Колеги, един приятел е решил да си купува 4-ка, обаче иска да е бензин. Казах му да не се спира изобщо на мотора 1,4 и 1,6 та въпроса ми е какво трябва да се гледа когато се ходи на оглед на кола тип бензин, не съм запознат изобщо с тези неща. Иска също да е 4x4 и му дадох темата "Syncro i 4motion" да се запознае малко с тази с-ма.
П.П Препоръчах му 1.8 и 1.8 Т
Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки
Каквото се гледа на 1.4 и 1.6 това се гледа и на 1.8 и 1.8Т, бензинов двигател колега какво по-специално да му гледаш.
Да работи равномерно, да държи стабилни обороти, да загрява нормално, да не изкарва никакви пушаци през аспуха(бял,черен) освен конденз, като му бръкнеш отзад с пръст да няма масла и мизерии, оборотите след изфорсирване да падат бавно и равномерно до заводски зададените и да са стабилни.В разширителния съд да има само антифриз (без масло), на щеката да има само масло(без антифриз), и такива ти му работи, обичайните за всеки бензинов мотор
Да работи равномерно, да държи стабилни обороти, да загрява нормално, да не изкарва никакви пушаци през аспуха(бял,черен) освен конденз, като му бръкнеш отзад с пръст да няма масла и мизерии, оборотите след изфорсирване да падат бавно и равномерно до заводски зададените и да са стабилни.В разширителния съд да има само антифриз (без масло), на щеката да има само масло(без антифриз), и такива ти му работи, обичайните за всеки бензинов мотор
- Sashko_Trg
Да така е, ама аз и тези неща не ги знам, ако е дизел няма проблеми мога да го позная само докато го запалят, ама тея бензини нямам представа.
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Sashko_Trg написа:Да така е, ама аз и тези неща не ги знам, ако е дизел няма проблеми мога да го позная само докато го запалят, ама тея бензини нямам представа.
Че то дизел се избира доста по-трудно от бензинова кола
- Sashko_Trg
Е чак ваг ком нямаме
знам че дизела е по-трудно, ама като не си карал бензин никога или най-малкото да си карал някакъв стар карбуратор, няма как да знаеш. Ама горния коментар на колега е полезен
Аз знам че на един бензин му трябват едни кабели и едни свещи и върви както трябва.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Да кабелите и свещите са важни и особенно закупуването на качествени и най вече истински такива пак съобразени с предписанията на производителя, смяната на всички филтри преполагам е ясна
Ако не пестите пари в тази насока, за масла, филтри и останалата периферия по-мотора всичко ще бъде О.К. след евентуалната покупка.
Внимателно следете работата на мотора и най вече оборотите, трябва да са стабилни без колебания, стрелката да пада равномерно след форсиране и да замръзва където и е мястото.Че филма с чистене да дросел и стъпково е голям, и като цяло като започнат проблемите с много ниски или високи обороти е доста неприятно
Ако не пестите пари в тази насока, за масла, филтри и останалата периферия по-мотора всичко ще бъде О.К. след евентуалната покупка.
Внимателно следете работата на мотора и най вече оборотите, трябва да са стабилни без колебания, стрелката да пада равномерно след форсиране и да замръзва където и е мястото.Че филма с чистене да дросел и стъпково е голям, и като цяло като започнат проблемите с много ниски или високи обороти е доста неприятно

- Sashko_Trg
Ще го имаме всичко това предвид колега, благодаря много за хубавите съвети

- kristian18t
- Автомобил:
- Двигател:
За 1.8T обърнете внимание на състоянието на скоростната кутия. На мен ми се наложи да сменям съединител + демпферен маховик и ми излезе доста солено
[600 лв. за комплект съединител на SACHS и 300 лв. за маховик втора употреба (нов е над 1000 лв.), труд около 150-200 лв.]
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Само, че 1.8Т в комбинация с 4х4 в купе на Golf 4 - няма. Може да погледнете Audi А3, те имат 1.8T Quattro. 
- Sashko_Trg
Знам че няма таква комбинация, може да е 1.8 4x4
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Като няма да е мощен (V6 или VR5) бензинов мотор с 4х4, лично по-скоро бих се огледал за 2.0 8 клапана 115 кс с 4Motion.
- Sashko_Trg
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Какво мислите за този, момчето много си го хареса и иска другата седмица живот и здраве да идем да го видим на живо??
Преди малко му се обадил и го надъхал нещо че бил много запазен, имал някакъв чип, самоче не му казал къде е слаган и сега пича много надъхан. И аз му викам да не е да тръгнем да я прибираме и да гръмне някъде това турбо с незнания чип.
Какво мислите за този, момчето много си го хареса и иска другата седмица живот и здраве да идем да го видим на живо??
Преди малко му се обадил и го надъхал нещо че бил много запазен, имал някакъв чип, самоче не му казал къде е слаган и сега пича много надъхан. И аз му викам да не е да тръгнем да я прибираме и да гръмне някъде това турбо с незнания чип.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Изглежда хубав,ама тва за чипа вече ми се струва доста изтъркан търговски трик
Пък знае ли човек може и наистина да има 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
brabus написа:Като няма да е мощен (V6 или VR5) бензинов мотор с 4х4, лично по-скоро бих се огледал за 2.0 8 клапана 115 кс с 4Motion.
послущай го!...има защо!!!- forski
- Двигател:
- Контакти:
Sashko_Trg написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11337871864019409&f1=details
Колега бавно но сигурно твоя човек ще се нахендри на автомобил издухан като параходна свирка от каране и изхвърлен в България, а последното нещо на което трябва да вярва са глупостите които му говори джамбазина който го продава
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”