Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 май 2012 21:05

Днеска звъняхме на този колега viewtopic.php?f=44&t=325630 и на мен ми се струва че колата е доста прилична, момчето каза че всичко е сменено. Аз му разправям на момчето че по-добре да се търси кола от човек, защото се знае какво е сменено и т.н. А днеск едно днеска ми праща ЛС и вижте какво ми вика:

Колега гледам, че голфчето което сте харесали е от сливенска автокъща. От сливен съм и точно от същата автокъща закупих Голф 4 1.6 8V бензин ... точно след 3 месеца му направих основен ремонт на двигателя ... след още 5 месеца направих ремонт на хидравликата ... чистих клапи и т.н. ... не казвам, че и тоя ще е същия, напротив изглежда добре на снимката ... оглеждайте го много подробно и добре ... това е съвета ми!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 27 май 2012 21:14

Sashko_Trg написа:Днеска звъняхме на този колега viewtopic.php?f=44&t=325630 и на мен ми се струва че колата е доста прилична, момчето каза че всичко е сменено. Аз му разправям на момчето че по-добре да се търси кола от човек, защото се знае какво е сменено и т.н. А днеск едно днеска ми праща ЛС и вижте какво ми вика:

Колега гледам, че голфчето което сте харесали е от сливенска автокъща. От сливен съм и точно от същата автокъща закупих Голф 4 1.6 8V бензин ... точно след 3 месеца му направих основен ремонт на двигателя ... след още 5 месеца направих ремонт на хидравликата ... чистих клапи и т.н. ... не казвам, че и тоя ще е същия, напротив изглежда добре на снимката ... оглеждайте го много подробно и добре ... това е съвета ми!

Колега ако това което пише собственика е вярно, тази кола е хиляда пъти по-добра оферта от онази Сливенската.
Сам можеш да сметнеш колко струва регистрация, винетка, гражданска и обслужване на автомобил нов внос, за смяна на съединител няма да говоря, за нов акумулатор също че работата ще стане дебела mhihi

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 май 2012 21:17

И аз това му казвам на момчето и той взе да се замисля за тази работа със застраховките и т.н.. А колега от другата тема най-вероятно е сменял съединитела, ама демфера едва ли го е сменял, другото което е че му казах, че се минава само през нотаруис и после тук през кат и се качва и кара.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 27 май 2012 21:21

Sashko_Trg написа:И аз това му казвам на момчето и той взе да се замисля за тази работа със застраховките и т.н.. А колега от другата тема най-вероятно е сменял съединитела, ама демфера едва ли го е сменял, другото което е че му казах, че се минава само през нотаруис и после тук през кат и се качва и кара.

Точно, качва се и кара :да:
дано има късмет с покупката каквато и да е тя :D

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 27 май 2012 21:23

Имах възможността да следя отблизо развитието на сивата 4-ка GTI, към чиято обява Сашо е дал линк по-горе. Наистина колата е в много добро състояние, и нещата които е написал, че са сменени, наистина е така. Както знаете, този двигател е с демпферен маховик, но след скапването му, той беше заменен с обикновен такъв (от ABF), чисто нов от АвтоХит, ако сте по-запознати ще знаете, че на абф-ския съединител живота му е по-дълъг ;) Aкумулатора беше сменен зимата, отново с чисто нов :) Общо взето средства не са пестени.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 май 2012 21:24

Да ама той е твърдо обен че няма голямо значение дали ще купил колата от къща или от човек, говоря от техническа гледна точка.

П.П Ще се помъча да го обедя нещо за тази кола, защото и на мен ми се струва че е поддържана !

Потребителски аватар
brave
Автомобил: Golf 4 1.9 TDi
Двигател: AHF 110 k.s.

Мнениеот brave » Нед 27 май 2012 21:37

Ето виж и мойта кола която я продавам: viewtopic.php?f=44&t=324083

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Нед 27 май 2012 21:43

МК4-то на колегата brave изглежда мн готина аз бих погледнал първо нея нищо лично просто лови окото от километри и поне може да я подкара огледа добре добие ясна информация за колата и състоянието и така а от салон/автокъща къде ше я пробаш 5м и толко.Гледайте хубаво успех в търсенето.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Нед 27 май 2012 21:48

По-добре от частна обява, отколкото от джамбазин. Джамбазина все ще гледа да те прекара. Хората си гледат колиците да им вършат работа, тъй че малко вероятно е да вземеш кола от някой и тя да е пълна развалина. Търси си кола от лични обяви и тук от форума, и ще спечелиш. Повечето коли са поддържани и в тях са вложени доста пари, които не могат да се избият от продажбата. Този, който си продава колата, особено ако я е карал няколко годинки, ще ти даде доста информация за нея. Всеки иска да стигне жив и здрав там, за където е тръгнал, а затова пари не се пестят. Не, че всички коли в автокъщите са трошки, но определено ще се наложи по-сериозно обслужване и ще има доста питанки. Избери си поне двама помощници, като ходиш на оглед. Успех!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 27 май 2012 21:51

passat19911800 написа:По-добре от частна обява, отколкото от джамбазин. Джамбазина все ще гледа да те прекара. Хората си гледат колиците да им вършат работа, тъй че малко вероятно е да вземеш кола от някой и тя да е пълна развалина. Търси си кола от лични обяви и тук от форума, и ще спечелиш. Повечето коли са поддържани и в тях са вложени доста пари, които не могат да се избият от продажбата. Този, който си продава колата, особено ако я е карал няколко годинки, ще ти даде доста информация за нея. Всеки иска да стигне жив и здрав там, за където е тръгнал, а затова пари не се пестят. Не, че всички коли в автокъщите са трошки, но определено ще се наложи по-сериозно обслужване и ще има доста питанки. Избери си поне двама помощници, като ходиш на оглед. Успех!

Много добре казано :да:

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 май 2012 21:54

Другата седмица ще идем до Раднево и колегата ако падне на разумна цена най-вероятно ще вземем колата и да се надяваме че всичко това което казва приятеля му е вярно, че всичко по-колата е сменено, защото само за ремъци трябват още 1000 лева.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 май 2012 22:00

Пари не се пестят, ама за кола, дето ще я караш. Тези, които се продават, обикновено има нещо гнило. Не казвам , че конкретните коли са такива, но последните години имам наблюдение над няколко покупки на коли от автофоруми и вече съм много подозрителен, особено към тунинговани екземпляри.
Обикновено е до късмет, но аз бих предпочел да взема кола със съединител за смяна, примерно, с отбивка на цената, отколкото да вярвам, че преди месец е сложен най-оригиналния... До сега не съм имал случай някой да каже - Слагай най-доброто, че ще я продавам! Даже са искали да ги коват, а лагера да го натопя в масло, та да не вие...
Всеки си преценява.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 27 май 2012 22:03

muns61 - принципно си много прав, но когато са сменяни тези неща по въпросната кола, въобше не беше набедена да се продава :) Скоро стана ясно, че колегата ще ходи да живее в София и често ще си ходи и до Раднево, и няма да може да я изхранва тази кола, та затова реши да я продаде, и да вземе нещо по-икономично.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 май 2012 22:04

Така е ама колегата тогава в този злучай нямаше да каже че са сложили съединител от ABF ами щеше да каже сложих цял нов комплект на SACHS, ама както казват всичко с тази поговорка "жена и кола са на късмет" Аз моята да чукна да дърво уцелих човек до ден днешен само сменям масла и не съм правил сериозни ремонти по нея !

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Пон 28 май 2012 19:13

joker написа:
brabus написа:Като няма да е мощен (V6 или VR5) бензинов мотор с 4х4, лично по-скоро бих се огледал за 2.0 8 клапана 115 кс с 4Motion.

:да: :да: :да: послущай го!...има защо!!!

Карам точно 2.0 115,4Motion цепи мрака, не те съветвам да вземаш кола карана в България :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”