Таман да подмина,ама се сетих за стар случай в който ...малко с неудобство го казвам,ма "ползвах" врачка

.
Сега,след доста години ми е ясно че е безмислено отвсякъде,но от друга страна на момента това ти дава оная липсваща доза самоувереност и "зрънце" сигурност.Както се писа-не наврежда,колкото и да е спорен ефекта.
Всичко е психика,ама аз например бих качил човека на колата и да се мъча "технически" да го отърва от страха,друг му лее куршум...
Ама кое ще повлияе психически на индивида?!Ами зависи от самият индивид и хората които са около него!Едни се поддават на пара-нормални действия и внушения ,други(като мен,например) се влияят повече от обосновани или емпирично постигнати съвети(демек от нечий богат опит).
Ако "пострадалият" има подръка някой много добър приятел и да си "излее" страха...а това не става пред всеки!
Темата "леене куршум" е нелепа по принцип,но перифразирана-означава че има човек в беда,невъзможно е сам да прескочи някаква бариера и всяка помощ е от полза.Научния термин,обозначаващ "врачката' си има и научно име-психолог,както врачките-има кадърни и некадърни,на някои им "минават номерата"-на други не.
И за накрая..има едно твърдение:...всяко нещо,което не те убива-те прави по-силен..!Но аз бих допълнил,доколкото зависи от идивида-абе виж там,да не се повтаря,т.е.да се изгради "причинно-следствена връзка".По-скоро това се нарича с простата дума "опит",а той не е наследствен-придобива се.Ако причината е извън нашите скромни възможности(напоследък има такива нюанси в един регион),ами..подход-"каквото е писано".."черен гологан се не губи".Някои ще тръгнат по църкви..,някои ще се "кланят" на "бога ,където не е в небесата"..всичко е успокоение на психиката.И аз се шашардисах навремето,но като "влезнах в релси" се амбицирах и открих правилен подход към проблема,оказа се успешен.Ама ми коства 11 години!!!Айде със здраве!