Здравейте колеги.
От вчера нещо стана с плафоните на колата,индикират светят постоянно всякаш е отворена врата и алармата работи май само с една зона.Интересното е,че плафона на шоф.врата-кора не свети.Кажете моля ви къде да търся проблема.Махнал съм и двете кори на вратите и немога да разбера къде да търся проблема.
Постоянно светещи плафони Голф4
- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
Re: Постоянно светещи плафони Голф4
Микроключето в шофорската брава,главно то управлява останалите.Ако не се оправи,от дадена врата ако несвети плафончето в кората,значи и там има проблем.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега като отвориш вратите има маншон през който минават кабелите.Провери за прекъснат кабел,изгоряла крушка на плафона във вратата.Като светне лампата ще знаеш от коя страна имаш проблем с микроключе!
- REDPOWER
- Автомобил: vw touran
- Двигател: BLF
А как се стига до това микро ключе,кората съм я свалил,какви са стъплите след това.
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Сваляш и ламарината
, и зад нея вече е бравата 

- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
REDPOWER написа:А как се стига до това микро ключе,кората съм я свалил,какви са стъплите след това.
Абсолютно подробно как се сваля кората.
http://vwgolfr32.co.uk/windowregulator/
Ето малко инфо и за ключето,как се стига до него и самата смяна.
http://mircho82.snimka.bg/automobiles/r ... 375379.all
- REDPOWER
Много благодаря за изчерпателните отговори колеги.
Някой може ли да ми каже от къде да си намеря нови ключета.Явно при мен проблема е в шоф.врата,защото там плафона ми не свети,а като го преместя на пасажерската свети.Други идей от къде евентуално може да идва проблема.
Някой може ли да ми каже от къде да си намеря нови ключета.Явно при мен проблема е в шоф.врата,защото там плафона ми не свети,а като го преместя на пасажерската свети.Други идей от къде евентуално може да идва проблема.
- aliyatin.com
В бравата има и платка.Презапои всички накрайници понякога се пукат самите спойки.Микроключета няма да намериш нови.Ако не се оправи с презапояване си купи брава втора употреба и ще имаш микроключета от твоята за части.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
aliyatin.com написа:Микроключета няма да намериш нови.
Ще намери:
http://bg.farnell.com/jsp/search/browse ... allpartial
Да си провери какви са неговите или да погледне тук из темите хора са описвали какви са. Ако не греша бяха марка Cherry заводските, в по-късни години май ги сменяха с друг производител.
- REDPOWER
Здравейте колеги.
Прочетох цялата тема за въпросните микрета и искам да попитам каде да търся проблема при мен,защото не срещнах подобен на моя.Алармата фабричната на колата си работи перфектно и заключва и отключва,но проблема е че всички плафони в колата си светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя врата,единствено плафона на шоф.врата долу на кората не свети,а лампата е здрава.Зумерите за фаровете и горивото никога не съм ги чувал-имам колата от месец.Преди като изгасях колата плафоните в купето светваха,а сега не и съм ги изключил ръчно.Единствено този на пасажерската брата долу на кората свети постоянно и го откачих от буксата.От днес спря да се отваря багажника.Колата е Голф 4 2000г.АКЛ 3 врати.
Моля ви насочете ме къде да търся проблема.Дали е ключето в шоф.брава или нещо друго.
Прочетох цялата тема за въпросните микрета и искам да попитам каде да търся проблема при мен,защото не срещнах подобен на моя.Алармата фабричната на колата си работи перфектно и заключва и отключва,но проблема е че всички плафони в колата си светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя врата,единствено плафона на шоф.врата долу на кората не свети,а лампата е здрава.Зумерите за фаровете и горивото никога не съм ги чувал-имам колата от месец.Преди като изгасях колата плафоните в купето светваха,а сега не и съм ги изключил ръчно.Единствено този на пасажерската брата долу на кората свети постоянно и го откачих от буксата.От днес спря да се отваря багажника.Колата е Голф 4 2000г.АКЛ 3 врати.
Моля ви насочете ме къде да търся проблема.Дали е ключето в шоф.брава или нещо друго.
- aliyatin.com
Колега-малко не се разбира!Кога какво свети и не свети!Ако пасажерската врата ти свети постоянно при затворен автомобил и при движение значи че проблема е в нея.Микроключето в тази брава казва че вратата не е затворена!
- REDPOWER
Сари ако е неразбрано.
Всички плафони с изключение на кората са шоф.врата светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя от вратите и дали колата е в движение или в покой.Вратите се заключват и отключват без проблем от бутоните на ключа,единствено от вчера нещо стана и не се отваря багажника.
Кажете каде да търся проблема.
Всички плафони с изключение на кората са шоф.врата светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя от вратите и дали колата е в движение или в покой.Вратите се заключват и отключват без проблем от бутоните на ключа,единствено от вчера нещо стана и не се отваря багажника.
Кажете каде да търся проблема.
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Ако шофьорската не свети, а пасажерската да - проблема би трябвало де е в пасажерската.
При залепнало микроключе в положение на затворена верига ще светят всички плафони. Всичко това обаче е при положение, че плафоните са включени да светят при отворена врата. Ако не, проблема става по-сериозен и си иска специалист, а не ние да гадаем и да те подведем.
При залепнало микроключе в положение на затворена верига ще светят всички плафони. Всичко това обаче е при положение, че плафоните са включени да светят при отворена врата. Ако не, проблема става по-сериозен и си иска специалист, а не ние да гадаем и да те подведем.
- REDPOWER
Petyoffy написа:Ако шофьорската не свети, а пасажерската да - проблема би трябвало де е в пасажерската.
Да шоф.не свети и това ме притеснява най-много,защото като преместя плафона на пасажерската си свети което ме навежда на мисълто,че проблема най-вероятно е в шоф.врата.Може би си прав,че проблема може да е в пас.врата,защото плафона и свети постоянно и накрая му откачих буксата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”