Днеска звъняхме на този колега viewtopic.php?f=44&t=325630 и на мен ми се струва че колата е доста прилична, момчето каза че всичко е сменено. Аз му разправям на момчето че по-добре да се търси кола от човек, защото се знае какво е сменено и т.н. А днеск едно днеска ми праща ЛС и вижте какво ми вика:
Колега гледам, че голфчето което сте харесали е от сливенска автокъща. От сливен съм и точно от същата автокъща закупих Голф 4 1.6 8V бензин ... точно след 3 месеца му направих основен ремонт на двигателя ... след още 5 месеца направих ремонт на хидравликата ... чистих клапи и т.н. ... не казвам, че и тоя ще е същия, напротив изглежда добре на снимката ... оглеждайте го много подробно и добре ... това е съвета ми!
Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки
Sashko_Trg написа:Днеска звъняхме на този колега viewtopic.php?f=44&t=325630 и на мен ми се струва че колата е доста прилична, момчето каза че всичко е сменено. Аз му разправям на момчето че по-добре да се търси кола от човек, защото се знае какво е сменено и т.н. А днеск едно днеска ми праща ЛС и вижте какво ми вика:
Колега гледам, че голфчето което сте харесали е от сливенска автокъща. От сливен съм и точно от същата автокъща закупих Голф 4 1.6 8V бензин ... точно след 3 месеца му направих основен ремонт на двигателя ... след още 5 месеца направих ремонт на хидравликата ... чистих клапи и т.н. ... не казвам, че и тоя ще е същия, напротив изглежда добре на снимката ... оглеждайте го много подробно и добре ... това е съвета ми!
Колега ако това което пише собственика е вярно, тази кола е хиляда пъти по-добра оферта от онази Сливенската.
Сам можеш да сметнеш колко струва регистрация, винетка, гражданска и обслужване на автомобил нов внос, за смяна на съединител няма да говоря, за нов акумулатор също че работата ще стане дебела

- Sashko_Trg
И аз това му казвам на момчето и той взе да се замисля за тази работа със застраховките и т.н.. А колега от другата тема най-вероятно е сменял съединитела, ама демфера едва ли го е сменял, другото което е че му казах, че се минава само през нотаруис и после тук през кат и се качва и кара.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Sashko_Trg написа:И аз това му казвам на момчето и той взе да се замисля за тази работа със застраховките и т.н.. А колега от другата тема най-вероятно е сменял съединитела, ама демфера едва ли го е сменял, другото което е че му казах, че се минава само през нотаруис и после тук през кат и се качва и кара.
Точно, качва се и кара
дано има късмет с покупката каквато и да е тя
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Имах възможността да следя отблизо развитието на сивата 4-ка GTI, към чиято обява Сашо е дал линк по-горе. Наистина колата е в много добро състояние, и нещата които е написал, че са сменени, наистина е така. Както знаете, този двигател е с демпферен маховик, но след скапването му, той беше заменен с обикновен такъв (от ABF), чисто нов от АвтоХит, ако сте по-запознати ще знаете, че на абф-ския съединител живота му е по-дълъг
Aкумулатора беше сменен зимата, отново с чисто нов
Общо взето средства не са пестени.
- Sashko_Trg
Да ама той е твърдо обен че няма голямо значение дали ще купил колата от къща или от човек, говоря от техническа гледна точка.
П.П Ще се помъча да го обедя нещо за тази кола, защото и на мен ми се струва че е поддържана !
П.П Ще се помъча да го обедя нещо за тази кола, защото и на мен ми се струва че е поддържана !
- brave
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDi
- Двигател: AHF 110 k.s.
Ето виж и мойта кола която я продавам: viewtopic.php?f=44&t=324083
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
МК4-то на колегата brave изглежда мн готина аз бих погледнал първо нея нищо лично просто лови окото от километри и поне може да я подкара огледа добре добие ясна информация за колата и състоянието и така а от салон/автокъща къде ше я пробаш 5м и толко.Гледайте хубаво успех в търсенето.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре от частна обява, отколкото от джамбазин. Джамбазина все ще гледа да те прекара. Хората си гледат колиците да им вършат работа, тъй че малко вероятно е да вземеш кола от някой и тя да е пълна развалина. Търси си кола от лични обяви и тук от форума, и ще спечелиш. Повечето коли са поддържани и в тях са вложени доста пари, които не могат да се избият от продажбата. Този, който си продава колата, особено ако я е карал няколко годинки, ще ти даде доста информация за нея. Всеки иска да стигне жив и здрав там, за където е тръгнал, а затова пари не се пестят. Не, че всички коли в автокъщите са трошки, но определено ще се наложи по-сериозно обслужване и ще има доста питанки. Избери си поне двама помощници, като ходиш на оглед. Успех!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
passat19911800 написа:По-добре от частна обява, отколкото от джамбазин. Джамбазина все ще гледа да те прекара. Хората си гледат колиците да им вършат работа, тъй че малко вероятно е да вземеш кола от някой и тя да е пълна развалина. Търси си кола от лични обяви и тук от форума, и ще спечелиш. Повечето коли са поддържани и в тях са вложени доста пари, които не могат да се избият от продажбата. Този, който си продава колата, особено ако я е карал няколко годинки, ще ти даде доста информация за нея. Всеки иска да стигне жив и здрав там, за където е тръгнал, а затова пари не се пестят. Не, че всички коли в автокъщите са трошки, но определено ще се наложи по-сериозно обслужване и ще има доста питанки. Избери си поне двама помощници, като ходиш на оглед. Успех!
Много добре казано

- Sashko_Trg
Другата седмица ще идем до Раднево и колегата ако падне на разумна цена най-вероятно ще вземем колата и да се надяваме че всичко това което казва приятеля му е вярно, че всичко по-колата е сменено, защото само за ремъци трябват още 1000 лева.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Пари не се пестят, ама за кола, дето ще я караш. Тези, които се продават, обикновено има нещо гнило. Не казвам , че конкретните коли са такива, но последните години имам наблюдение над няколко покупки на коли от автофоруми и вече съм много подозрителен, особено към тунинговани екземпляри.
Обикновено е до късмет, но аз бих предпочел да взема кола със съединител за смяна, примерно, с отбивка на цената, отколкото да вярвам, че преди месец е сложен най-оригиналния... До сега не съм имал случай някой да каже - Слагай най-доброто, че ще я продавам! Даже са искали да ги коват, а лагера да го натопя в масло, та да не вие...
Всеки си преценява.
Обикновено е до късмет, но аз бих предпочел да взема кола със съединител за смяна, примерно, с отбивка на цената, отколкото да вярвам, че преди месец е сложен най-оригиналния... До сега не съм имал случай някой да каже - Слагай най-доброто, че ще я продавам! Даже са искали да ги коват, а лагера да го натопя в масло, та да не вие...
Всеки си преценява.
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
muns61 - принципно си много прав, но когато са сменяни тези неща по въпросната кола, въобше не беше набедена да се продава
Скоро стана ясно, че колегата ще ходи да живее в София и често ще си ходи и до Раднево, и няма да може да я изхранва тази кола, та затова реши да я продаде, и да вземе нещо по-икономично.
- Sashko_Trg
Така е ама колегата тогава в този злучай нямаше да каже че са сложили съединител от ABF ами щеше да каже сложих цял нов комплект на SACHS, ама както казват всичко с тази поговорка "жена и кола са на късмет" Аз моята да чукна да дърво уцелих човек до ден днешен само сменям масла и не съм правил сериозни ремонти по нея !
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
joker написа:brabus написа:Като няма да е мощен (V6 или VR5) бензинов мотор с 4х4, лично по-скоро бих се огледал за 2.0 8 клапана 115 кс с 4Motion.
![]()
![]()
послущай го!...има защо!!!
Карам точно 2.0 115,4Motion цепи мрака, не те съветвам да вземаш кола карана в България
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”