Двигател тди на 6N1 96

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Двигател тди на 6N1 96

Мнениеот samo_pechka » Чет 24 май 2012 21:05

Необходим ти е от 1.6 тд+и мотор(Пасат B3) турбина,колектори,гнп,стойка на гнп,тръбичките до дюзите и няма да е лошо и дюзите да се вземат, маслената магистрала за турбото(тръбичката),за оттичането на маслото от турбината се налага лека преработка на картера(прави му се дупка на подходяща височина и се наварява една гайка с резбата на болта дето се захваща щуцера, може да се наложи и удължаване на тръбопровода),филтърна кутия от Поло 1.9 тди (за въздушния филтър) заедно с маркучите.Кулер от Поло 1.9 тди с тръбопроводите ...може и да забравям някои неща :roll: Ще има и преработка за ауспуха ( заради турбината) Абе доста работа си е :lol: Аз пак казвам- продаваш твоята и понаждаш парите за екперименти и купуваш кола с ТДИ :beer Щото при преработването е проблем скоростната кутия - колата ще се набира много добре ,но после ще "тъпче".Максималната ти скорост няма да стане кой-знае-колко по-висока отколкото преди тунинга :Mr Green Fun

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 24 май 2012 21:24

баси работата .... то това е ясно че е по добре да се купи направо готова ТДИ но нещо не достигат парите за друга кола пък съм намерил цял двигател от колега тук в форома много на добра цена!но има и друго че видях в другата тема колегата от Търново го е направил с такъв двигател неговото поло и бая и то доста игра мисля че по твоя начин е малко по лесно нооо ..разликата от моя двигател чистия дизел и сди-то каква е?ако е само в помпата не мога ли да си намеря такава и да стане и моето сди!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 24 май 2012 21:31

То и твоето Поло колега,се води SDI,само,че по-раншните версии са с предкамерен мотор и мех.помпа,а по-новите са тип DI (директ инжекшън- т.е.подобен на TDI ,но няма турбо и кулер)мотор и ел.помпа. Кой знае каква разлика в мощността няма между двата вида - слаба ракия са :beer виж вече TDI- там е друга бира :Mr Green Fun

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 24 май 2012 21:48

значи няма смисал да правя глуспоти ами да сабирам леев за нова кола.А тази си ми е супер ама ....друго си е да свисти като подадеш...... scare scare scare scare

Върни се в “Дизелови агрегати”