Някой някъкви идеи?
Странна загуба на мощност сякаш изчезва турбото на 1з
Странна загуба на мощност сякаш изчезва турбото на 1з
От няколко дена ТДИ-то ми върви сякаш е без турбина, работи добре форсира си се докраи но нямам абсолютно никаква мощност.Има моменти в които сякаш се включва турбината и започва да си върви както трябва разликата е огромна точно като при кола без турбо и със турбо.Направи ми впечатление,че дори когато няма мощност при форсиране на място маркуча на турбото се надува(не съм сигорен дали е колкото трябва на усещането при каране на колата е сякаш вобще не надува)
Някой някъкви идеи?
:)Възможно ли е да е от клапана който разтоварва турбината?
Някой някъкви идеи?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Странна загуба на мощност сякаш изчезва турбото на 1з
Виж дали не е заял уестгейта( разтоварването на турбината)Може и клапан N75 да не е в ред,или вакуума ,който ходи до него да го "няма" ,може и да е повреден MAP сензора дето е в ЕКУ-то или тръбичката(маркучето) дето отива до него да е спукана
това са според мен възможните проблеми
samo_pechka написа:Виж дали не е заял уестгейта( разтоварването на турбината)Може и клапан N75 да не е в ред,или вакуума ,който ходи до него да го "няма" ,може и да е повреден MAP сензора дето е в ЕКУ-то или тръбичката(маркучето) дето отива до него да е спуканатова са според мен възможните проблеми
маркучите за вакум ще ги проверя само тези трите ли ме интересуват дето излизат от клапана Н75? Как да проверя уестгейта дали е заял и Мап сенора и Н75 могат ли да бъдат замерени по някакъв начин да разбера дали работят или не.
мерси предварително
Последна промяна от gr_kanev на Вто 22 май 2012 22:34, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
- rapo_vd
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2002
Провери си дебитомера, да ме поправят ако греша но може от него да е.
И най-добре я закачи да се види какви грешки дава. 
Ако е дебитомера толкова ли голяма ще бъде разликата не говорим, че леко и пада мощността а направо спира да върви.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Абсолютно
! Послушай съвета и започни проверките с дебитомера !
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
mito_vr написа:От няколко дена ТДИ-то ми върви сякаш е без турбина, работи добре форсира си се докраи но нямам абсолютно никаква мощност.Има моменти в които сякаш се включва турбината и започва да си върви както трябва разликата е огромна точно като при кола без турбо и със турбо.Направи ми впечатление,че дори когато няма мощност при форсиране на място маркуча на турбото се надува(не съм сигорен дали е колкото трябва на усещането при каране на колата е сякаш вобще не надува)
Някой някъкви идеи?:)Възможно ли е да е от клапана който разтоварва турбината?
ЕГР /Колектори чистени ли са ?
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Дебитомера е преди 1 година ми се случи същото .. карам на 2ра и натискам педала до долу и нищо.. сякаш просто не бях натиснал педала за газта изобщо... смених дебитомера (намерих в 1 морга хубав) и колата просто литна и до сега нямам проблеми
Да май ще излезе да е от дебитомера смених с на един приятел и колата тръгна само ме притеснява това ,че и преди се оправяше на моменти и започваше да върви.Тези дни ще купя един втора ръка и ще видим.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е същото , прави го от време - навреме , все едно е изкарана буксата на дебитомера , набира като чист дизел.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
При евентуална проверка с ВАГ-ком щеше да излезе проблема с дебитомера
,електронните проблеми ги хваща ,вече ако е механичен проблем- често пъти не може и трябва вече да се мисли и гадае 
-
pi4one_86
- Автомобил:
- Двигател:
да споделя и аз.имам съсщия проблем.не иска да набира.има моменти върви на пушка и понякога нещо и става и по същия начин до 2000 оборота набира и от там на горе не иска.мине 1,2 часа и се оправи а сега си заби и цял ден не иска да се оправи.вакумите са здрави.ЕГР клапана е изолиран ,колекторите са чисти,грешка не показва,само преди една седмица нещо педала на газта ми даде греща и запече,освен тои да ме базика.помагаите ако можете ще съм благодарен.
Върни се в “Дизелови агрегати”