добра търсачка, основни форуми и офтопици. Човек тук може да намери както инфо и помощ по отношение на автомобила си, така и място където да разпусне сред сходни души.
По този повод намирам темата повече полезна от колкото спамерска. Разбирам да си пуснем тема за евровизия и Софка цигането и модовете да ударят кепенеца, ама в случая за природно бедствие...
Само искам да припомня, че в 3 часа на 22-ри нито новините казаха нещо, нито новинарските сайтове. Единствено ТУК имаше инфо какво се случва.

Поздрави на всички! Яжте пийте и си носете новите дрехи, че не се знае знае ли се :)

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 24 май 2012 10:15

Съпричастен съм с колегите и съгражданите от Перник!В Пловдив нищо не усетих-просто съм спал дълбоко,а и няма как да не е след като прекарах 2 безсънни нощи,тази след 22ри,"спах" на стола с дрехите,да не кажа и обувките!
Паниката наистина не е най-добрия съветник!А за това спомагат всякакви отрепки за бесене по разни сайтчета!Че следвало по-голямо,че щяло да се активизира чирпанското огнище и тн...Пускат се слухове и щуротии,за разни народи с пера,за скъсан календар,прогнози за огромни бури(даже за днес-във вести.ком).
Хората трябва винаги да са под стрес!И природните бедствия са идеален способ!Макар и в този тежък момент трябва да се стремим да овладяваме емоциите си!
А тази тема информира 100 пъти по-добре от хайка бездарни журналя,които изкривяват нещата,състезавайки се за рейтинг!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 24 май 2012 10:29

И аз да се изкажа за полезността на темата.
След първото голямо земетресение, като не успях да заспа 20на минути, реших все пак да видя за какво става въпрос.
дир.бг, нюз.бг, днес.бг, фокус нюз, сайта на средиземноморските сеизмолози... не! Нищо от тези не работеше. Всичко бе претоварено и дори един хедър не успя да ми зареди.
След това викам - айде ще пробвам форумите. Тъй като офроуда ми е прекалено сложен за изписване на телефона ( да не говорим за откриване на една тема във всичките му 3859 раздела ) , викам си - ще пробвам фау-ве. И да.. тема имаше.. От мненията на писалите си направих преценка къде е епицентъра и че няма разрушения. Достатъчно за да продължа съня си след това.

Бтв.. Витоша не е бил, не е, няма и да бъде вулкан!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”