Г4 1.4 16 в проблем с паленето
Г4 1.4 16 в проблем с паленето
Здравейте ,колеги много писах ,но никои нищо конкретно не каза,имам проблем с първото за деня палене на колата г4 1,4 16 в ahw не знам зимата имах подобен проблем смених свещите и се пооправи,но сега просто като завъртя всеедно няма бензин ,но на газ е същото вече незнам какво да му правя кабели ли, бобина ли ,помпа ли,или пък проблем с дросела или с ламбда сондата .След като запали работи като трактор окло 2-3 мин и не може да се изфорсира след като го изфорсира и заработи нормално,си тръгва и на тази кола все едно никога нищо не и е имало.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Г4 1.4 16 в проблем с паленето
Я почни с изчистване на дросела,после вече както си ги изброил можеш да си ги проверяваш.Мериш първо сутринта показанията на темп.датчик,после проверяваш искрата преди и след делкото/за да се хване примерно спукана бобина или капачка/.След това завърташ и проверяваш свещите мокри ли са или вадиш маркуча на бензина и гледаш пръска ли.Като се направи такъв вид самодиагностика вече е по-лесно да се търси проблема
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Re: Г4 1.4 16 в проблем с паленето
На мен на голф-3 ми правеше такъв проблем от температурен датчик на трипътника-пали и тресе като че работи на три цилиндъра.Ако подам газ гасне.При мноооого плавно подаване на газ като мине 2500 оборота се оправяше и оттам нататък пали от четвърт оборот все едно че е нямало проблем.Пробвай с откачане на температурния датчик преди да запалиш-ако запали нормално сменяй!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”