Polo 6N 1.4 Проблем при палене след изстиване на двигател.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
Polo 6N 1.4 Проблем при палене след изстиване на двигател.
|POLO 6N|AEX|1.4|
Колеги зимата още ми правеше тези номера, не винаги, но често. Реших, че е студено и поради това прави така и се отказах да ви питам, но ето и сега когато е топло го прави,НО само когато е по-хладно-сутрин или както днес когато вали. Нямам кора под двигателя, не е мокро нищо. Когато ми прави тази мизерия трябва да въртя стартера поне 2-3 мин докато почне да припалва и след това оборотите ми почват да се колебаят и от време на време падат на 0, после пак се оправят, прекъсва целия километраж когато подам газ, оборотомера и километража с всички останали работи падат на 0 и прекъсва двигателя, а след това се оправя... и така докато позагрее... ако трябва ще ви направя клип с проблема, за да ви стане по ясно.
Чистил съм дросела!
Колеги зимата още ми правеше тези номера, не винаги, но често. Реших, че е студено и поради това прави така и се отказах да ви питам, но ето и сега когато е топло го прави,НО само когато е по-хладно-сутрин или както днес когато вали. Нямам кора под двигателя, не е мокро нищо. Когато ми прави тази мизерия трябва да въртя стартера поне 2-3 мин докато почне да припалва и след това оборотите ми почват да се колебаят и от време на време падат на 0, после пак се оправят, прекъсва целия километраж когато подам газ, оборотомера и километража с всички останали работи падат на 0 и прекъсва двигателя, а след това се оправя... и така докато позагрее... ако трябва ще ви направя клип с проблема, за да ви стане по ясно.
Чистил съм дросела!
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Проблем при палене след изстиване на двигател.
Шах с пешката.Някакви кодове при диагностика? Забелязал съм,че при този мотор като е студен и го запалиш само за няколко секунди на студен мотор и го изгасиш и после пак запалиш след като е изстинал пак леко изпушва и прекъсва няколко секунди.Предполагам е нещо от инжекциона.Не е зле и на клип да се види де.
Диагностика ще е най-добре на първо време май... Иначе стандартните неща виж,бобина,кабели,палец,капачка...
Диагностика ще е най-добре на първо време май... Иначе стандартните неща виж,бобина,кабели,палец,капачка...
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Кабели, капачка, палец не са на 100про гледал съм ги и са перфектни.
Намерих клип който съм го правил наскоро.
http://vbox7.com/play:71d77042b6
Намерих клип който съм го правил наскоро.
http://vbox7.com/play:71d77042b6
-
lion_heart002
Защо не вземеш един контактен спрей и да разкачиш и напръскаш къде що видиш букси по моторния отсег? Вземи и прегледай кабелите за масата,откачи,позачисти ако има нужда там дето се захваща за мотора и скоростите,за купето,може и там да ти върти номера понякога... Не е скъпо и ако не ти реши проблема в никакъв случай няма да навреди!
За друго не се сещам в момента.
За друго не се сещам в момента.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Приемам съвети всякакви (разумни) ще пробвам !
Последна промяна от refresh4o на Вто 29 май 2012 2:26, променено общо 1 път.
-
lion_heart002
Още една идейка,погледни под пластмасовата кора на чистачките,там отдолу има отводнителни отвори,ако са затлачени водата се покачва и стига чак до буксата на компа,оттам се сещаш какво става...Макар,че в повечето случаи,досега да е изгорял компа от това,но нищо не ти струва да погледнеш! А и дори и да няма вода,провери отворите,ако са затлачени-изчисти ги,не се знае при интензивен валеж докъде може да иде водата...
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
но не е задължително да е валяло, за да прави тези мизерии...- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Здравейте отново от мен, проблема с паленето се появи отново сега като вали... За последно карах колата 1 ден преди да завали и по време на дъждовете не съм я карал (общо3 дена) та снощи 2 пъти по 10 сек въртя и припалва и чак тогава пали и прекъсва постоянно докато не загрее малко... направил съм клип как ми нулира постоянно километража и като го нулира и оборотите падат на 0 за стотна от секундата... като подам рязко газ и пак така нулира и падат оборотите ( не гасне ) ако някой иска ще го кача, но моля за помощ защото само когато е хладно или вали прави така...
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Колега, ще те посъветвам да си погледнеш бобината. Голям проблем са на тези колици и симптомите са горе долу подобни. Свали я и я огледай хубаво (не се сваля трудно), ако има някакви напуквания и цепнатини, от там ти идва проблема. През тях влиза влага и почват мизериите. Успех!
Поздрави!
Поздрави!
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
колега благодаря за отговора, снощи и аз изчетох някои теми подобни и се оказаха бобини, малко по-късно ще погледна моята.
Поздрави!
Поздрави!
-
sparcho
- Автомобил:
- Двигател:
колега проблема може да в температурния датчик, иди на диагностика да те закачат
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
мисля, че е в бубината защото има една пукнатина. свалил съм я и утре ще я сложа когато излизам ще я държа на топло и ако запали от раз значи е в нея, днес сутринта въртях 5 мин докато запаля...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
От нея е. Имаше същата тема, в която грешно предположих, че има проблем с тоците. Оказа се бобина. И при колегата беше видимо дефектирала. Събирай пари за нова, не го мисли изобщо и не си губи времето 
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
така и ще правя само да съм сигурен, за да не се окаже, че е наред
-
lion_heart002
100% e от нея,щом е и пукната,аз моята я смених профилактично,точно защото или умират изведнъж или почват да правят номерца! Meжду другото ти го написах в първия пост преди няколко месеца,но явно не е имало кой да чете...
Последна промяна от lion_heart002 на Нед 04 ное 2012 2:00, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”