Няколко въпроса за лупо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
vesssko95
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса за лупо

Мнениеот vesssko95 » Чет 24 май 2012 12:18

Здравейте,след няколко месеца ще си взимам лупо(решение взето след много мислене и разглеждане).Колата ми се вижда перфектна,засега съм се спрял на варианта с 1,4 двигател(бензин) от 99-2000 г.Въпросите ми са няколко:
1-Как върви зимата?
2-Двигателя здрав ли е,и кои са най-честите проблеми които прави?
4-Приятели ми препоръчаха да и сложа метан,но не знам как вървят цените,и изобщо дали си заслужава?Чувал съм че газа и метана много бързо прецакват двигателя.
Това са ми въпросите,ако се сетя за още ще пиша.Мерси предварително :)

benza83
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за лупо

Мнениеот benza83 » Чет 24 май 2012 18:35

аз карам Лупо 1.4 с гуми 14/55/185 зимни нови всички казваха че нямало да върви с тези гуми но колата си върви перфектно на снега т.е доволен съм
за метан къде ще сложиш бутилката нали знаеш колко е голям багажника цената е към 1400 лв
за газов инжекцион по се ядва но въпроса е как се кара т.е зимата какви растояния минава дали ще загрее двигателя да прехвърли на газ
за проблеми по двигателя не знам да има нещо особенно

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 май 2012 19:28

Прецакването на мотора от газ и метан е градска легенда. А да караш Лупо на бензин е все едно да караш Голф Комби на газ...

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Чет 24 май 2012 20:37

muns61 написа:Прецакването на мотора от газ и метан е градска легенда. А да караш Лупо на бензин е все едно да караш Голф Комби на газ...

Я, сега поясни, че никога не съм карала голф комби на газ и ми интересно какво е?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 май 2012 20:46

Dii написа:
muns61 написа:Прецакването на мотора от газ и метан е градска легенда. А да караш Лупо на бензин е все едно да караш Голф Комби на газ...

Я, сега поясни, че никога не съм карала голф комби на газ и ми интересно какво е?

Финансово. Даже, бих казал, Пасат...

vesssko95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesssko95 » Пет 25 май 2012 15:36

Мерси за отговорите.Гледам че газовите уредби(инжекцион)са по 800 лева,което ме устройва.След 8000 километра(ако не е гръмнала дотогава :D )ще се изплати.Ще изчакам още мнения за идеята ми на газ,и ако ще се монтира(понеже колата реално погледнато няма багажник)ще се вземе с тороидална бутилка.

benza83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот benza83 » Нед 27 май 2012 12:08

vesssko95 написа:Мерси за отговорите.Гледам че газовите уредби(инжекцион)са по 800 лева,което ме устройва.След 8000 километра(ако не е гръмнала дотогава :D )ще се изплати.Ще изчакам още мнения за идеята ми на газ,и ако ще се монтира(понеже колата реално погледнато няма багажник)ще се вземе с тороидална бутилка.

идеята е добра но както вече казах ако я караш през студените дни на къси разтояния нема файда защото не прехвърля на газ

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 май 2012 13:44

benza83 написа:..идеята е добра но както вече казах ако я караш през студените дни на къси разтояния нема файда защото не прехвърля на газ

Пали на бензин, на място 2-3-4- мин според студа и тогава тръгва.През това време може да си изтърже джамовете от лед, сняг.Разхода на място на бензин е минимален.
Тръгнеш ли веднага на бензин разхода е зашеметяващ .

benza83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот benza83 » Нед 27 май 2012 21:33

kris11 написа:
benza83 написа:..идеята е добра но както вече казах ако я караш през студените дни на къси разтояния нема файда защото не прехвърля на газ

Пали на бензин, на място 2-3-4- мин според студа и тогава тръгва.През това време може да си изтърже джамовете от лед, сняг.Разхода на място на бензин е минимален.
Тръгнеш ли веднага на бензин разхода е зашеметяващ .

здравей колега за 5 минути не става а да чакаш повече не си струва и тръгваш
казвам го от опис карам поло 1.2 3 цилиндъра 2008 зимата почти не карам на газ при къси разтояния на движение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 май 2012 21:45

Добре си решил за Лупо, ама я помисли, с какво е по-добро от Поло, освен, че е по-късо? Същият мотор, по-малко, багажник - никакъв. А ако те удари някой, няма го по моргите като "Уикенд" по будките... Като сложиш газова бутилка, таман ще остане място за една бира в багажника. И ако мислиш, че е по-икономично... Моя позната си купи Лупо есента и вече съжалява, че не ме послуша.
И се приготви за ГИ.

vesssko95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesssko95 » Сря 30 май 2012 15:05

Мерси за отговорите,много ми помогнахте :)
@muns61-ще карам колата с б1,и заради това ми трябва малка кола.Полото не е толкова малка,а и лупото ме кефи повече.Най-вероятно ще се слага газ,а зимата ще я чакам по 10 минутки да загрее.С газ излиза 2 пъти по-евтино,което за мен си е +.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 31 май 2012 8:52

E, то е ясно, че ключовата дума при покупка на Лупо е "кефи".
Ако ще подгряваш зимата на място, забрави за 2 пъти по-евтино на газ. Написах ти тези неща, защото доста хора са си купили Лупо с очакването за лесно каране и паркиране на малката кола и малки разходи за придвижване, а после са разочаровани. Все пак - ти си решаваш, успех!

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Чет 31 май 2012 9:46

Аз в никакъв случай не съм разочарована, с лупото действително паркирането е много лесно, освен това не е много ниска и дори качването по тротоари не е проблем а и не мисля, че разход от 7/100 в града е много..Бих добавила, че единствено, което дразни при лупо и ми прави впечатление /поне при мен/ е шумния мотор..

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Чет 31 май 2012 10:35

vesssko95 написа:С газ излиза 2 пъти по-евтино,което за мен си е +.

Кой те излъга? facepalm

benza83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот benza83 » Чет 31 май 2012 19:23

Dii написа:Аз в никакъв случай не съм разочарована, с лупото действително паркирането е много лесно, освен това не е много ниска и дори качването по тротоари не е проблем а и не мисля, че разход от 7/100 в града е много..Бих добавила, че единствено, което дразни при лупо и ми прави впечатление /поне при мен/ е шумния мотор..

7 /100 в града (е то зависи и кои град ) учудващо даже невъзможно поне за мен

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”