Проблем с мигачите на Golf 2
- Gogy ;o)
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с мигачите на Golf 2
[color=#0000FF]Здравейте на всички. Имам VW Golf 1300 по документи закупен 1992, а по пластмаси щампован 1989. Вчера внезапно ми изчезнаха мигачите. Като се даде ляв или десен зеления диод на таблото свети постоянно, но не мига/щрака. Крушките по мигачите не светят. Смених 21-во реле с друго същата работа. На аварийни всичко си работи нормално. Ха сега де?
?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Проблем с мигачите на Golf 2
Имаш изгорял предпазител или копчето на аварийните ти прави проблеми. По принцип то събира веригата за да работят другите мигачи. Огледай първо предпазителите 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
znainainai написа:Имаш изгорял предпазител или копчето на аварийните ти прави проблеми. По принцип то събира веригата за да работят другите мигачи. Огледай първо предпазителите
Залагам на това. Като си преправях инсталацията от 2 към 1 букса бях забравил да го включа и се оказа, че като го включих с буксата му всичко си дойде на мястото. Опитай с друго копче, само за проба или огледай добре бутона и буксата да няма видими дефекти.
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
peyu каза:Списък на предпазителите и защитаваните от тях вериги при автомобилите Golf,
произведени до юни 1989г., и Jetta произведени до декември 1988г.
01 - Вентилатор на радиатора, оборудване климатична инсталация 30А
02 - Стоп светлини 10А
03 - Щепсел розетка (запалка, радио, осветление в купето и централно заключване) 15А
04 - Аварийни светлини 15А
05 - Горивна помпа (при инжекционна горивна система) 15А
06 - Фарове против мъгла (захранване на основните контакти) 15А
07 - Габаритни светлини и светлини за паркиране – леви 10А
08 - Габаритни светлини и светлини за паркиране – десни 10А
09 - Дясна дълга светлина и контролен уред за дългите светлини 10А
10 - Лява дълга светлина 10А
11 - Чистачки и помпа за измиване на предното стъкло и чистачки на фаровете 15А
12 - Чистачки помпа за измиването на задното стъкло, датчик за новото на охлаждащата течност, ел. стъкла 15А
13 - Нагряване на задното стъкло и вътрешно огледало 20А
14 - Вентилатор на отопление на купето 20А
15 - Светлини на заден ход, осветление на схемата за превключване на лоста за избиране на скорост (при автоматична скоростна кутия) 10А
16 - Клаксон (с един тон) 15А
17 - Автоматичен пусков механизъм, затваряш клапан на празния ход на карбуратора нагряване на смукателния колектор 10А
18 - Клаксон (с два тона), контролна лампичка за охлаждащата течност 10А
19 - Мигачи, контролна лампичка за ръчна спирачка 10А
20 - Лампи за осветяване на регистрационния номер, осветление на жабката , светлини против мъгла 10А
21 - Лява къса светлина 10А
22 - Дясна къса светлина 10А
Допълнителните предпазители в отделни носачи над блока с предпазители:
Задна габаритна лампа против мъгла 10А
Електромотор за вдигане на стъклата 30А
Означения на предпазителите по цветове:
- Червен 10А
- Син 15А
- Жълт 20А
- Зелен 30А
П.П Скоро имах нужда от схема на предпазителите (бушоните) на голф 2, но такава не намерих.
Вярно че има в интернет (google.com) но не и на Български. Сега схемата я имам пред мен и реших да я споделя с Вас.
Мисля че няма друга такава тема за това и пиша тази, ако съм с грешка нека право имащите да коригират грешката ми .
Надявам се да съм бил полезен.
Веднага включено към FAQ
И 'замразяване' на темичката, че да си остане чистичка и по предназначение!
Благодарим!
radotom
произведени до юни 1989г., и Jetta произведени до декември 1988г.
01 - Вентилатор на радиатора, оборудване климатична инсталация 30А
02 - Стоп светлини 10А
03 - Щепсел розетка (запалка, радио, осветление в купето и централно заключване) 15А
04 - Аварийни светлини 15А
05 - Горивна помпа (при инжекционна горивна система) 15А
06 - Фарове против мъгла (захранване на основните контакти) 15А
07 - Габаритни светлини и светлини за паркиране – леви 10А
08 - Габаритни светлини и светлини за паркиране – десни 10А
09 - Дясна дълга светлина и контролен уред за дългите светлини 10А
10 - Лява дълга светлина 10А
11 - Чистачки и помпа за измиване на предното стъкло и чистачки на фаровете 15А
12 - Чистачки помпа за измиването на задното стъкло, датчик за новото на охлаждащата течност, ел. стъкла 15А
13 - Нагряване на задното стъкло и вътрешно огледало 20А
14 - Вентилатор на отопление на купето 20А
15 - Светлини на заден ход, осветление на схемата за превключване на лоста за избиране на скорост (при автоматична скоростна кутия) 10А
16 - Клаксон (с един тон) 15А
17 - Автоматичен пусков механизъм, затваряш клапан на празния ход на карбуратора нагряване на смукателния колектор 10А
18 - Клаксон (с два тона), контролна лампичка за охлаждащата течност 10А
19 - Мигачи, контролна лампичка за ръчна спирачка 10А
20 - Лампи за осветяване на регистрационния номер, осветление на жабката , светлини против мъгла 10А
21 - Лява къса светлина 10А
22 - Дясна къса светлина 10А
Допълнителните предпазители в отделни носачи над блока с предпазители:
Задна габаритна лампа против мъгла 10А
Електромотор за вдигане на стъклата 30А
Означения на предпазителите по цветове:
- Червен 10А
- Син 15А
- Жълт 20А
- Зелен 30А
П.П Скоро имах нужда от схема на предпазителите (бушоните) на голф 2, но такава не намерих.
Вярно че има в интернет (google.com) но не и на Български. Сега схемата я имам пред мен и реших да я споделя с Вас.
Мисля че няма друга такава тема за това и пиша тази, ако съм с грешка нека право имащите да коригират грешката ми .
Надявам се да съм бил полезен.
Веднага включено към FAQ
И 'замразяване' на темичката, че да си остане чистичка и по предназначение!
Благодарим!
radotom
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди година и на мен ми изчезнаха по същия начин мигачите и се оказа, че крачетата на релето не контактуват добре с щипките на таблото.
Включи мигача и размърдай релето, ако проработят значи и при теб проблема е същия. Аз го оправих, като с ножче разширих дупките на таблото и свих още малко щипките.
Ако проблема е в бушон диода на таблото ще свети ли
Включи мигача и размърдай релето, ако проработят значи и при теб проблема е същия. Аз го оправих, като с ножче разширих дупките на таблото и свих още малко щипките.
Ако проблема е в бушон диода на таблото ще свети ли
- Gogy ;o)
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
РЕШЕН: Проблем с мигачите на Golf 2
Първо да благодаря на ВСИЧКИ ви за любезните отговори, но къде бяхте снощи бре хора. Пуснах темата и гледах как нараства броя на прочелите, но акъл никой не даде
И така обезокоражен днес повиках НЕВОЛЯТА. По схемите за мигачи видях, че ЕДН преминава през бутона за аварийните (а при мен е над волана) та трбваше да махам, волан, лостовите мехахнизми и какво ли още не... Разглобих всичко, не открих нищо нередно, почистих пак сглобих, но НЕ тръгна. Както писах реле сложих друго, но нищо не се случи. Ходих при мой приятел със същия Golf 2 (оказа се, че положенията на релетата, абе нищо не е еднакво) тествах релетата - работят. Захванах се вече с таблото с предпазителите и замалко заработи. След продължителна борба се оказа, че гадния ОРИГИНАЛЕН предпазител на мигачите така е изгорял, че е леко пукнат по средата - как го видях и аз незнам. Сложих нов и всичко тръгна.
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Когато някой има този проблем - ЗЕЛЕН СВЕТОДИОД на таблото при подаден мигач (ляв/десен) СВЕТИ,но не мига, крушките НЕ светят това е извадено, неконтактуващо (и т.н.) реле 20 или изгорял предпазител. Когато се извади едно от тях така се държи. ДОРИ И С ИЗГОРЯЛ/ИЗВАДЕН предпазител АВАРИЙНИТЕ РАБОТЯТ!!! Нали затова са аварийни
П.П. Благодаря за списъка с предпазителите (кой кой е), но на пластмасовата капачка (кутийка?) която закрива предпазителите са обозначени първо отгоре на немски, а отзад на английски. Ако някой не е обърнал внимание да го има предвид
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Когато някой има този проблем - ЗЕЛЕН СВЕТОДИОД на таблото при подаден мигач (ляв/десен) СВЕТИ,но не мига, крушките НЕ светят това е извадено, неконтактуващо (и т.н.) реле 20 или изгорял предпазител. Когато се извади едно от тях така се държи. ДОРИ И С ИЗГОРЯЛ/ИЗВАДЕН предпазител АВАРИЙНИТЕ РАБОТЯТ!!! Нали затова са аварийни
П.П. Благодаря за списъка с предпазителите (кой кой е), но на пластмасовата капачка (кутийка?) която закрива предпазителите са обозначени първо отгоре на немски, а отзад на английски. Ако някой не е обърнал внимание да го има предвид
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Казах ти че е предпазител 

Силно се извинявам ,но да използвам темата на колегата.Моят проблем е че като оставя колата на слънце ,мигачите ми не работят.Проработват след 2-3 километра,ей така от самосебе си.Идеи?
-
zombayo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги !!! имам същия проблем но мисля че при мен белята е другаде значи, постоянно светещ диод при пуснат мигач бушона си е наред само4е не мога да намеря релето за мигачите . Ако това за аварийните е номер 21 а за мигачите 20 къде трябва да се намира при jetta 1.6 pn
Разглобил съм я цялата но реле не намирам.
Разглобил съм я цялата но реле не намирам.
- stefan4o
- Контакти:
Постоянно светещ диод значи проблем в копчето на аварийните (или с някой от кабелите, които са включени на буксите от двата му края - този към бутона и този към бушониерата. Прегледай първо буксите, ако всичко изглежда ОК смени бутона. Релето за мигачите е САМО ЕДНО и е с номер 21 или 22 (едното беше за коли със заводски теглич).
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
след ено добро измиване на старта ми джета ми отказаха мигачите проблема беше в бушониера и то че не стигаше маса до релето пуснах мост от бушона за моторчето на парното и така я карах докъто вторичните не ни разделиха.
-
zombayo
- Автомобил:
- Двигател:
Значи проблема се оправи ама така и не разбрах от къде е бил, сега пък изчезнаха няколко хода на чистачките остана само най бързия ход не е от релето или лоста някъде се губи връзка но така и не мога да разбера къде.Отзад на бушоните има ли платка???
- stefan4o
- Контакти:
zombayo написа:Значи проблема се оправи ама така и не разбрах от къде е бил, сега пък изчезнаха няколко хода на чистачките остана само най бързия ход не е от релето или лоста някъде се губи връзка но така и не мога да разбера къде.Отзад на бушоните има ли платка???
Доколкото зная най-бързият ход на чистачките НЕ минава през релето. Т.е. евентуално прегледай бушониерата и най-вече опитай с друго реле
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”