Ауди дава 12,5 милиона долара, за да кара Пилето за отбора.
Месец, след като Михаел Шумахер обяви, че прекратява кариерата си във Формула 1, от Ауди направиха предложение на седемкратния световен първенец.
Автомобилният концерн от Инголщад е готов да плати 12,5 милиона долара за услугите на германския ас. Ауди иска да привлече 37-годишния ветеран като пилот в Германския шампионат за туристически автомобили (ДТМ) или за "24-те часа на Льо Ман", където прототипите на концерна печелят в последните години.
Според кьолнския вестник "Експрес" Волфганг Улрих, спортен директор на Ауди, смята, че офертата е достатъчно съблазнителна,въпреки че Шумахер има лично състояние от около половин милиард долара.
"Експрес" отбелязва, че 12,5 милиона долара е повече от сумарната заплата на всички пилоти в ДТМ, включително и стария съперник на Шумахер във Формула 1 Мика Хакинен.
Улрих обаче все пак не бърза да се радва предварително.
"Не знам дали договорът на Шумахер с Ферари и с ФИАТ ще му позволи да приеме нашето предложение", каза Улрих.
Сабине Кем, говорител на Шумахер, засега отрича вероятността той да се изкуши от офертата.
"На Шумахер ще му липсва "лудостта на състезанието", но той наистина иска да се откъсне за малко от спорта", обяви Кем пред Би Би Си.
http://topsport.ibox.bg/news/id_178955318

Айде Шуми ще стане от наште
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Наистина не е ясно дали ще може да приеме зараи договора на Шуми с Ферари.
А и дали ще иска!
Но на мен, кой знае защо, постоянно ми се върти мисълта, че последната му титла във Ф1 ще е през 2008 година... Няма да издържи и ще се върне догодина! Не заради титлите, а заради емоцията, която е в този спорт!!
А и дали ще иска!
Но на мен, кой знае защо, постоянно ми се върти мисълта, че последната му титла във Ф1 ще е през 2008 година... Няма да издържи и ще се върне догодина! Не заради титлите, а заради емоцията, която е в този спорт!!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едва ли ще се върне. Но ако му позволява договора, може би ще участва поне в 24ч на Льо Ман. Състезанията в ДТМ са доста ангажиращи, докато Льо Ман е само веднъж годишно, достатъчно, за да си начеше крастата, а и още една титла в колекцията няма да му дойде зле!
EDIT: Ще се изкефя, ако Шуми изпраска Алонсо в следващото състезание, и така става шампион, в добрия си стар стил, да го запомним подобаващо
Ако го направи, го признавам за Велик

EDIT: Ще се изкефя, ако Шуми изпраска Алонсо в следващото състезание, и така става шампион, в добрия си стар стил, да го запомним подобаващо

Ако го направи, го признавам за Велик

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сабине Кем, говорител на Шумахер, засега отрича вероятността той да се изкуши от офертата.
"На Шумахер ще му липсва "лудостта на състезанието", но той наистина иска да се откъсне за малко от спорта", обяви Кем пред Би Би Си.
Като се има предвид това, и факта, че с тия пари само могат да го погъделичката да не казвам къде, е почти невзможно това да се случи

- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Шумахер
За съжаление на всички негови фенове(вкл и аз)няма да подпиусва договор с Ауди. 

- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”