Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел
Пред голяма дилема съм какво да правя, а тя е дали да си остана с пасата който е здрав икономичен добре гледан и да му сменя компютъра турбото и да му сложа нов чип и да си карам още 2-3 години с него или да го продавам и да си взема 110ка голф 4 и в нея да вложа събраните пари.. не знам дали ще остана очарован откъм здравина икономичност возия и т.н. от голфа след като вече близо 2 години съм си с пасата и нямам никакви ядове с него. Вие какво ще ме посъветвате да направя? И ако ще се прави нещо ще е това лято, защото дай боже есента отивам да уча в София евентуално и се правят планове да се купува апартамент там и няма да имам голяма възможност да го сменя .. не знам и аз какво да правя вече
Вярно, че за да съм очарован от голфа трябва и да уцеля на читав и поддържан, но това ме притеснява, че измамници много..

- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
Re: Дилема :)
Остани си с Пасата според мен

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако пасатът ти има необходимите екстри аз лично не бих го заменил с Голф Мк4. Единственият недостатък при твоята кола, ако може да се нарече такъв, е че е малко по-стара като генерация автомобил.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Такива теми са обикновено за чесане на езици.
Май ми е омръзнало старото гадже, ще ми се нещо по-русо и цицесто. Ама дали ще ми е по-добре с него, че старото и салата може да нареже...
Ей сега ще се заформи седянката, я да си сглася едно кафенце и да се настаня удобно! Изборът е нещо много индивидуално и там съвети трудно се дават.
Май ми е омръзнало старото гадже, ще ми се нещо по-русо и цицесто. Ама дали ще ми е по-добре с него, че старото и салата може да нареже...
Ей сега ще се заформи седянката, я да си сглася едно кафенце и да се настаня удобно! Изборът е нещо много индивидуално и там съвети трудно се дават.
Последна промяна от muns61 на Пон 28 май 2012 13:31, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Freakylol написа:.. вече близо 2 години съм си с пасата и нямам никакви ядове с него. ..
Не ти трябва "на баир лозе", колега. Остави обслужваниците на тая четворка, ама и каско пълно ще иска

- Freakylol
- Автомобил:
muns61 написа:Такива теми са обикновено за чесане на езици.
Май ми е омръзнало старото гадже, ще ми се нещо по-русо и цицесто. Ама дали ще ми епо-добре с него, че старото и салата може да нареже...
Ай сега ще се заформи седянката, я да си сглася едно кафенце и да се настаня удобно! Изборът е нещо много индивидуално и там съвети трудно се дават.
Салата и сам ще си я направя .. пък и по-принцип не го приемай като заяждане, но за това е форумът не виждам лошо да събера малко мнения и съвети, а относно поддръжката и смяна на консумативи и т.н. това ми е най-малкия проблем

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Идеята е, че ако имаш пари, които непременно държиш да похарчиш тук можем цял ден да си чешем клавиатурите и накрая пак да направиш това, което никой не би направил вместо теб
Наистина има решения, които човек трябва да вземе сам. Купуването и продаването на купчина ламарина не е толкоз съществено нещо в живота, определящо пътя ни по-натам 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Freakylol написа:.. а относно поддръжката и смяна на консумативи и т.н. това ми е най-малкия проблем..
Именно, по-големият ти е този
Но да знаеш че тези коли най-много се крадат!На мен нямаше кой да ми каже..,откраднаха ми я на 50-ия ден.Или ако я вземеш,веднага и прави каско.Успех
Успех щом имаш парички. И умната с полиците, да не кажеш, че не съм те предупредил.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Темата е с грешно заглавие.
За какво (ще) ползваш колата?
Колко си готов да похарчиш?
Това не е календарче, че смяната с 2-3 години по-нова кола да си струва кой знае колко. Пък ако е за келешлък има по-интересни неща от Голф 4 с AHF.
П.П.: Що не си проверяваш мненията за правопис, ами се мъчим всички?
За какво (ще) ползваш колата?
Колко си готов да похарчиш?
Това не е календарче, че смяната с 2-3 години по-нова кола да си струва кой знае колко. Пък ако е за келешлък има по-интересни неща от Голф 4 с AHF.
П.П.: Що не си проверяваш мненията за правопис, ами се мъчим всички?
Последна промяна от escrime на Пон 28 май 2012 14:51, променено общо 1 път.
- Freakylol
- Автомобил:
Колата ще я ползвам да си върша работата най-вече било то да ида на кафе, или да ида до друг град, или до университета все тая.. готов съм да похарча достатъчно стига колата да е читава.. и ако под келешлък разбираш от време на време да си я натискам и тук там да направя някоя дръпка с някой като условията позволяват това и е възможно най-безопасно да и за това 
Относно правописа какво да се прави не съм от най-грамотните

Относно правописа какво да се прави не съм от най-грамотните

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
карай си пасата и си свиркай оправи го стегни го ще ти служи дълго супер при това 

Вземи нещо по-цицесто ако си ерген, ако ще ставаш татко и ще обзавеждаш апартамен - остани с брюнетката, която ще ти прави ...салатка.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
А уе, цицорестото много харчи 

Сам казваш, че трябва да се сменят няколко работи по пасата ти, за да стане "както трябва". Въпреки това ще остане 17 годишна кола. Просто напролет ще идат амортизациите, после едното прагче, гърненце... и накрая ще го хвърлиш. Един път правих номера с "моята поне я знам на какъв хал е" и после я продадох с по-голяма загуба, защото бях кърпил, оправял токове и т.н.
От друга страна да вземеш Голф 98' не си заслужава за 3 години. Ако ще сменяш поне с 5, а и повече години по-нова да бъде.
Дали ще е по-комфортно и рентабилно да караш 4-ка само ти може да си отговориш.
КАско и т.н. обслужвания също са фактор.
Лично аз за в София бих имал възможно най-ненабиващата се на очи кола. В случая пасата е по-малко "оперативно интересен" от 4-ка.
От друга страна да вземеш Голф 98' не си заслужава за 3 години. Ако ще сменяш поне с 5, а и повече години по-нова да бъде.
Дали ще е по-комфортно и рентабилно да караш 4-ка само ти може да си отговориш.
КАско и т.н. обслужвания също са фактор.
Лично аз за в София бих имал възможно най-ненабиващата се на очи кола. В случая пасата е по-малко "оперативно интересен" от 4-ка.
Последна промяна от sam_boha на Пон 28 май 2012 15:55, променено общо 1 път.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
имам и пасат б3 комби имам и голф4-ка
по нищо четворката не превъзхожда пасата освен по вървеж
като комфорт са едно към едно
по нищо четворката не превъзхожда пасата освен по вървеж
като комфорт са едно към едно
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”