Куршум против страх

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
all4u
Автомобил:
Двигател:

Re: Куршум против страх

Мнениеот all4u » Пон 28 май 2012 16:49

stefan4o написа: Аз също не бях привърженик на идеята с восъка, куршума. Но... ща не ща повярвах и аз на невероятното, като ми се наложи...

И аз така, не вярвах, но когато ми се наложи, "вещицата" позна доста работи ....

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 28 май 2012 16:51

Еййй, кво пък скочихте, изказването ми беше продължение на мисълта на Вастопа, щото аз примерно съм кръстен, но не съм набожен и не виждам с какво би ми помогнало евентуално ходене в църква. :wink:

Друг е въпроса, че дали си кръстен или не ако не вярваш кръщенето си остава просто един акт който те причислява към хора със съответно вероизповедание, за протокола.

Не ми се влиза в размисли по темата, пък и това няма общо с куршума. Мисля, че един добър психоаналитик и в последствие психолог би помогнал повече. :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 28 май 2012 20:01

Психолог на първо място, след това на черква задължително!
Какво го мислите? :roll:
Ходжи, врачки, глупости... :banghead:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 28 май 2012 20:37

Iezekil написа:курбана си е курбан,той е за здраве.Леенето на куршум е за страх.Всички болести на този свят идват от стреса,така е няма нищо лошо да иде за успокоение да му леят.Може и хвърляне на брашно,поп че и ходжа ако щете.Ако и да не помага,поне не вреди.

Единственото вярно нещо.

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Вто 29 май 2012 9:30

Сигурно за по-голям страх и по-голям калибър отливат?
За тези дето ги е страх от високо - промоция с размерите за планинска гаубица.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 31 май 2012 20:35

Таман да подмина,ама се сетих за стар случай в който ...малко с неудобство го казвам,ма "ползвах" врачка :screwy .
Сега,след доста години ми е ясно че е безмислено отвсякъде,но от друга страна на момента това ти дава оная липсваща доза самоувереност и "зрънце" сигурност.Както се писа-не наврежда,колкото и да е спорен ефекта.
Всичко е психика,ама аз например бих качил човека на колата и да се мъча "технически" да го отърва от страха,друг му лее куршум...
Ама кое ще повлияе психически на индивида?!Ами зависи от самият индивид и хората които са около него!Едни се поддават на пара-нормални действия и внушения ,други(като мен,например) се влияят повече от обосновани или емпирично постигнати съвети(демек от нечий богат опит).
Ако "пострадалият" има подръка някой много добър приятел и да си "излее" страха...а това не става пред всеки!
Темата "леене куршум" е нелепа по принцип,но перифразирана-означава че има човек в беда,невъзможно е сам да прескочи някаква бариера и всяка помощ е от полза.Научния термин,обозначаващ "врачката' си има и научно име-психолог,както врачките-има кадърни и некадърни,на някои им "минават номерата"-на други не.

И за накрая..има едно твърдение:...всяко нещо,което не те убива-те прави по-силен..!Но аз бих допълнил,доколкото зависи от идивида-абе виж там,да не се повтаря,т.е.да се изгради "причинно-следствена връзка".По-скоро това се нарича с простата дума "опит",а той не е наследствен-придобива се.Ако причината е извън нашите скромни възможности(напоследък има такива нюанси в един регион),ами..подход-"каквото е писано".."черен гологан се не губи".Някои ще тръгнат по църкви..,някои ще се "кланят" на "бога ,където не е в небесата"..всичко е успокоение на психиката.И аз се шашардисах навремето,но като "влезнах в релси" се амбицирах и открих правилен подход към проблема,оказа се успешен.Ама ми коства 11 години!!!Айде със здраве!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 31 май 2012 22:19

emo-gar написа:....
Темата "леене куршум" е нелепа по принцип...

Абе не бъди сигурен, това което човек не знае или не разбира, не значи че то не съществува.
Знанието на човечеството е много малко, много по-малко от незнанието. Лесно е човек да се убеди в това- в нашето време "на знанието", едва ли не всеки ден се откриват нови неща в науката - било в електрониката или във физиката. Което логично значи, че преди това не се е знаело, а от там следва че вероятно има куп неща, които все още не се знаят :).
За тръгне човек да търси в тая насока, значи има някаква празнота в самия него, която трябва да се запълни. Не мисля, че ходенето на такива места е най-подходящото нещо.
Ходенето на църква например предполага и предствя нагласа у човек да прави добро и евентуално да получи добро, а ходенето при вещица не . А няма безплатна вечеря, няма такъв филм :D .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”