Земетресение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Земетресение!

Мнениеот hooligans » Чет 24 май 2012 21:08

kris11 написа:Споко няма да се плашите. Тука строителствотоне е като в Турция.
За Варба всичко е спокойно - още не се изнасяме :Mr Green Fun

Що говориш глупости? Ако беше като в Турция, доста жертви щеше да има!
А жокера отново пише глупости, ама то щото не му е в двора :banghead:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 24 май 2012 21:09

hooligans написа:
kris11 написа:Споко няма да се плашите. Тука строителствотоне е като в Турция.
За Варба всичко е спокойно - още не се изнасяме :Mr Green Fun

Що говориш глупости? Ако беше като в Турция, доста жертви щеше да има!
А жокера отново пише глупости, ама то щото не му е в двора :banghead:

А ти май не четеш добре!!! :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 24 май 2012 21:12

Да, вярно е, ама щото е написано грешно и не чета сричка по сричка :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 24 май 2012 21:23

има една много хубава поговорка: сит на гладен не вярва. да перифразирам, че да не остана неразбран: който не го е изпитал, не знае за какво става въпрос! айде със здраве и дано не се повтаря!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 21:33

Абе Жокер,когато е станало в Стражица имаше ли фаувефорум да го коментираме?!Кво се комплексираш,че си от Варна незнам?София ти е мечта или те плаши или я ненавиждаш?!
ХОРА,САМО ПЕРНИЧАНИ ЗНАЕМ КАКЪВ Е УЖАСА ЕПИЦЕНТЪРА ДА Е НА 9 КМ ПОД КРАКАТА ТИ!И Е ПОВЕЧЕ ОТ 6,А НЕ ПО-МАЛКО!!!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 24 май 2012 21:45

hooligans написа:Да, вярно е, ама щото е написано грешно и не чета сричка по сричка :Mr Green Fun mhihi

Явно си много горд с ''постижението'' си. :screwy

А то къде ще тресне пак не се знае.Днес Перник,утре някъде другаде. А най-добре никъде. Още нещо от мен при нова подобна ситуация....

Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки; Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако можете да излезете на открито до 10 секунди; В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора. Това може да е смъртоносно; Заемете най-безопасното място в помещението в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло; Ако сте на улицата застанете далеч от сгради и далекопроводи; Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте; В обществения транспорт е по-добре да изчакате края на труса в превозното средство; След затихването на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключете тока, газта и водата.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 24 май 2012 21:47

темите са излишни Бойко реши проблема с осведомяването на населението :bowdown :063:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 24 май 2012 21:49

Повече от 6 не беше. Важното е, че няма жертви и сринати блокове, къщи и така нататък. Наистина в Банкя разлуля здраво...щом ме събуди и всичко падаше на 4тия етаж си беше гадно. След като спря всички в паниката от блока тръгнаха да излизат от апартаментите и това беше грешката, защото няма и 5-6 секунди удари 2рия трус и стана още мазало....Както и да е, най-важното е да се запази самообладание и да се брои до 40 поне след 1вия трус...След това взимаш най-необходимото и изчезваш по възможно най-безопасния начин. Бавничко без паника, крясъци и прочее слизате по стълбичките плътно до стените и далеч от прозорците. След напускане на сградата отивате в колата ако имате такава и търсите открито място на което да застанете. Не паркирайте по уличките, в близост до стълбове, шахти, сгради. Не трябва да се пречи и на останалите коли със специален режим на движение (въпреки, че тук в Банкя имаше само 1 патрулка и няколко линейки отидоха към Клисура. 1 пожарна не излезе от поделението, живея на 20 метра от там ) Грешка е да се търси тепърва денонощен магазин...така стана в Банкя...минах през центъра и имаше сума ти народ наврян в един от магазините да си купуват кафета и цигари maikomila - безумие!!! Върнете се по домовете си едва когато се убедите, че всичко е отминало, това става ясно от силата на вторичните трусове. Лошото е, че много хора останаха на улицата, но всичко ще се оправи. Все пак например във село Бисер наводнението отнесе много повече къщи от колкото това земетресение. Живи и здрави да сме това е най-важното. И без паника колеги :beer

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 24 май 2012 21:54

lion_heart002 написа:
hooligans написа:Да, вярно е, ама щото е написано грешно и не чета сричка по сричка :Mr Green Fun mhihi

Явно си много горд с ''постижението'' си. :screwy

А то къде ще тресне пак не се знае.Днес Перник,утре някъде другаде. А най-добре никъде. Още нещо от мен при нова подобна ситуация....

Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки; Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако можете да излезете на открито до 10 секунди; В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора. Това може да е смъртоносно; Заемете най-безопасното място в помещението в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло; Ако сте на улицата застанете далеч от сгради и далекопроводи; Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте; В обществения транспорт е по-добре да изчакате края на труса в превозното средство; След затихването на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключете тока, газта и водата.

Не те разбрах за какво трябва да съм горд, но както и да е. За теб явно такова постижение би било гордост. eusa
А глупостите дето си ги написал по долу няма да коментирам.
Особено важно е да се завреш под леглото, според мен може да се опита и в гардероба :screwy :Mr Green Fun

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 24 май 2012 22:06

С риск да ме баннат,ще ти кажа няколко неща.За теб явно е много лесно да се правиш на интересен и да не си признаваш като бъркаш в което няма нищо мъжко между другото,напротив такова поведение е присъщо на противоположния пол!Всеки бърка! А след като не си ме разбрал за какво говоря,второто ти изречение се обезсмисля,малко мисли като пишеш бе човек,това първокласник да го чете ще му стане ясно. Между другото в българския език има и пунктуация.Само да те информирам... Но тя се учи в по-горните класове. Сега май си още на етап гладко четене,тоест първи клас.

Като са глупости не ги чети,ако помогнат на един човек,обаче аз лично бих бил много радостен.Ама такъв съм си аз,гледам да напиша нещо полезно а не да ПИША БЕЗ ДА ЧЕТА.
Между другото на всеки може да случи да изпусне разстояние и да слее думите,виж да пишеш без препинателни знаци и да не спазваш елементарна пунктуация,това си е вече чиста неграмотност... Когато почнеш да успяваш да прочиташ по 50-55 страници на час,тогава ми говори за четене по срички,ок? :обичам ви

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 24 май 2012 22:10

Способни сте :bowdown признава ви се

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 22:25

Спрете да се карате за глупости!
На който не му харесва темата да я подмине,а не да обяснява зашо!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 24 май 2012 22:30

lion_heart002 написа:С риск да ме баннат,ще ти кажа няколко неща.За теб явно е много лесно да се правиш на интересен и да не си признаваш като бъркаш в което няма нищо мъжко между другото,напротив такова поведение е присъщо на противоположния пол!Всеки бърка! А след като не си ме разбрал за какво говоря,второто ти изречение се обезсмисля,малко мисли като пишеш бе човек,това първокласник да го чете ще му стане ясно. Между другото в българския език има и пунктуация.Само да те информирам... Но тя се учи в по-горните класове. Сега май си още на етап гладко четене,тоест първи клас.

Като са глупости не ги чети,ако помогнат на един човек,обаче аз лично бих бил много радостен.Ама такъв съм си аз,гледам да напиша нещо полезно а не да ПИША БЕЗ ДА ЧЕТА.
Между другото на всеки може да случи да изпусне разстояние и да слее думите,виж да пишеш без препинателни знаци и да не спазваш елементарна пунктуация,това си е вече чиста неграмотност... Когато почнеш да успяваш да прочиташ по 50-55 страници на час,тогава ми говори за четене по срички,ок? :обичам ви

Извинявам се за пунктуацията :lool
С тези криеници под легла и маси, освен да навредиш на хората, незнам как ще им помогнеш!
На, гледай и съветвай, мъжки!
Следващия път, като четеш коментари, може да не се връзваш и да не се взимаш на сериозно ;)

http://www.davidicke.com/headlines/4651 ... ood-advice

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 24 май 2012 22:47

Много се разтегнаха нещата и се омаза здраво. Има толкова много по важни неща който могат да се обсъдят и да са в евентуална помощ. Например - къде е по безопасно да се застане в панелка на 5-8 10 етажа, в тухлена кооперация, в къща от старото строителство, от новото, кои какво видял , кои какво чул- някакви неща та ако има хора които не са добре информирани да го прочетат и тук. Ако някой има съвети кога да се излезе- веднага след първия трус или да не излиза . Някакви е такива неща , защото онази вечер ми направи впечатление колко сме зле информирани и какво знаем- хора слизаха с асансиорите- на вън вали- влизат в входа на сухо с само едно отворено крило на вратата а там се натъпкали 50-60 човека който не осъзнават че сградата ако тръгне и трябват секунди за да се срине а 50 човека за да излязат през тая врата поне 5 минути и то ако няма паника. Чак им се чудих защо са слезли в входа и седят на стълбите- там по безопасно ли е в старата панелка от колкото по апартаментите и на касите на вратите. Е такива неща ми се въртяха в главата онази вечер както и през деня след това. А вие се карате за една сричка и за една точка или запетайка. Също може да се каже ако някои има нужда от нещо защото е засегнат по някакъв начин от земетресението. Ако нямате такава онформация и не може да сте полезни по никакъв начин с тая тема - то тя маи наистина е изчерпана (не ща да се заключва, ще си я отминавам ако продължите с глупостите- не ми е проблем да не я чета)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 май 2012 22:53

Даскала™ написа:Спрете да се карате за глупости!
На който не му харесва темата да я подмине,а не да обяснява зашо!

Няма как да не се зарадвам от развитието на темата ти mhihi

За съжаление се налага да изпълня 'праволинейната' си роля и да прекратя спама и нападките :?

Все пак заради разумните аргументи на Грозника, ще отключа другата тема ;) (или пък ме е страх от многобройната армия на Даскалчето :horror: )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”